21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportNoua criză a turiștilor români abandonați de TAP. Premierul Tudose încă n-a...

Noua criză a turiștilor români abandonați de TAP. Premierul Tudose încă n-a reușit să aducă acasă consulul la Lisabona

Deși acum circa zece zile, primul-ministru anunța ferm că a rechemat-o la București pe Alina Dociu, consulul României la Lisabona, până acum acest lucru nu s-a petrecut.

Ieri, un alt grup de români fusese abandonat, de către linia aeriană TAP, pe aeroportul din capitala Portugaliei. MAE a precizat că Alina Dociu își va încheia misiunea „cel târziu la 15 septembrie“.

MAE nu răspunde

Pe site-ul Ambasadei României în Portugalia, Alina-Oana Dociu figurează încă în funcția de consilier/ consul. La numărul de telefon care îi era alocat pe site-ul ambasadei – 00351 21 395 10 97 – nu răspundea nimeni, deși teoretic era program de lucru. Nici la alte numere de telefon afișate pe site nu răspundea nimeni, mesajele fiind preluate de către un robot care-ți indica orarul de lucru.

Întrebat dacă Dociu a fost retrasă de la Lisabona, Ministerul de Externe a susținut că ea va pleca de la post până la 15 septembrie. „În contextul măsurii de rechemare de la post, anunțată de premierul României pe fondul evenimentelor cu privire la grupul de cetățeni români blocați pe aeroportul din Lisabona, vă comunicăm că misiunea permanentă a doamnei Alina Oana Dociu, în cadrul Ambasadei României la Lisabona, se încheie. Încheierea misiunii are loc imediat după predarea atribuțiilor aferente activității consulare, cel târziu la data de 15 septembrie 2017“, a susținut MAE.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului de Externe, Alina Dociu a absolvit în 1998 dreptul la Universitatea Hyperion și, după doi ani în care nu precizează ce a făcut, a început să lucreze în MAE. A mai avut diferite poziții la Caracas, în Venezuela, și la consulatul din Rio de Janeiro, Brazilia – locul unde se presupune că Liviu Dragnea ar deține o vilă. La rubrica „Diverse“ din CV-ul lui Dociu se mai precizează că a fost „Oaspete de onoare – acordat de Guvernatorul Statului Zulia – Venezuela“. Ea este căsătorită, dar în declarația de avere nu figurează nici un fel de venituri ale soțului și, eventual, de unde le-ar obține.

Primul-ministru s-a plâns că a fost mințit

„Am cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia”, a scris Tudose pe Facebook, acum câteva zile, după ce mai mulți români au rămas blocați pe aeroportul din capitala Portugaliei.

Mihai Tudose s-a arătat deranjat şi de faptul că Alina-Oana Dociu, consulul României la Lisabona, i-a spus că nu este nicio problemă şi cetăţenii români rămaşi blocaţi 48 de ore în aeroport sunt bine. „Dacă cineva mie îmi spune – doamna consul mi-a zis că oamenii sunt bine după 48 de ore – atunci am decis că doamna va fi bine să vină acasă (…) Cetăţenii se pare că au sunat la Consulat, doamna a fost o dată pe acolo, le-a spus că -totul e bine, înţeleg că a avut loc şi un dialog din acesta mai puţin academic gen «Dacă murea cineva? Păi stai că nu a murit -nimeni!» . Nu pot accepta aşa ceva“, a spus primul–ministru.

Miercuri seară, 175 de turişti români au rămas blocaţi pe Aeroportul din Lisabona, după ce cursa aeriană care trebuia să îi aducă la Bucureşti a fost anulată. Cursa aeriană Lisabona-Bucureşti aparţinând companiei TAP Portugal urma să decoleze din capitala Portugaliei miercuri seară, în jurul orei 24.00, însă turiştilor li s-a spus că zborul va fi amânat. Ulterior, ei au aflat că zborul a fost anulat, neprimind explicaţii legate de motivele acestei situaţii. De asemenea, cursa aeriană TAP Portugal care trebuia să plece joi dimineaţă de la Bucureşti către Lisabona a fost anulată. Turiștii au fost preluați, joi la prânz, de către o cursă specială a TAP.   


Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă