15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportMihai Tudose negociază finanţare de la Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-Braşov

Mihai Tudose negociază finanţare de la Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-Braşov

Premierul Mihai Tudose a anunţat că săptămâna viitoare va fi semnat un contract important privind infrastructura rutieră. Surse guvernamentale ne-au declarat că premierul vrea să contracteze fonduri pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov, informează Capital.

Conform surselor citate, guvernul ar putea contracta un împrumut de la Banca Mondială pentru finanţarea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov. În prezent, drumul ce leagă Capitala de staţiunile de pe Valea Prahovei şi judeţul Braşov este cel mai aglomerat din ţară.

„În prezent, cele mai importante proiecte de infrastructură pentru PSD sunt autostrăzile Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov. Sunt în evaluare ofertele pentru construcţia loturilor 1 şi 5 ale autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Acest proiect este finanţat din fonduri europene. Autostrada Comarnic-Braşov are nevoie de buget, guvernul urmează să decidă sursa de finanţare”, ne-au declarat sursele citate.

Odiseea autostrăzii Comarnic-Braşov a început în perioada 2004, când fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, anunţa că, la sfârşitul anului 2006, românii vor circula pe autostradă de la ComarnicBraşov. Până acum, contractul a fost reziliat de trei ori.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă