6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDragoş Tudorache: Arhiva DIPI și listele de acoperiți rămân în Ministerul de...

Dragoş Tudorache: Arhiva DIPI și listele de acoperiți rămân în Ministerul de Interne. Chiar în acest moment se realizează securizarea completă a arhivelor

Ministrul Dragoş Tudorache a anunţat, miercuri, că arhiva și listele cu acoperiți gestionate de către Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) vor fi preluate de Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), notează Agerpres.

Ministrul Tudorache a adăugat faptul că această acţiune este un element foarte important al ordonanței de urgență adoptate miercuri de Guvern, prin care a fost înființată DGPI.

"În zilele următoare, prin ordin de ministru, voi lua măsuri specifice și foarte stricte pentru a asigura securizarea arhivelor, securizarea echipamentelor, materialului cu care această structură funcționează.

În ceea ce privește arhiva și listele de acoperiți, cred că este o impresie greșită care s-a indus în rândul reprezentanților sindicatelor, pentru că arhiva DIPI nu pleacă nicăieri. Arhiva DIPI și listele de acoperiți rămân în cadrul noii structuri, rămân în Ministerul de Interne. (…) Chiar în acest moment (…) se realizează (…) securizarea completă a arhivelor, atât arhivele fizice, (…) dosarele de hârtie care au existat, arhiva istorică, dar și sistemele informatice, care la acest moment practic gestionează și stochează activitatea acestei structuri. Deci nu va fi niciun transfer de arhivă către nimeni. (…) Ele sunt securizate și (…) vor fi preluate apoi de noua structură", a afirmat Tudorache întrebat în acest sens.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă