14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăCampion la fonduri europene, exclus din PSD

Campion la fonduri europene, exclus din PSD

Primarul din Ciugud (Alba), Gheorghe Damian, a primit, după un an de zile de așteptare,  decizia definitivă de excludere din PSD.  Potrivit primarului, decizia de excludere, luată de Comitetul Executiv Național al PSD, este semnată de preşedintele PSD Liviu Dragnea şi de secretarul general al partidului Marian Neacşu. Decizia nu ar fi motivată și reprezintă validarea unei hotărâri luată de PSD Alba pe 14 ianuarie 2017. „A venit momentul să declar că sunt independent după ce în urmă cu ceva vreme, conducerea centrală a PSD a luat decizia, în urma contestaţiei făcută de mine, să fiu exclus. Mai exact, în 22 ianuarie 2018, Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat excluderea mea şi a domnului Ioan Florea, consilier judeţean”, a relatat Damian. El a primit decizia în urmă cu câteva zile.

Damian nu a criticat  conducerea centrală a partidului dar l-a indicat drept vinovat pe Ioan Dîrzu, șeful PSD Alba, care s-ar teme de concurența sa. ”Comitetul Executiv Județean al PSD, sub conducerea președintelui interimar, domnul Ioan Dîrzu, a decis într-o seară, târziu, într-o ședință în care nici măcar nu am fost invitat, nu mi s-a dat voie să fiu apărat – știm foarte bine că și cel mai mare criminal are dreptul la apărare în lumea aceasta – și am fost, practic, exclus din partid <>”, și-a amintit edilul cum a acționat filiala locală, anul trecut. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele excluderii.

 

A atras 27 de milioane de euro

 

După ședința PSD Alba, Damian a depus contestație la conducerea centrală, bazându-se pe prevederea din statut potrivit căreia Comitetul Executiv are ultimul cuvânt privind excluderea primarilor. El i-a prezentat situația și liderului PSD, Liviu Dragnea. ”Ne-am întâlnit la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor. Am avut o discuţie scurtă şi a spus să am răbdare”, relata Damian pe 6 martie 2017.

Damian a avut răbdare un an de zile dar, acum, adversarul său, Iona Dîrzu, ar fi încheiat o înțelegere cu conducerea centrală. ” Problemele care le aveau la centru erau mult mai mari decât soarta unui primar de comună din judeţul Alba. Pe de altă parte cred că decizia aceasta, știți data, 22 ianuarie, în momentul executării premierului Tudose. Și a fost practic un troc între votul de la Alba și excluderea lui Damian. Liderul PSD Alba a condiționat votul lui de susținerea noului guvern”, a explicat Damian.  El a anunțat că va rămâne indepenedent și nu va trece la PNL, dorind să se întoarcă în PSD dar ”în alte condiții”.

Gheorghe Damian este la al cincilea mandat de primar al Ciugudului, comuna din România care a atras cele mai multe fonduri europene respectiv peste 27 de milioane de euro. Damian a câştigat ultimele alegeri cu 85% din voturi, iar PSD are majoritatea în Consiliul Local Ciugud. 

Comuna Ciugud este una dintre cele mai dezvoltate din România având drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiţii private de peste zece milioane de euro şi 1.000 de locuri de muncă.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă