7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportÎn primele șase luni, ANI a identificat 133 de incidente de integritate...

În primele șase luni, ANI a identificat 133 de incidente de integritate și averi nejustificate de peste un milion de lei

Agenția Națională de Integritate (ANI) a identificat, în primele șase luni ale anului, 133 de incidente de integritate și a constatat averi nejustificate de peste un milion de lei.

Astfel, între lunile ianuarie și iunie 2017, ANI a finalizat 774 de dosare, în care s-au identificat 133 de incidente de integritate: 81 cazuri de incompatibilitate, 36 cazuri de conflicte de interese administrative, treu cazuri privind constatarea unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, dar și 13 cazuri de conflicte de interese penale.

Totodată, diferența totală constatată în cazurile de averi nejustificate este de peste un milion de lei, informează ANI, într-un comunicat de presă.

Cele 133 de incidente de integritate au vizat 122 de persoane, respectiv un deputat, un subprefect, 29 de primari, 20 de viceprimari, 31 de consilieri locali, un consilier județean, doi funcționari publici cu statut special, 24 de funcționari publici, 13 persoane cu funcții publice de conducere din cadrul instituțiilor.

În perioada de referință, constatările Agenției au fost menținute în 181 de cazuri, fie prin deciziile definitive și irevocabile ale instanțelor, fie prin necontestarea raportului de evaluare. Astfel, 116 cazuri în care au fost constatate situații de incompatibilități, 62 de cazuri în care au fost constatate situații de conflicte de interese administrative, dar și 3 cazuri în care instanțele de judecată au dispus confiscarea unor diferențe nejustificate, care apoape 600.000 de lei.

Mai mult, instanțele de judecată au dispus condamnarea la închisoare cu suspendare în două cazuri de fapte penale pe care ANI le-a înaintat organelor de cercetare penală.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă