30.5 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportFOTO. Traian Băsescu, ATAC DUR la Ponta în scandalul Codului Silvic: Plagiatorul...

FOTO. Traian Băsescu, ATAC DUR la Ponta în scandalul Codului Silvic: Plagiatorul mincinos este şi ticălos

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, l-a atac extrem de dur pe premierul Victor Ponta într-o postare pe contul său de Facebook. Fostul şef de stat spune despre Ponta că este un "plagiatorul mincinos şi ticălos" deoarece Ilies Sârbu,socrul premierului, pe vreme când era ministru al Agriculturii "a apatronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Schweighofer". Traian Băsescu mai spune că la data semnării contractului Victor Ponta era şeful Corpului de control al Primului Ministru. Ba mai mult. La expirarea contractului, după 10 ani, acelaşi Victor Ponta era premierul României

"Plagiatorul mincinos este şi ticălos

Tata socru, fostul ministru al Agriculturii Ilie Sîrbu, a patronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Schweighofer.

La semnarea contractului, şeful corpului de control era actualul premier, VV Ponta.

Actualul director general de la ROMSILVA, domnul Adam Crăciunescu, protejat al lui tata socru, era secretar de stat, responsabil cu pădurile în Ministerul Agriculturii atunci cînd s-a semnat contractul cu austriecii.
În 2013, cînd contractul pe zece ani al austriecilor a expirat, VV Ponta era prim ministru, Adrian Crăciunescu era director la ROMSILVA, iar tata socru devenise celebru samsar al codrilor şi terenurilor agricole ale României. Niciunul nu a făcut nimic pentru a pune frînă lăcomiei austriecilor.

Mai mult, ticălosul plagiator şi mincinos face aluzie la faptul că, în susţinerile lui, are argumente primite de la servicii de informaţii, lucru absolut imposibil fără informarea simultană a preşedintelui, avînd în vedere magnitudinea subiectului .

Şi pentru că urmare a reacţiei societăţii, se strînge laţul în jurul politicienilor care au patronat jaful pădurilor, ca orice ticălos, Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor, profitînd de faptul că preşedintele a fost suficient de inabil să nu explice public motivul întoarcerii la Parlament a Codului Silvic.

Este drept că, dincolo de gardul Cotroceniului, se află şi sforarul Dan Mihalache, dar totuşi… Ponta, vezi că mortul este în familia ta, în administraţia ta şi în clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sîrbu etc..", a scris, miercuri, Traian Băsescu pe Facebook.

Cele mai citite

Constanța: Un student a încercat să-și incendieze profesorul după ce a primit o notă proastă

Un student nemulțumit de nota primită a încercat să incendieze un profesor. Incidentul a avut loc la o universitate din Constanța. Profesorul ar fi...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...

România, evaluări pozitive din partea OCDE

România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din perspectiva alinierii la cele mai bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă