Președintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri seara, de omologul său american, Donald Trump, la Casa Albă. La începutul întrevederii, președintele Statelor Unite i-a transmis șefului statului român că este o onoare să îl aibă la Washington, întrucât România este „un aliat minunat”.
„Vă mulțumesc. Este o onoare să vă primesc. România este o țară minunată, un aliat minunat, iar relația a devenit și mai bună. E o onoare să vă am aici”, i-a adresat Donald Trum președintelui Iohannis.
În replică, șeful statului român i-a mulțumit lui Trump pentru invitație și a precizat că „așteaptă cu interes” discuțiile bilaterale.
Discuţiile bilaterale dintre şeful statului român, Klaus Iohannis, şi preşedintele SUA, Donald Trump, discuţii care vor avea loc la Casa Albă, nu se vor finaliza cu un banal comunicat, ci cu o conferinţă de presă. Este pentru prima oară, din martie 2005, când un lider român se adresează presei acreditate la Casa Albă, împreună cu omologul său american. Unii analişti susţin însă că Donald Trump ar dori să profite de această conferinţă pentru a oferi explicaţii legate de declaraţiile fostului şef al FBI, James Comey. Conferinţa de presă Iohannis-Trump este anunţată pentru ora 21.45, ora României. În martie 2005, Traian Băsescu şi George Bush au răspuns întrebărilor presei, în Biroul Oval.
Ambasadorul României la Washington, George Maior, a vorbit, într-un interviu acordat The Cipher Brief, despre întrevederea dintre președintele român Klaus Iohannis și omologul său american Donald Trump, care va avea loc, vineri seara (n.r – ora locală), la Casa Albă.
Întrebat ce teme vor aborda cei doi oficiali, ambasadorul George Maior a precizat că unul dintre punctele principale este parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunțat pe Internet programul întâlnirii sale cu președintele Klaus Iohannis, care va începe la Casa Albă.
„Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la inaugurarea parteneriatului. S-a dezvoltat mult în această perioadă, atât în ceea ce privește cooperarea militară, cât și comunicarea politică, dar și relațiile economice. Este una dintre cele mai solide (n.r – cooperări) din Europa centrală și de est. Acesta este principalul subiect care va fi abordat”, a explicat diplomatul.
Totodată, el a mai explicat că un alt subiect abordat va viza rolul României în NATO.