10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportBuzău: Bîgiu îi acuză pe Mocanu şi Boşcodeală că folosesc ilegal numele...

Buzău: Bîgiu îi acuză pe Mocanu şi Boşcodeală că folosesc ilegal numele său în campania electorală

Candidatul USL la CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, îi acuză pe independentul Victor Mocanu şi pe preşedintele PSD Buzău că folosesc ilegal numele său în campanie, după ce în ziare locale a apărut, marţi, un material electoral cu imaginea lui Constantin Boşcodeală cu mesajul: “Nu îl susţin pe Bîgiu”, potrivit Mediafax.

Marţi, în mai multe ziare locale a apărut un material electoral comandat şi plătit care-l înfăţişează pe candidatul USL la Primăria Buzău, primarul Constantin Boşcodeală, din mesajul conţinut în această machetă reieşind că edilul buzoian nu îl susţine pe candidatul USL la Consiliul Judeţean Buzău, senatorul PNL Cristi Bîgiu.

Textul conţinut de materialul electoral este: “Susţin competenţa, inteligenţa, decenţa. Îl susţin pe Victor Mocanu. Nu îl susţin pe Bîgiu!”.

Macheta electorală publicată, marţi, în presa buzoiană vine după ce, luni, Biroul Electoral Central a respins contestaţia formulată de candidatul independent la Consiliul Judeţean Buzău, Victor Mocanu, la decizia dată de Biroul Electoral Judeţean care a dispus ca toate afişele electorale în care acesta apare cu înscrisul “susţinut de PSD” ori alături de candidaţi PSD să fie înlăturate, pentru că induc electoratul în eroare. În unele din afişele folosite de independentul Victor Mocanu acesta apărea, alături de primarul Constantin Boşcodeală, având de asemenea înscrisul “susţinut de PSD”.

În replică la materialele care se referă la el, publicate, marţi, în presa buzoiană, senatorul PNL Marian Cristinel Bîgiu, candidat al USL la Consiliul Judeţean Buzău, declară că este ilegală folosirea numelui său, dar şi că “prin această manevră” se aduce atingere USL.

“Este o acţiune disperată a domnului Mocanu, este un deficit de imagine pe care un candidat USL la Primărie îl aduce unui candidat USL la Consiliul Judeţean, este un deficit de imagine adus şi primarilor PSD, pentru că acum toată lumea trebuie să de jos aceste materiale electorale. Din păcate, asta demonstrează că la Buzău nu ne interesează buzoienii, nu ne interesează problemele de campanie, ci este vorba doar de o relaţie personală. Este ilegală folosirea numelui meu, nu au voie să facă asta. Nu înţeleg, domnul Boşcodeală este candidat USL, ca mine, iar când s-au depus aceste candidaturi există o semnătură atât a preşedintelui PNL George Scutaru, cât şi a domnului Boşcodeală, atât pe candidatura mea, cât şi pe candidatura dânsului. Este o chestie jenantă toată această campanie, se încearcă să se folosească într-un mod ilegal sigla unui partid, iar toate aceste materiale de campanie nu sunt decât o tendinţă de fraudă electorală”, a declarat, marţi, Marian Cristinel Bîgiu.

Liberalul a adăugat că este o jignire la adresa sa adusă de primarul Constantin Boşcodeală, cel care ar trebui să-i fie aliat.

“Nu mă surprinde faptul că domnul Boşcodeală îl susţine pe domnul Mocanu, dar bine măcar că nu a zis că susţine competenţa, onoarea, corectitudinea, pentru că erau lucruri mult mai grave. Aşa văd că a zis că susţine competenţa, inteligenţa, decenţa şi nu îl susţine pe Bîgiu! Cu alte cuvinte, un fel de a mă face prost pe faţă. Păcat, este o atitudine care nu este normală pentru nişte oameni cu o anume pregătire”, a adăugat senatorul liberal Marian Cristinel Bîgiu.

Liberalul a adăugat însă că va continua să susţină USL, dar că nu exclude să informeze conducerea centrală a alianţei dacă atacurile venite din partea lui Boşcodeală vor continua.

“Nu m-am dus să mă plâng la conducerea USL, dar o să fac o informare cu privire la cele ce se întâmplă la Buzău. USL merge foarte bine la nivel naţional şi singurul loc unde sunt probleme se pare că este la Buzău. Este o lipsă de respect faţă de buzoieni ce se întâmplă. La Buzău, USL se apropie de 70%, este păcat şi este imposibil să tragi în sensuri diferite. Eu rămân în continuare să susţin USL”, a declarat Bîgiu.

La Buzău, USL a ajuns să nu mai funcţioneze după ce liderii de la Bucureşti ai Uniunii Social Liberale l-au nominalizat la funcţia de preşedinte al CJ Buzău pe liberalul Marian Cristinel Bîgiu, şi nu pe actualul şef al instituţiei, Victor Mocanu. Pentru a punea candida totuşi pentru cel de-al treilea mandat, Mocanu s-a autosuspendat din PSD, astfel că la alegerile din 10 iunie el va candida ca independent.

În urma acestei situaţii provocate de nominalizarea lui Bîgiu la şefia CJ Buzău, preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat, în nenumărate rânduri, că, indiferent de consecinţe, îl va susţine pe Victor Mocau în lupta electorală de luna viitoare, şi nu pe cel impus de co-preşedinţii USL, senatorul PNL Marian Cristinel Bîgiu.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă