17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăPoliticăGabriela Firea atacă vârful PSD

Gabriela Firea atacă vârful PSD

Gabriela Firea este nemulțumită de faptul că ministrul de Interne, Carmen Dan, vrea să pună răspunderea pentru intervenția Jandarmeriei la mitingul din 10 august pe umerii prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, o apropiată a primarului general. Firea a ieșit la atac după ce a fost singura care a votat pentru demiterea lui Carmen Dan din postul de ministru de Interne în ședința conducerii PSD. Cu toate că a suferit o înfrângere clară, Firea își dorește să preia șefia PSD în locul lui Liviu Dragnea. 

”Deodată a apărut ca personaj principal prefectul. S-a menţionat în presă numele prefectului, a doua zi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că prefectul a dat ordinul de intervenţie, asta după ce a văzut că intervenţia este considerată agresivă şi că sunt discuţii în spaţiul public, iar Jandarmeria, prin excese, are de suferit la capitolul imagine. A arătat cu degetul către prefect, apoi au asociat prefectul cu mine, pentru că a lucrat doi ani de zile cu mine”, a mai spus Firea.

 

Ce îi reproșează lui Carmen Dan

Ea a spus că ministrul de Interne Carmen Dan a venit la şedinţa CEx cu print screen-uri ale mesajelor sale private de pe WhatsApp şi a afirmat că fusese atenţionată încă de anul trecut de ministrul Carmen Dan să aibă grijă ce vorbeşte pe WhatsApp, pentru că este uşor de interceptat. ”Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deşi nu cred că avea de unde să ştie ce voi spune eu, doar dacă îmi urmăreşte corespondenţa, probabil, a scos nişte foi şi a spus că sunt nişte print screen-uri, xerox-uri convorbiri private dintre doamna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat: «Doamna ministru, ne spionaţi? Ne urmăriţi? Ne controlaţi mesajele, WhatsApp-urile?». A întors atunci discuţia şi a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziţie. I-am spus că «dumneavoastră mi-aţi spus acum un an să am grijă ce transmit pe WhatsApp pentru că dumneavoastră aveţi mesajele pe WhatsApp ale unui senator din Bucureşti şi să fiu precaută şi atentă». Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu nişte mesaje private”, a declarat Gabriela Firea. Gabriela Firea susţine că jandarmii care au asigurat ordinea la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei au dormit o noapte pe jos, fără paturi, fără apă şi mâncare, ”ca nişte vite”, şi spune că i-a reproşat ministrului de Interne, Carmen Dan, că nu a avut grijă nici măcar de oamenii săi. ”I-am mai reproşat doamnei ministru faptul că nu a avut grijă de oameni, nici de oamenii din Bucureşti sau din alte zone şi care nu erau violenţi şi au avut de suferit, dar nici de oamenii săi. Pentru că vreau să vă spun că jandarmii au dormit o noapte pe jos, fără saltele, fără paturi, îmbrăcaţi, ca nişte vite. Primăria Capitalei s-a îngrijit ca în următoarea noapte jandarmii să fie cazaţi în nişte cămine, cu paturi, cu saltele, să aibă duşuri, să aibă toalete, să aibă mâncare – nu au avut nici mâncare, deşi veneau de la drum -, să aibă apă”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, duminică seară, la România TV. 

 

PSD nu vrea să amplifice scandalul

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu i-a răspuns direct Gabrielei Firea, dar a anunţat că va trimite comisiilor de apărare din Parlament raportul clasificat al MAI privind violenţele din 10 august, iar marţi va participa la şedinţa Comisiei de apărare din Senat, unde va clarifica ”tot ceea ce este de clarificat”. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin  Ștefănescu, a declarat despre disputa dintre primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și ministrul de Interne Carmen Dan că „atunci când se înfierbântă fetele să nu stai în calea lor sub nicio formă”. El a mai declarat că i-a cerut Rovanei Plumb să medieze conflictul dintre cele două și să „le scoată la o cafea, la un ceai”, adăugând că „nimeni nu s-a băgat” în disputa dintre Firea și
Dan. 

 

 Acuzații la adresa lui Dragnea

 Primarul Capitalei i-a reproşat liderului PSD, Liviu Dragnea, că nici măcar nu a luat cuvântul în timpul şedinţei CEx în care ea i-a cerut demisia ministrului Carmen Dan.  În acest context, ea a spus că Dan a fost prima pe lista lui Liviu Dragnea pentru postul de prim-ministru în locul lui Mihai Tudose, dar a fost respinsă de conducerea PSD.

De asemenea, primarul Capitalei a acuzat că i se pun tot timpul piedici în realizarea proiectelor pentru Bucureşti şi este lăsată să se zbată singură, relatând că unii foşti miniştri i-au spus că liderul PSD, Liviu Dragnea, le-ar fi cerut să nu o ajute cu aceste proiecte. Ea a amintit episodul cu huiduielile de pe Arena Naţională, când i-a acordat titlul de cetăţean de onoare Simonei Halep. Atunci, oamenii de pe stadion au huiduit-o pe Firea şi au aplaudat-o pe Halep, însă pe paginile de Facebook ale filialelor judeţene ale PSD a fost distribuit un colaj în care lucrurile erau prezentate în mod fals, cum că spectatorii prezenţi pe stadion ar fi huiduit-o pe sportivă. Firea a spus că acel colaj a fost distribuit pe reţelele de socializare cu acordul lui Liviu Dragnea, căruia i-ar fi convenit ca ea să aibă de suferit şi să fie pusă într-o lumină proastă. 

 

Primarul Capitalei, la Parchet

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a fost citată, pentru astăzi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, ea spunând, pentru News.ro, că probabil că va fi audiată în calitate de martor.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Percheziții ale Parchetului European în Capitală, pentru fraude cu echipamente medicale în timpul pandemiei

Parchetul European anunţă că a efectuat, astăzi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

Impactul Plafonării Prețurilor asupra Ratei Inflației: Analiza Politicilor PSD

Introducere la Contextul Economic Actual Banca Națională a României (BNR) a publicat recent un raport care arată că măsurile de plafonare a prețurilor inițiate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă