23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis: Subliniez că CSAT nu are niciun fel de treabă cu...

Klaus Iohannis: Subliniez că CSAT nu are niciun fel de treabă cu arhiva SIPA

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că CSAT nu are niciun fel de treabă cu arhiva SIPA și că nu a avut o discuție cu ministrul Justiției pe această temă, potrivit Agerpres.

"Nu am avut o astfel de discuție și, din informațiile mele, nu există nici la CSAT o astfel de solicitare, deci nu există la noi solicitări pe aceste teme, nici nu sunt convins că trebuie să vină la noi. (…) S-a vehiculat rolul CSAT în această chestiune și vreau să mai subliniez o dată, ca să nu rămână așa o neclaritate în spațiu: SIPA a fost la Ministerul Justiției, arhiva este în continuare la Ministerul Justiției și CSAT nu are niciun fel de treabă cu asta", a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a declarat convins că Ministerul Justiției și conducerea sa vor ști ce să facă pentru a clarifica chestiunea arhivei SIPA.

"Dacă va exista o propunere oficială unde va trebui să am eu o părere, de exemplu o inițiativă legislativă, o să îmi fac punctul de vedere cunoscut atunci", a adăugat Iohannis.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă