9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportDragoș Pîslaru susține că Guvernul Cioloș a avut multe obstacole, în primul...

Dragoș Pîslaru susține că Guvernul Cioloș a avut multe obstacole, în primul an de guvernare: Ne-am lovit de o rezistență din partea sistemului

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a afirmat, joi, la Realitatea TV, că Guvernul Cioloș s-a lovit, în acest an de mandat, de o rezistență din partea sistemului.

În acest context, ministrul Muncii a precizat că Guvernul Cioloș a produs o schimbare a mentalității. „A arătat oamenilor că se poate guverna către ei, nu către interse de capturare a statului, de gașcă de partid, de lucruri distrase de la bugetul public către interese meschine”, a declarat Dragoș Pîslaru.

În ceea ce privește anul de guvernare al Guvernului Cioloș, ministrul Pîslaru a afirmat că tehnocrații s-au lovit de o „mare rezistență a sistemului”. El a precizat că, deși miniștri au dorit să guverneze „colegial”, colegii lor erau obișnuiți cu un „un management bazat pe frică, pe anularea inițiativei”.

„Am avut obstacole, ambiții mult prea mari față de perioada de mandat”, a mai precizat Pîslaru. În ceea ce privește reforma administrației publice, Dragoș Pîslaru susține că nu a fost desăvârșită, din cauza „rezistenței sistemului” și a rezervei față de o reformă în profunzime care să aibă loc în acest an, pe care partidele au exprimat-o în primăvara acestui an.

Totodată, Ministrul Muncii a afirmat că programul PSD „este unul cu efect halucinogen”, întrucât „vrea să ne convingă că putem să avem mai puține venituri la stat și cheltuieli mai mari în beneficiul oamenilor”. Cu toate acestea, el consideră că românii nu mai pot fi păcăliți de promisiuni politice.

„Cred că lumea știe să discearnă. România se află într-o fază în care nu mai poate fi atât e ușor dusă cu zăhărelul de promisiuni electorale”, a mai spus ministrul Pîslaru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă