14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMAE: Ultimii șapte români au fost evacuați din zona calamitată de uraganul...

MAE: Ultimii șapte români au fost evacuați din zona calamitată de uraganul Irma

Ministrul Afacerilor Externe a anunțat că evacuarea cetățenilor români din zona calamitată de Uraganul Irma s-a finalizat, potrivit unui comunicat de presă remis redacției RL.

Astfel, au fost evacuați și ultimii șapte etăţeni români aflaţi în insula Tortola, prin Barbados-Londra, cu destinaţia finală Bucureşti. 

În prezent, numărul cetăţenilor români care au fost evacuaţi, cu sprijinul MAE, din zonele calamitate de uraganul Irma este de 21. Echipele consulare mobile au oferit asistenţă permanentă în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare repatrierii. 

Autoritățile au emis o nouă atenționare meteorologică ca urmare a apariţiei uraganului Maria care afectează,  în această perioadă, insulele din zona Caraibelor. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din zonă să respecte recomandările și instrucțiunile emise de autoritățile locale.

Celula de Criză a MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, monitorizează evoluţia noului fenomen meteorologic şi păstrează legătura cu autorităţile competente pentru a interveni în caz de nevoie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă