20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportNicușor Constantinescu poate să revină la șefia CJ Constanța

Nicușor Constantinescu poate să revină la șefia CJ Constanța

Nicușor Constantinescu își poate relua funcția de președinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în condițiile în care ordinul de prefect privind suspendarea sa din funcție a expirat vineri, odată cu eliberarea din arest, informează Mediafax.

”Acest ordin a expirat de vineri, din momentul în care Curtea de Apel Constanța a decis punerea în libertate a lui Nicușor Constantinescu sub control judiciar, astfel că acesta își poate relua funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa”, au explicat, luni, reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Potrivit deciziei de vineri a Curții de Apel Constanța, de cercetare a sa sub control judiciar, Nicușor Constantinescu trebuie să respecte mei multe obligații, una dintre condiții fiind să nu ia legătura cu angajații Consiliului Județean Constanța.

”Pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel trebuie să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura; (…) să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii și experții din prezenta cauză, precum și cu personalul Centrului Militar Zonal Constanța, direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, precum și cu personalul din cadrul Consiliului Județean Constanța și cu consilierii județeni”, se menționează în soluția dată vineri de magistrați.

Luni, Nicușor Constantinescu nu a mers la Consiliul Județean Constanța, iar până la ora transmiterii acestei știri nu a putut fi contactat pentru a comenta situația.

Curtea de Apel Constanța a admis, vineri, solicitarea lui Nicușor Constantinescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, în dosarul privind nefinanțarea Centrului Militar Zonal.

Vineri seară, Nicuşor Constantinescu a fost eliberat de la Spitalul Penitenciar Rahova, spunând că nu doreşte nimănui să treacă prin ce a trecut el şi că ar trebui să se termine cu arestările.

El a mai afirmat că îi este foarte greu să explice în câteva cuvinte prin ce a trecut în SUA, unde a suferit intervenţii chirurgicale pentru cancer, având şi complicaţii, adăugând că atunci când SUA au refuzat extrădarea sa, el a venit "pe propria răspundere" şi "nesilit de nimeni în România" ca să fie judecat.

Nicuşor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova în 6 noiembrie, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa, în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a admis, în 26 noiembrie, o contestaţia la măsura arestării, dispusă iniţial şi în acest dosar.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă