Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis, despre majorările salariale: Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă

Președintele Klaus Iohannis susține că Parlamentul a ajuns într-o zonă „populist-electoralistă”, referindu-se la Legea care prevede majorări salariale pentru angajații din educație și sănătate.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 02.11.2016 - 15:01

Președintele Klaus Iohannis susține că Parlamentul a ajuns într-o zonă „populist-electoralistă”, referindu-se la Legea care prevede majorări salariale pentru angajații din educație și sănătate.

„Este greu de spus că poți să fii de acord cu majorări votate așa, nici pe ultima sută de metri, pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă. Pe de altă parte, pot să-i înțeleg foarte bine pe oameni că vor să fie băgați în seamă, vor să fie ascultați și sindicatele vor să vină să ceară creșteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. Nu putem paușal să spunem că unii sau ceilalți nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri să fie bine judecate, bine chibzuite și de aceea am făcut recomandarea mai demult ca în aceste ultime zile ale Parlamentului să nu discute la viteză foarte mare chestiuni care este bine să se discute într-un mod așezat', a declarat președintele Iohannis, miercuri.

În ceea ce privește șansele ca această lege să fie promulgată, el a răspuns că actele normative se analizează de la caz la caz. „Nu am o abordare paușală. O lege vine la promulgat, se analizează de la caz la caz. Dau un răspuns. De obicei promulg legile, câteodată le trimit înapoi și câteodată la CCR", a arătat Iohannis.


CITEȘTE ȘI: Salarii mai mari pentru angajații din educație și sănătate


 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...