20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDacian Cioloș: Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de...

Dacian Cioloș: Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de explicat partenerilor străini. PSD și ALDE au recunoscut, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze țara

Fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloș, a scris, pe pagina sa de Facebook, că "prin adoptarea moțiunii de azi, PSD și ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze țara".

"Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de explicat oricărui partener strain. De asemenea, nu este numai sfârșitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condițiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voința președintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere și pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor ține loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate și transparență. Valorile democrației și interesul țării nu vor trece dincolo de pofta șefului de partid.

Criza politică creată artificial de liderii PSD și ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca să nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori și de partenerii internaționali care urmăresc cu mirare agitația politică de la București.

Mai grav, discuțiile lansate de Liviu Dragnea cu UDMR, adică tocmai de liderul partidului care își asuma anul trecut apărarea românilor împotriva celor pe care, aberant, îi numeau „tehnocrați vânduți lui Soroș” a stârnit ieri pasiuni și discursuri pe care le speram apuse. Îi invit pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid și pe oamenii cinstiți și muncitori care i-au votat sperând într-o viață mai bună, să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România și de fiecare dintre noi.

Alegerile viitoare trebuie să fie între partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiți, profesioniști, care lucrează pentru binele public și prioritățile țării", a scris Dacian Cioloș. 

Moțiunea de cenzură a trecut, cu 241 de voturi, dintr-un total de 248, informează surse RL. Reamintim că, marți seara, președintele Iohannis a anunțat că, dacă moțiunea trece, va desemna un premier onest.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă