14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportFOTO + VIDEO. Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Hans...

FOTO + VIDEO. Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, la Palatul Victoria. Ce promisiuni i-a făcut șeful Executivului diplomatului american

UPDATE 16.00: Premierul Tudose a dat asigurări, în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Hans Klemm, că Guvernul României va continua Parteneriatul Strategic cu SUA și a subliniat că a dorit ca prima întâlnire cu un diplomat străin să fie cea cu ambasadorul american tocmai pentru a transmite un mesaj puternic.

„Cele două decenii de Parteneriat Strategic între România și SUA reprezintă o garanție a relației puternice dintre ţările noastre, relație care trebuie continuată și consolidată. Sunt convins că avem potențialul de dezvoltare a relației bilaterale. Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei și că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori”, a afirmat premierul Tudose.

Un punct important al discuțiilor l-a reprezentat modul în care bugetul de 2% din PIB alocat Apărării va relansa colaborarea militară dintre România și SUA de pe noi baze.

De asemenea, discuțiile au vizat necesitatea consolidării relațiilor economice bilaterale, șeful Executivului și ambasadorul SUA fiind de acord că nivelul acestora nu reflectă încă stadiul excepțional al relațiilor politico-militare. Ambasadorul Hans Klemm a subliniat că după ultima întâlnire româno-americană la nivel înalt credibilitatea României la Casa Albă a crescut, fapt ce se va reflecta și în încrederea investitorilor americani în economia românească.

În acest context, premierul Mihai Tudose va avea, în luna octombrie, o întâlnire cu potențiali investitori americani în România, pregătită de Guvernul României împreună cu Ambasada SUA.

„România oferă un mediu de afaceri prietenos. Aș vrea să prezint investitorilor americani oportunitățile de afaceri din țara noastră și să îi asigur că în calitate de prim-ministru înțeleg că afacerile se dezvoltă pe stabilitate și predictibilitate”, a subliniat șeful Executivului. 

UPDATE 13.00: Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a ajuns la Palatul Victoria unde se va întâlni cu premierul Mihai Tudose. Hans Klemm a ajuns la sediul Guvernului în jurul orei 12,55, informează Agerpres.

Ambasadorul american este însoțit de Dean Thompson, adjunctul șefului Misiunii diplomatice a SUA în România.


Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, va discuta, de la ora 13.00, cu premierul Mihai Tudose, la Guvern.

Tot luni, prim-ministrul Tudose va participa la recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii.

Statele Unite ale Americii sărbătoresc pe 4 iulie Ziua națională. Cunoscută ca Ziua Independenței, aceasta marchează aniversarea declarației de independență din 1776 față de Marea Britanie, semnată de 13 colonii de pe continentul nord-american.

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, în plenul Parlamentului, că Guvernul pe care îl conduce va urmări consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite și dezvoltarea relațiilor cu partenerii din Uniunea Europeană.

 

Guvernul va urmări consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, dezvoltarea relațiilor cu partenerii strategici din Uniunea Europeană, Germania și Franța, precum și cu toate celelalte țări ale UE", a spus Mihai Tudose în fața parlamentarilor care au acordat votul de încredere Executivului Grindeanu.

 El a mai precizat că Executivul va respecta toate angajamentele externe ale României care privesc indicatori macro-economici, în primul rând cel care „limitează deficitul bugetar la 3%".

Guvernul Tudose a depus, joi seara, jurământul de învestire, la Palatul Cotroceni. După această ceremonie, președintele Iohannis a susținut un discurs, în care a atras atenția noului Executiv asupra îndatoririlor pe care le are.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă