4 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăSportNicolae Păun insistă ca legea amnistiei să fie fie rediscutată şi votată...

Nicolae Păun insistă ca legea amnistiei să fie fie rediscutată şi votată în forma inițială

Deputatul minorităţii rome Nicolae Păun, iniţiator al Legii amnistierii, a declarat, joi, la Suceava, că doreşte ca legea să fie rediscutată în forma iniţială întrucât în acest mod ar putea obţine votul în plenul Camerei Deputaţilor, el apreciind că preşedintele Traian Băsescu o va promulga, relatează Mediafax.

Nicolae Păun a declarat că a fost o mare greşeală că a fost modificată forma iniţială prin care s-a schimbat nivelul pedepselor până la care intră în vigoare aceste prevederi ale legii.

"Opinia mea este că a fost o mare greşeală faptul că s-a intervenit pe fondul acestei legi în sensul în care s-a mărit nivelul de amnistie şi de graţiere. Trebuia să rămână acolo aşa cum l-am propus eu şi atunci cred că eram într-o altă fază", a spus deputatul.

El a mai arătat că acum legea nu a fost trimisă în plen tocmai ca să nu primească vot de respingere, deşi Comisia juridică a dat raport de adoptare.

"Eu cred că ar fi bine să o reluăm şi să încercăm să nu ne blocăm cu gândul că o să vină campania prezidenţială. Nu domnule, şi acolo sunt oameni, familiile lor suferă. Care e problema? Dacă e să ieşi preşedintele României, ieşi şi că o dai şi dacă nu o dai. Dacă e să nu ieşi, nu ieşi. E simplu", a spus deputatul minorităţii rome.

El susţine că a fost o mare greşeală că legea nu a fost încă adoptată şi că va milita în continuare pentru ca această lege să primească un vot favorabil.

"Să revină la forma iniţială legea, să existe un nou raport favorabil cu forma iniţială a legii, să intre acum la plen cu raport favorabil de la Comisia juridică şi să primim un vot favorabil în plen. Dacă preşedintele Băsescu nu o va promulga e un alt aspect, dar eu cred că o va promulga", a conchis Nicolae Păun.

Legea amnistierii a fost scoasă anul trecut de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, iar apoi a fost retrimisă Comisiei juridice, care a dat un aviz favorabil de adoptare.

Proiectul legii nu a mai fost introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, iar conducerea Camerei Deputaţilor, a respins, la începutul lunii mai, solicitarea liderului grupului liberal, George Scutaru, care a cerut introducerea legii pe ordinea de zi pentru un vot de respingere.

Cele mai citite

Statul suplimentează personalul pentru recalcularea pensiilor cu 1.000 de noi angajări

Guvernul a decis să modifice Hotărârea de Guvern nr. 118/2012 privind statutul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), pentru a implementa servicii electronice avansate...

Austria a început demersurile pentru repatrierea migranților sirieni

Guvernul de la Viena a început să notifice printr-o scrisoare migranţii sirieni care trăiesc în Austria de mai puţin de cinci ani, aproximativ 40.000...

SUA investighează posibile riscuri de securitate națională legate de utilizarea routerelor de internet produse de compania chineză TP-Link

Guvernul Statelor Unite investighează posibile riscuri de securitate națională legate de utilizarea routerelor de internet produse de compania chineză TP-Link, folosite de milioane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă