2.1 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăPoliticăDaniel Dragomir: "Trusturile media au fost țintele DNA, SRI și a altor...

Daniel Dragomir: „Trusturile media au fost țintele DNA, SRI și a altor instituții de forță”

Ponta este creația lui Rus și Maior. Imediat după ce ajunge premier, la 10 zile, Ponta înființează un corp de combatere a infracțiunilor. Există rapoarte de activitate ale acestui for, veți descoperi la masă, Guvernul, DNA, SRI și cum au fost ținte trusturi media. Una dintre ținte a fost trustul Mediafax, alta România Liberă și Realitatea.

România tinde să devină un „gulag”! Oamenii văd că dosarele sunt făcute pe bază de denunțuri, probe nu există, banii nu se recuperează. 

Unul dintre motivele pentru care am plecat. Am avut o acțiune de combatere a infracționalității pe granița României, chel;tuielile fiind de 100.000 de euro. După operațiunile de filaj, am constatat că i-am prins pe unii care făceau trafic cu 30 de cartușe de țigări! Am înnebunit! Am spus la momentul respectiv, domnule, vor veni ăștia să ne facă audit și nu e bine.

Vă dau un exemplu: Se ridică procurorul DNA și țipă la judecător: Vă rugăm să respingeți domnule judecător, pentru că Israelul nu este democrație și îl pierdem pe acolo. 

Ghiță a făcut parte din statul paralel, însă mi-aș dori să merg mult mai departe. Știu mult mai multe despre ambasadorul olandez și Rami Gaziri. Erau „de mânuță” la Gelu Diaconu, la Daniel Constantin. Îmi doresc de la domnul Ghiță să spună tot, iar atunci eforturile nu vor fi compromise. Ghițâ ar trebui să spune cine a făcut dosarele, cu subiect și predicat. Ofițerii din SRI, când aud de chestiile acestea…Videoconferințe, urlete, țipete de la Coldea, să nu intri cu politicianul x sau y, iar acum află că Coldea pleca în Seychelles și stătea la vilele de protocol ale SRI. Pe banii cui? Pe banii contribuabilului!

Am informații că Florian Coldea a fost în vacanță cu domnul Dâncu, dar am motive să cred că a fost și cu alți politicieni. N-am spus că Ponta a mers în vacață cu coldea, ci că s-au întâlnit în avion! Dar au sărit ca arși. 

Vreau să știu de câte ori s-au întâlnit oameni DNA cu cei arestați în dosar. Găsesc în acest dosar mandate de supraveghere și mă tresec că am andat contiuu. De ce mă ascultă? Ca să căutăm probe? Atunci, de ce m-ați arestat, iar acum căutați probe?

Eu am știut că sunt audiați, am avut avocați prezenți la audieri. De ce îi chemăm să spună lucruri pe ascuns? Oamenii ăștia trebuie să spună tot. Kovesi a fost audiată la cererea mea. Ea știe câte milioane de euro s-au dat și cine este zn spatele lui Dragomir. Am solicitat să vină în fața procurorilor să dea declarație. În privința modului de sesizare, se bat cap în cap modalitățile de sesizare și implicarea SPP în dosar. Cea mai mare câștigătoare este Kovesi. 

 Una e să cooperezi și alta e să influențezi decizii ale magistraților. Când mergem în fața judecătorului speră la dreptate, dar când există o notă clasificată, iar în baza aceleia să fii judecat, e ilegal. De ce nu declasificăm declarațiile din Comisia SRI și ședințele CSAT. 

 Lui Dumbravă îi spuneam „procurorul”, pentru că tot timpul spunea „să arestăm, trebuie să arestăm”. Există întâlniri între Dumbravă și procurori de caz pe dosare de corupție. Toate dovezile sunt la Comisia SRI. Unde scrie în vreo lege că ofițerul SRI dă opinii procurorilor?

 În ianuarie 2015 am fost luat cu mascații de acasă, iar de atunci a început un tăvălug. Am fost 6 luni de zile arestat preventiv. Am fost trimis în judecată în 13 zile, iar la prima înfățișare am fost eliberat. Am fost 6 luni ținut sub arest doar pe contestații, toate acestea fiind semnate de Kovesi. Când ieși de acolo e foarte greu, am fost la Sectia 4, de Maximă Siguranță. După ce am fost eliberat am început să scriu opinii pe rețelele de socializare. În ianuarie 2016 am fost ridicat iar cu mascații și observ atacuri din toate părțile. 

Sunt multe dovezi că Dumbravă vizitează judecători. Nu a fost demis, ba a revenit și pe rețelele de socializare. Coldea și acoliții lui vor fi sub asalt. Până când nu se va face curățenie, SRI va avea de suferit.

Coldea nu mi-a răspuns la întrebări și sunt convins că nu-mi va răspunde. 

Florian Coldea nu va recunoaște nimic, eu personal, printr-un intermediar, am primit astfel de răspunsuri. După ce am fost eliberat, am primit un „emisar” că SRI nu a fost implicat în dosarul meu, ci numai DNA este implicat. Singurele momente în care am lucrat cu Kovesi a fost atunci când era la Parchetul General. 

Comisia are date exacte în care oamenii sunt urmăriți după litera F, amenințare la siguranță, după care i se schimbă încadrarea la fapte de corupție. Ce avem de ascuns? Păi, în momentul în care vă plaătim, trebuie să avem transparență. Haideți să vedem unde s-au dus banii? 

Se pun la masă acești oameni, în ședință, și iau decizia ca firma x sau y să fie „rezolvată”. La momentul anului 2005 era plecat pe o mentalitate greșită. Sunt trusturi care au fost rase de pe fața pământului din antipatie. În perioada referendumului din 2012 nu mai aveam oameni pentru ținte de filaj pe apărare națională, din cauza țintelor politice.

Ghiță a avut curaj, dar după interviul de aseară mi-a lăsat impresia de răfuială între găști. Ori arătăm ceea ce s-a întâmplat,ori rămânem tot noi la butoane, dar dăm un pic și publicului.

În perioada alegerilor se dădea o direcție a SRI de strângere a informațiilor din mediul politic. Interesul era pentru tot spectrul politici, dar în special pentru PSD.

La mine nu poate să vină la mine să spună că mi-a închis firma, că a vrut să mă „omoare” ca om politic sau alte asemenea. Aceste lucruri sunt arhicunoscute, însă după referendumul din 2012 am început să observ susținerea unor interese politice. În 2013 mi-am dat demisia pentru că în SRI erau interese. În dosarul Omar Haysam erau următiți cu predilecție Adrian Năstase și Viorel Hrebenciuc.

Când se deplasau oameni la vila de la Cornu, unitatea antiteroristă dădea aviz pe deplasări de securitate, dar ce s-a discutat acolo și ce s-a pus la cal, să-i lăsăm pe ei să se devoaleze.

Dacă aceste întâlniri au fost pentru a stabili liste și ținte, și s-a spus „pe ei îi scoți din viața politică”, atunci e altceva. Coldea nu lua decizii politice, ci oamenii politici luau deciziile.

 Eu, imediat după primul interviu, în septembrie, am cerut să fiu audiat de Comisia SRI. Oricine are informații ar trebui să meragă acolo. Însă, ar gtrebui public, cu presa, fiindcă în Comisie discuțiile seclasifică. Aceas listă de 65 de persoane este de torționari și de abuzați.

L-am cunoscut pe Coldea în 1997, iar din 2001 Florian Coldea am fost în același birou cu Coldea, până în 2005. În toate această perioadă am fost foarte apropiați.

În decembrie 2013 aveam date despre un posibil dosar al meu. Întâlnirea cu Coldea am avut-o la sediul central, „la pădure”. 

Daniel Dragomir va vorbi despre ultimele audieri din Comisia SRI, despre declaraţiile lui Florian Coldea şi despre audierile ţinute la secret din dosarul “Black Cube”.

Daniel Dragomir a demisionat din SRI în anul 2013.

Urmare a dezvăluirilor sale despre implicarea Serviciului în Justiţie, politică şi media, în Comisia de Control SRI din Parlament au avut loc audieri maraton, începând cu luna octombrie 2017.

Dragomir este cercetat în “Black Cube”, dosar în care este suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. El a acuzat că procurorii tergiversează dosarul, în loc să îl trimită în judecată.

Cele mai citite

„Este o onoare”: Vinicius Jr reacționează la declarațiile lui Cristiano Ronaldo despre Balonul de Aur

Vinicius Jr (24 de ani) a reacționat după ce Cristiano Ronaldo (39 de ani) a declarat că brazilianul ar fi meritat să câștige Balonul...

Forțele israeliene au reținut mai mulți medici dintr-un spital din nordul Fâșiei Gaza

Forțele israeliene au reținut zeci de membri ai personalului medical dintr-un spital din nordul Gazei, pe care l-au atacat vineri, a declarat Ministerul Sănătății...

Chemat să dea explicații! Ramin Rezaeian, convocat de comisia de etică după îmbrățișarea unei fane

Ramin Rezaeian (34 de ani), fundașul echipei Esteghlal și component al naționalei Iranului, a fost convocat de comisia de etică a Federației de Fotbal...
Ultima oră
Pe aceeași temă