4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAmbasadorul american Hans Klemm, îngrijorat de modificările anunțate de ministrul Toader: Justiția,...

Ambasadorul american Hans Klemm, îngrijorat de modificările anunțate de ministrul Toader: Justiția, fără imixtiuni politice

Ambasada Statelor Unite la București a reacționat cu privire la modificările privind Legile Justiției, susținând că "parteneriatul strategic dintre statul american și România se bazează pe angajamentul față de valorile democratice". 

"Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune.

Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie.

Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale", se arată într-un comunicat de presă remis redacției RL. 

Tudorel Toader a prezentat, în 23 august, proiectul de lege privind legile Justiţiei, care ar aduce modificări în statutul procurorilor şi judecătorilor, în organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Una dintre propuneri este trecerea Inspecției Judiciare din subordinea CSM în aceea a ministrului Justiției.





Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va modifica legile Justiţiei astfel încât preşedintele României să nu mai aibă dreptul de a numi conducerea Parchetului General şi pe cea a DNA, iar Inspecţia Judiciară să treacă sub controlul ministerului său.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă