8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportMihaiela Moraru Iorga, procuroarea revocată la cererea Laurei Codruța Kovesi, poate reveni...

Mihaiela Moraru Iorga, procuroarea revocată la cererea Laurei Codruța Kovesi, poate reveni la DNA. Iorga: Nu ştiu dacă vor accepta să funcţionez acolo

Mihaiela Moraru Iorga poate reveni pe funcţia pe care o avea la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), până la o soluţie definitivă a instanţei în cazul revocării sale, a decis, marţi, Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Mediafax.

UPDATE 13.00: Mihaiela Iorga susţine că nu ştie dacă va reveni la DNA, având în vedere decizia secţiei pentru procurori a CSM care a dispus revenirea ei la unitatea de parchet, magistratul precizând că nu ştie dacă va fi acceptată.

"Cred că au luat (n.r. procurorii din CSM) act de decizia instanţei. Ca urmare a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, sunt reintegrată la DNA Bucureşti. Teoretic, da, mă întorc. Practic, nu ştiu dacă vor accepta să funcţionez acolo. Cei de la CSM nici nu aveau cum să nu accepte", e punere în executare a hotărârii judecătoreşti.

Întrebată dacă ar mai lucra cu actualul procuror şef al DNA după ce Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea ei din DNA, Mihaiela Iorga a precizat : "Dacă mă gândesc la familia mea, nu. Dacă ar fi ceea ce mi-a plăcut întotdeauna să fac, aş opta să lucrez în DNA. În momentul de faţă, având în vedere că am amândoi copiii cu probleme din cauza acestei situaţii, nu ştiu care va fi alegerea. Un copil e speriat, celălalt, pe fondul discuţiilor, are febra şi probabil a făcut un atac de panică".

 


Membrii Secţiei de procurori a CSM a analizat, marţi, situaţia procuroarei Mihaiela Moraru Iorga, după ce Curtea de Apel a suspendat decizia de revocare din DNA a acesteia.

În cadrul şedinţei s-a dispus ca Iorga să revină la DNA, temporar, până la soluţionarea definitivă a procesului prin care Iorga cere anularea revocării, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Consiliului.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, în 27 septembrie, suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru.

În cadrul procesului în care Iorga a acţionat-o în instanţa pe procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, judecătorii au dispus că Mihaiela Iorga se poate întoarce în parchetul anticorupţie.

„Suspendă executarea Ordinului nr. 301/05.07.2017 emis de procuroru-şef al DNA până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anularea ordinului. Cu recurs, în cinci zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei Curţii de Apel Bucureşti.

La termenul anterior de judecată, de la Curtea de Apel, a procesului în care Mihaiela Iorga Moraru a dat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, reprezentantul DNA a cerut în instanţă recuzarea judecătorului pe motiv că ar judeca un proces şi la ICCJ şi i-ar fi afectată imparţialitatea. Instanţa a refuzat cererea de recuzare.

Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă