21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCristi Danileț neagă modificarea documentelor din arhiva SIPA: Nu au fost luate,...

Cristi Danileț neagă modificarea documentelor din arhiva SIPA: Nu au fost luate, copiate, modificate documente

Judecătorul Cristi Danileţ a reiterat că nu au fost luate, copiate sau modificate documente din arhiva SIPA, după ce evz.ro a prezentat raportul comisiei din 2007 care s-a ocupat de arhivă, în care s-ar arăta că ar fi existat documente copiate şi acte cărora li s-ar fi pierdut urma.

"Prin raportul publicat azi de EvZ sunt înlăturate, practic, toate acuzațiile făcute de Andronic cu privire la mine, Paul Dumitriu și Monica Macovei in urma cu o săptămână! Din arhiva SIPA nu au fost luate, copiate, modificate documente.

Mulțumesc EvZ pentru furnizarea a acestui raport procurat pe surse de la cineva care a încălcat Legea informațiilor clasificate și care va fi, sper, cercetat de DIICOT in plângerea depusă de mine. Voi folosi acest raport – a cărui publicare oficiala ar fi durat prea mult, timp in care suspiciunile asupra mea ar fi dăinuit – in procesul de calomnie săvârșită în formă continuata împotriva lui Andronic și a societății care editează ziarul", a scris Danileț, pe Facebook.

Evenimentul Zilei a publicat, joi, un raport al comisiei din 2007 care s-a ocupat de arhiva SIPA. Documentul, însoțit de mențiunea "Secret de serviciu", arată mai multe nereguli privind utilizarea, dar și dispariția anumitor acte din arhivă. Ministerul Justiţiei a publicat, joi, lista celor care au avut acces în arhiva SIPA după desfiinţarea acesteia, fiind consemnate 22 de vizite a 25 de persoane. 

 

Jurnalistul Dan Andronic a acuzat, luni, într-un articol publicat în „Evenimentul Zilei'', că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiției la acea dată. În replică, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, după dezbaterile privind codurile penale, că cine a copiat arhiva SIPA va trebui să răspundă, dacă se dovedeşte că afirmaţiile jurnalistul Dan Andronic sunt reale. Totodată, judecătorul Cristian Danileț neagă aceste informații. Și europarlamentarul Monica Macovei a reacționat, precizând că, în perioada în care a fost ministru al Justiției, „nu a primit, nu a fotocopiat, nu a sustras și nu a distrus niciun dosar SIPA".

 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă