Ministrul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că cinci milioane de pensii vor trebui recalculate

de Iulia Iancu , 05 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 22:18, 05 octombrie 2017
Ministrul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că cinci milioane de pensii vor trebui recalculate

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, joi, la postul de televiziune România TV,  că vor urma schimbări la Legea pensiilor, în urma cărora cinci milioane dintre acestea vor trebui recalculate, dar pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar, mai întâi, „girul politic”.

„Probabil va fi din doi paşi: punctul de pensie care va creşte conform programului de guvernare aşa cum a crescut şi anul acesta la 1.000 de lei, iar a doua etapă - corecţii în legea pensiilor, dar este vorba de un termen mai îndelungat pentru că este vorba de cinci milioane de pensii care trebuie să fie recalculate. (...)

Nu vom face publică această lege până când nu este gata şi nu vom avea toate calculele, dar şi girul politic. Vom redefini pensia. Vor fi pensionari cei care au vechime în muncă. Nu vor fi consideraţi pensionari cei cu pensia socială minim garantată”, a spus Vasilescu, la România TV.

Aceştia din urmă, a arătat ministrul, vor avea o altă lege.

„Ei nu vor fi amestecaţi cu ceilalţi pensionari care vor avea pensie în funcţie de contributivitate”, a explicat sursa citată.

Ministrul Muncii a mai spus, în acelaşi context, că acordul global este introdus în noua lege.

„Victor Ciorbea m-a rugat să luăm în calcul acest acord global. Cei care vin cu adeverinţe şi pot să dovedească acest acord global, bine. Pe restul nu îi putem crede pe cuvânt. Ne pare rău. Legea va fi aplicată în două trepte”, a mai precizat Vasilescu.

În plus, sursa menţionată a dat asigurări că nu va fi crescută vârsta de pensionare nici pentru femei, nici pentru bărbaţi.

„Rămâne la fel ca şi până acum. Cei care vor să rămână în sistem şi după vârsta de pensionare, pot rămâne, dar fără a cumula pensia cu salariul. Eu nu sunt de acord cu acea prevedere a legii care spune că ies la pensie oamenii din oraşele în care a existat poluare. Aşa ieşim la pensie cu toţii cu doi ani mai devreme”, a conchis ministrul.

Recent, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că Legea pensiilor este finalizată. În prezent, actul normativ se află la Casa Naţională de Pensii, „care trebuie să facă nişte calcule preliminarii”.

„Nu va fi nicio pensie scăzută şi va fi o corecţie între genuri. Femeile câştigă mai mult decât bărbaţii. Trebuie să corectăm şi cealaltă inechitate, între oameni care au avut aceeşi meserie şi pensie diferită”, spunea sursa menţionată.

Comentarii

 • Spor la treburi doamna!

  06 octombrie 2017 7:49

  Recalcularea dupa castigul global e o procedura necesara ce ar elimina inechitatile comise de legile cu dedicatie si falsificatorii actelor de munca dar foarte greu de realizat mai ales unde arhivele sunt tot la locul faptei.

  raspunde comentariului
 • Olteanul rebel

  06 octombrie 2017 0:05

  Minte vuvuzeaua ciumată de când a cocotat-o drac..ul pe șezlongul ministerului. Face legi pt.pensii,asist.sociala, protecție antiatomică și,precum o Țoapa analfabeta și fără talent,desenează,mâzgălește ciornele rămase de la weceul rtveului acompaniata de inși slinoși, râioși de infecția cu.rului pesedist lins zi de zi , într-o întrecere socialistă a anilor '80...imaginile acestui sinistrul post tv,unde jegul animalic pârjolește absolut totul, sunt urmărite,conform cifrelor,de zeci,sute de mii de oligofrenii,majoritatea ușurați că nu le-a dat DZEU creier...de ei profită gașca mafiotă pesedista mintindu-i precum Olguța Lia Vasilescu mandea...nu Mandela.

  raspunde comentariului
 • Atat esti de ineficienta??

  05 octombrie 2017 23:22

  Ai gresit calculul a 5 milioane de pensii? Deci ai luat 9 luni salariu degeaba? Trebuie sa fii penalizata! Toate le gresiti, de aia ati ajuns sa imprumutati pana acuma 10 miliarde de euro si nu ati facut investitii, pentru a dezvolta cat de cat economia. De aia va caliciti acum si la ouale din curtea taranilor! Plecati de la guvernare, ca distrugeti tara!

  raspunde comentariului
 • costica

  05 octombrie 2017 22:25

  Castigi online la domiciliu, usor si nou. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design