5.2 C
București
joi, 2 ianuarie 2025
AcasăSportUPDATE: Comisia de Buget-Finanțe amână a doua zi consecutiv discuțiile pe tema...

UPDATE: Comisia de Buget-Finanțe amână a doua zi consecutiv discuțiile pe tema legii insolvenței persoanei fizice. Din nou lipsă de cvorum

UPDATE 10.30: (miercuri): Comisia de Buget-Finanțe din Camera Deputaților amână a doua zi consecutiv discuțiile pe tema legii insolvenței persoanei fizice. Motivul invocat este același de marți: lipsa de cvorum. La discuții ar fi trebuit să participe și ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, și reprezentanții BNR și ai instituțiilor bancare din România.

Potrivit Mediafax, la discuții au fost prezenți doar 13 din 18 deputați necesari pentru a fi întrunit cvorumul.

"Se confirmă presupunerea mea, neavând condiția de cvorum, vă mulțumesc pentru participare! Ne vedem săptămâna viitoare, în sesiunea ordinară!", a spus președintele comisiei, Viorel Ștefan.

UPDATE 14.30 (marți): Şedinţa Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor care trebuie să discute problema francului elvețian, a fost suspendată marţi din lipsă de cvorum. Nici de această dară nu au lipsit schimburile de replici între reprezentanții opozițeiei și cei ai puterii.

Şedinţa Comisiei ar fi trebuit să înceapă la ora 11.00, dar a fost amânată pentru ora 12.00 din cauză că membrii acesteia nu s-au prezentat. Ulterior, ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum, doar 15 din cei 34 de membri fiind prezenți, anunță Agrepres.

UPDATE 17.00: Discuțiile see reiau marți, la ora 10.30, în Comisia de buget-finanțe.

UPDATE 15.10: Scandal în Comisia Juridică pe tema legii insolvenței persoanelor fizice. Opoziția acuză puterea că trage de timp. În replică, deputatul PSD Ciprian Nica a declarat că lega insolvenței nu se face pe genunchi.

Ulterior Cipiran Nica a preluat conducerea comisiei și le-a atras atenția celor din opoziție că este un scandal care se duce în spațiul public, mai exact opoziția acuză puterea că nu este prezentă, dar când vine vorba de vot nu își exprimă acordul pentru proiectul de lege, transmite B1 TV.

De asemenea, unul dintre inițiatorii proiectului le-a cerut celor din opoziție să renunțe la a desființa proiectul în spațiul public și să nu mai spună că se trage de timp.

––

Comisia Juridică din Parlament discută luni proiectul legislativ care privește insolvența persoanei fizice. Până acum, juriștii din Camera Deputaților au așteptat opiniile tuturor instituțiilor implicate care au legătură cu această lege.

Tot luni se reunesc în ședință și magistrații Consiliului Superior al Magistraturii. Aceștia trebuie să stabilească poziția instituției în legătură cu proiectul legislativ care privește insolvența persoanei fizice. La discuțiile din Parlament, repreentanții CSM au spus că instanțele de judecată nu sunt pregătite pentru această lege iar în aceste condiții, cel mai probabil, avizul consultativ pe care îl va da CSM va fi unul negativ.

Conducerea Băncii Naționale a României (BNR), ministrul Finanțelor, precum şi reprezentanții comunității bancare și ai consumatorilor au fost audiați, miercuri 21 ianuarie, în Camera Deputaților. La discuțiile din Comisia de Buget- Finanțe au participat ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, directorul Direcţiei de Stabilitate din BNR, Ion Drăgulin, șeful Supravegherii Bancare, Nicolae Cinteză, președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca, și reprezentanții instituțiilor bancare.

În cadrul audierilor, reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat că nu agrează actuala formă a legii falimentului personal și a menționat că sistemul nu este pregătit să preia un milion de dosare care vor fi întocmite în urma cererilor de insolvență. În aceste condiții, CSM a subliniat că legea falimentului personal ar duce la blocarea totală a activității instanțelor de judecată.

De asemenea, șefului Supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză, a precizat că legea insolvenței nu rezolvă problemele românilor care au contractat credite în franci elvețieni. Mai mult, Cinteză a spus, miercuri, că BNR a avertizat și a îndemnat în mod repetat pe cei care doreau un credit să îl ia în moneda în care primesc salariile.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_big/b41969f54c2040f794a16e9033016dd3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Reținere și apoi control judiciar pentru un bărbat din Giurgiu care și-a agresat fratele

Un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din localitatea Novaci, judeţul Giurgiu, a fost reţinut de poliţişti pentru violenţă în familie, după ce...

Christine Lagarde, președinta BCE: „Inflația în zona euro ar putea ajunge la 2% în 2025”

Președinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, și-a exprimat optimismul privind atingerea țintei de inflație de 2% în 2025. Christine Lagarde a declarat într-un videoclip...

Interdicția TikTok din Albania stârnește o dezbatere privind libertatea de exprimare

În Albania, guvernul a impus o interdicție de un an asupra aplicației TikTok, ceea ce a stârnit un val de dezbateri privind libertatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă