11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Culise

Panama si Burkina Faso, scrisori de acreditare

Presedintele Basescu i-a primit ieri la Palatul Cotroceni, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, pe Antonio Fotis Taquis Ochoa, in calitate de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Panama in Romania, precum si pe Mamadou Sissoko, noul ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Burkina Faso in tara noastra. Ambasadorul Ochoa a prezentat programul guvernului panamez de modernizare a canalului Panama, anuntand intentia de a efectua o vizita la Constanta pentru a discuta cu autoritatile maritime in legatura cu facilitatile pe care le ofera portul.
In cadrul intalnirii cu noul ambasador al Republicii Burkina Faso, seful statului a afirmat disponibilitatea Romaniei de a continua procesul de pregatire a tinerilor africani in sistemul de invatamant superior romanesc. Presedintele Basescu si-a manifestat interesul pentru continuarea bunei colaborari cu Burkina Faso in cadrul ONU.

PES ii invata pe pesedisti sa cuvanteze

Partidul Socialistilor Europeni si-a trimis in Romania purtatorul de cuvant sa-i invete pe pesedisti sa vorbeasca in public. Astazi si maine, la Brasov, Julien Schola va instrui conducerea partidului si pe purtatorii de cuvant din filialele PSD, astfel incat sa fie in stare sa redacteze corect un comunicat de presa si sa ofere informatii coerente despre activitatile politice ale social-democratilor. La training participa si presedintele PSD, Mircea Geoana, care a tinut mortis sa sustina un discurs in deschiderea programului de instruire in probleme de comunicare.

Predescu nu vede nici o contradictie intre deciziile CC

Ion Predescu, fost senator PSD si actual membru al Curtii Constitutionale (CC), a explicat ieri intr-un interviu acordat BBC de ce membrii Curtii au respins contestatia presedintelui Basescu privind neconstitutionalitatea art. 12 din Legea privind organizarea referendumului, care limita domeniile pentru care putea fi consultat poporul, si au admis contestatia Avocatului Poporului care se referea la exact acelasi lucru. Potrivit lui Predescu, in contestatia sa, presedintele “a invocat o alta situatie, care face obiectul unei alte prevederi, al unei alte reglementari din Constitutie. Asta este problema… Sesizarea nu indeplinea conditiile legii”. In ceea ce priveste contestatia formulata de Avocatul Poporului, Predescu spune ca aceasta a fost corecta si datorita faptului ca reprezentantii acestei institutii s-au inspirat din decizia data de CC in urma sesizarii sefului statului. “Avocatul Poporului, sesizand si observand si in decizia Curtii, sesizand si procedura si cunoscandu-le, ca este profesor universitar Avocatul Poporului, sesizand lucrurile astea, evident el a sesizat Curtea in conditii regulate de sesizare.” In plus, Predescu a declarat ca nu exista nici o contradictie intre cele doua decizii si ca in intervalul emiterii acestora nu s-a facut nici un fel de presiune asupra CC. “Nici vorba de asa ceva! Cine pretinde, cine afirma ca ar fi o contradictie nu stie carte si nu pricepe care este situatia. Sa vada si decizia aia, prima, si sa o vada si pe a doua. Sa vada ca ele se intregesc”, a finalizat Ion Predescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă