14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLiviu Pop se teme pentru funcţia sa: Acesta s-ar putea să fie...

Liviu Pop se teme pentru funcţia sa: Acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs, ca ministru al Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, în cadrul unei dezbateri la care au participat mai mulţi profesori, că, în medie, în România, mandatul unui ministru al Educaţiei este de şase luni. "Eu am o lună şi jumătate prin 2012, mă apropii uşor de 6 luni", a declarat Pop, citat de Mediafax.

"În medie, avem cel mai scurt mandat al unui ministru al Educaţiei în Europa. În ultimii 27 de ani, un ministru al Educaţiei a rezistat în România 6 luni. Ştiu că acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs în faţa dumneavoastră, în calitate de ministru. De aceea, stau relaxat şi ştiu că nu am făcut eroare de sistem cum au făcut alţii", a declarat ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a făcut declaraţia la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti unde a participat la dezbaterea cu tema „Libertate prin Educaţie”, organizată de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, că îşi va înainta demisia doar dacă grupul PSD-ALDE îi va cere să facă acest lucru, precizând că nu are de ce să recurgă la un asemenea demers dacă solicitarea vine din parte altui grup parlamentar. Declaraţia ministrului Educaţiei a venit în contextul în care, miercuri, deputata USR Lavinia Abu Ambra i-a cerut să renunţe la portofoliu.

"Nu m-aţi votat, nu o să-mi dau demisia când mi-o cereţi. Dacă îmi cere demisia grupul PSD-ALDE, mi-o voi da. Nu am nicio obligaţie să ascult ce îmi spuneţi. Pentru orice propunere de modificare a legii privind Educaţia, uşa ministerului este deschisă pentru orice parlamentar, de orice culoare politică", i-a răspuns Liviu Pop.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă