Urmăriți banii și începeți cu Voiculescu

de Cristian Campeanu , 06 martie 2016 - stire actualizata la ora 20:35, 06 martie 2016
Urmăriți banii și începeți cu Voiculescu

Dramoleta cu accente grotești pusă în scenă de Antena 3 în care au jucat un rol nedemn și instituții fundamentale ale statului – Senatul și Președinția – a scos în evidență nevoia urgentă de a accelara crearea instituțiilor și procedurilor de recuperare a prejudiciilor înainte ca oamenii politici să se blindeze definitiv în fața amenințării concrete de a pierde averile obținute ilegal. Înainte de a vorbi despre „un nou contract social” și alte bazaconii egalitariste, ce-ar fi să încercăm să aplicăm una din prevederile vechiului contract, anume aceea care spune că cine fură plătește?

Nu vorbim de o plată în ani de închisoare și stigmat public ci de o plată concretă, în bani gheață. S-ar putea ca naturile rafinate să fie oripiliate de ideea că bunele moravuri ar putea fi întemeiate pe ceva atât de trivial cum sunt banii, dar, în condițiile în care societatea românească este coruptă pe scară largă și în profunzime iar legăturile dintre societate și stat sunt aproape rupte de lipsa de încredere, banii, mai precis, recuperarea banilor furați de funcționari și de politicieni și cheltuirea lor în mod transparent în folos public s-ar putea să fie singura cale concretă rămasă pentru a reface această încredere.

Un lucru este clar. Dimensiunea corupției în România rămâne uriașă, în pofida eforturilor DNA și a deciziilor curajoase ale unor judecători. Ne grăbim să precizăm că afirmația de mai sus nu trebuie interpretată nicidecum ca o minimalizare a eforturilor DNA, ci ca o subliniere a uriașei sarcini care îi stă în față și pe care nu o va putea duce la capăt de una singură. După discursul Laurei Codruția Kovesi de la bilanțul DNA, comentatorii s-au grăbit să scoată în evidență excelentele performanțe obținute de instituția pe care o conduce precum și faptul că, în sfârșit,ministrul Raluca Prună, a anunțat că o va nominaliza pentru un nou mandat.

Dar dacă citim mai atent discursul procurorului șef DNA, tonul este prea puțin festivist ci, dimpotrivă, alarmat și, pe alocuri, disperat. În primul rând Kovesi constată explicit că în materie de achiziții publice corupția este generalizată în pofida faptului că au fost trimise în judecată cu o treime mai mulți funcționari publici – aproape 500 – și de trei ori mai mulți primari și președinți de consilii județene. Cu alte cuvinte, administrația publică centrală și locală continuă să fie coruptă pe orizontală și pe verticală iar bugetele publice continuă să fie jefuite pe scară largă. Kovesi se întreabă retoric, dar răspunsul este evident: în pofida eforturilor considerabile ale DNA, instituțiile statului român nu sunt deloc mai curate.

În al doilea rând, după ce constată o creștere a gradului de recuperare a prejudiciilor și enumeră eforturile în acest sens depuse de DNA, Kovesi remarcă, pe de o parte, că infractorii se bucură de complicitatea autorităților pentru a scoate banii din țară, amintește că statul are de recuperat 200 de milioane de euro și atrage atenția că „este important ca hotărârile judecătorești definitive să fie executate efectiv” și că „aceste sume aparțin de drept bugetului de stat și trebuie să fie utilizate în folosul societății.” Ceea ce înseamnă, dacă dăm la o parte ambalajul diplomatic, că autoritățile executive ale statului nu pun în aplicare hotărârile judecătorești atunci când vine vorba de confiscări, ba mai mult, îi ajută pe infractori să-și securizeze prada. Dacă amintim că, la începutul lunii, DNA a început urmărirea penală pentru că nu s-a făcut nimic pentru recuperarea celor 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu, este clar la ceea ce se referă Kovesi.

În al treilea rând, Kovesi atrage atenția asupra faptului că „de multe ori mecanismele și procedurile judiciare sunt interpretate și aplicate diferit. Unii condamnați nu execută integral pedeapsa aplicată de judecători. Unii sunt eliberați condiționat fără a recupera prejudiciul sau folosind tertipuri administrative Astfel de situații duc treptat la pierderea autorității statului și la o lipsă gravă de încredere în instituții. Deși dispozițiile codului penal care au intrat în vigoare de 2 ani prevăd că liberarea condiționată poate fi acordată numai dacă s-a recuperat prejudiciul, practica judiciară este neunitară.” Altfel spus, există judecători dispuși să calce în picioare Legea pentru a-i elibera pe corupți pentru cărți scrise fraudulos dar fără nicio grijă pentru recuperarea banilor furați.

În sfârșit, procurorul șef DNA amintește tentativele Parlamentului de a limita prerogativele DNA.

Ceea ce rezultă din acest discurs este un SISTEM cu patru componente -  Administrativă, Executivă, Judiciară și Legislativă -, care conlucrează pentru încurajarea Corupției, protejarea Corupților și averilor dobândite prin Corupție. Cel mai recent și flagrant exemplu a fost spectacolul obscen pus în scenă de Antena 3 cu susținerea Parlamentului și a Președintelui Iohannis. Miza acestei mizanscene indecente nu a fost niciodată libertatea de expresie ci blocarea cu orice chip a confiscării bunurilor lui Voiculescu, a trecerii unui prag și stabilirii unui precedent. De aici și atacurile imunde declanșate împotriva judecătoarei Camelia Bogdan în paralel cu autovictimizarea pentru presupusa limitare a libertății de expresie. Cele două acțiuni trebuie privite în conjuncție pentru că orice discreditare a judecătoarei Bogdan ar valida „teoria persecuției” și ar pune în discuție decizia acesteia de condamnare a lui Voiculescu și de recuperare a prejudiciului. Când Parlamentul și Președintele se așează cu toată forța lor de partea „libertății de expresie” a Antenei 3, principala victimă riscă să fie mica judecătoare de la Curtea de Apel București. Or, asta nu putem accepta dacă mai credem că există speranțe.

Pentru a avea măcar o șansă la limitarea fenomenului corupției, este important ca instituțiile anticorupție să își modifice țintele de la obținerea unor condmnări cât mai mari – bune și ele nimic de zis – pe recuperarea prejudiciilor. Imperativul Follow The Money rămâne vital pentru a ieși de sub tirania sistemului descris de Kovesi și, dacă începe cu Voiculescu, cu atât mai bine. Când l-au închis pe Năstase toți au început să tremure pentru libertatea lor Acum dacă îi vor lua banii obținuți prin fraudă și corupție lui Voiculescu, nimeni nu va fi sigur pentru averea lui, indiferent de off shore-ul în care i-au ascuns.

Comentarii

 • Iuliu M

  14 martie 2016 23:32

  Campene, porc unsuros, ba eu zic sa incepem cu Danut Grigoras Adamescu.Probleme?

  raspunde comentariului
 • Negru Vasilica

  12 martie 2016 16:01

  Planul perfect de castig! Noi am ajutat deja alti oameni sa castige bani cu programul nostru, acum vrem sa ne dezvoltam si sa ne extindem echipa! Vino alaturi de noi si castiga repede bani! Daca esti o persoana ambitioasa si vrei o cariera excelenta intr-un domeniu de top si de mare viitor, aici ai toate conditiile pentru a te dezvolta si a castiga bani nelimitat. Solicita-ne mai multe informatii la adresa de emailvasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Pentru Dumitru Rizoaica

  08 martie 2016 23:28

  Nu ne-ai raspuns inca, mai Rizoaica mai, e adevarat ca esti om de serviciu la Politehnica si toti fac misto de cele 4 clase terminate cu greu de tine ? e adevarat ca tragi betii crunte si ai mari probleme in familie pe tema asta ? e adevarat ca te scobesti in nas si starnesti dezgustul tuturor ? e adevarat ca, din cand in cand, faci p.i.p.p.i. pe tine si refuzi scutecul pentru adulti ?

  raspunde comentariului
 • enia

  08 martie 2016 12:44

  Nu e nevoie nici de Kovesi nici de vreo ambasada sa ne spuna ce sa facem.Se vede clar ca nu exista vointa politica.Presedintele, Primul Ministru, IMPLICATI-VA, faceti SA FUNCTIONEZE ANAF. Si cat mai repede.B A N I I , luati-le banii.Ne-am saturat sa vedem la televiziuni anchete si catuse si condamnari.Aratati-ne cati bani ati recuperat zilnic si ce faceti cu ei.Restul sunt vorbe goale. Nu ne mai insultati inteligenta.Daca nu sunteti in sunteti in stare, duceti-va domnilor. Un pic de decenta. Lasati pe altii mai capabili, mai inteligenti, mai pregatiti.

  raspunde comentariului
  • Mazilu

   13 martie 2016 9:02

   ANAF deja functioneaza la parametri -- sant maturate si calcate toate tarabele si buticurile de doi bani , se,, lupta la greu '' cu coruptia ! Au inceput deja sa apara rromanii si batranele cu 200 lei pensii , vanzand neautorizat urzici si ghiocei fara casa de marcaj , fara tva , fara autorizatii .Aici este de lucru enorm pt combaterea evaziunii ! Ce vorbiti dumneavoastra de recuperarea banilor de la Voiculescu , Nastase , Hrebenciuc , etc , Astia sant o mana de oameni pe care justitia ii va lasa in pace sa-si traiasca batranetile linistiti si sa se bucure de rodul ciordelii-pardon muncii- lor . Important ca avem ANAF cu uniforme si caschete , dragii de ei , ii vedem zilnic pe strada controland prin sacose si portbagaje de umile Dacii , scuturand bine pe evazionistii cu urzici . Dormiti linistiti , ANAF combate evaziuneasi recupereaza bunurile furate -ciuciu !

   raspunde comentariului
 • micea

  07 martie 2016 23:26

  Si un orb vede cita dreptate are articolul. Toti banii luati ilegal trebue luati inapoi. Numai asa acesti nenorociti ce fura ca la codrul mare vor fura mai putin. Pe vremea lui Vlad Tepes se fura mai putin. Iar pedepsele date trebue facute integral si in inchisoare sa lucreze leprele si nu sa scrie.

  raspunde comentariului
 • Mirela

  07 martie 2016 18:19

  Un articol sincer, onest si de bun simt, in traditia Romaniei lIbere. Singura problema cu adevarat mare este ca nu mai avem nicio sansa indiferent spre ce parte a spectrului `politic` ne-am indrepta ochii. Este extraordinar de trist. Si asta complica si sarcina jurnalistilor intr-o democratie atat de chinuita precum cea romaneasca. Pentru ca, evident, in spirit democratic, niciun articol nu poate fi nihilist. Bun, putem remarca exceptionale evolutii pozitive ale institutiilor statului incepan cu vara lui 2014. Dar vine momentul cand trebuie sa vorbim despre cei alesi pentru a trasa `liniile directoare politice` sa zic asa, ca uite vin doua randuri de alegeri, locale si parlamentare. Si, zau asa, ziaristi cinstiti precum cei de la Romania Libera, spre cine sa isi indrepte sperantele lor pline de altruism, Dumnezeule mare ?! Mai ales ca situatia e complicata din toate punctele de vedere dupa cum o arata si comentariiel de mai jos ale cititorilor si comentariile in general di ntoata presa romana. Natiunea romana, dupa ce ca e saraca, mai e si teribil de divizata. Dar divizata cu ura. Caci asta au si urmarit cei ce au facut politica dupa 1989. Sa ne faca sa ne uram unul pe altul si, pe acest fundal vascos si incert, ei sa prospere. Caci Ei se spurca fulminant, dar nu prea se dau in gat la modul major ! Caci toti sunt varati in kakao pana-n gat !

  raspunde comentariului
  • Joaquin Murieta

   07 martie 2016 23:58

   Cati locuitori cu drept de vot are Romania ?

   raspunde comentariului
   • mirela

    08 martie 2016 1:37

    Sincera sa fiu, nu stiu ! Ce e insa trist este ca si eu si intreaga mea familie, inclusiv centenarul meu tata nu mai dorim sa mergem vreodata la vot, pentru ca e prea monstruos ce se intampla. Chiar si simpla prezentza la vot si auto-anularea buletinului, dincolo de semnul de protest ce il include, reprezinta totusi o certificare a `prezentzei ` masive si a legitimarii farselor care urmeaza. Fatarnicia si cabotinismul plus hotzia si perfidia parlamentarilor nostri au depasit orice limite. Am vazut undeva un gen de poza caricatural trucata, dar extrem de semnificativa pentru ce se intampla azi in Romania - erau alesii neamului cu mainile ridicate intr-un moment de vot al unei legi si avand toti catuse desenate la incheietura ! Nu e departe de realitate ! Stiu ca exista hotzi si in Vestul Europei si in SUA, dar ma indoiesc ca in parlamentele tarilor ! e o situatie inimaginabila ca aceia ce fac legi sa aiba asemenea averi colosale si nejustificate ! intr-o alta ordine de idei, asta tine si de lipsa de atitudine a cetatenilor romani privitor la aceassta chestiune. Un singur miting pasnic dar prelungir doua saptamani, cu 100.000 de cetateni la poarta Parlamentului si avand ca obiectiv demisia in bloc a actualilor `parlamentari` ar rezolva problema, pe moment. Urmeaza apoi intrebarea `pe cine promovam in locul lor ? ` daca mai vrem ca activitatea parlamentului sa continue ?! iar raspunsul vine imediat si anume `atata vreme cat exista actualele partide cu actualii membrii marcanti, ei se vor inghesui in continuare, cu esalonul doi legat ombilical de prezumtiv-demisionarul esalon unu` ...caci Ei au atatia bani incat au timp de politica si foamea de putere si bani mereu si mereu ii mana in frunte, spre blestemul nostru. Zau daca intuiesc o cale soft de rezolvare a dramei noastre. Din partea dvs, stiu raspunsul deja, ca era mai bine in timpul dictaturii comuniste. Din partea mea, iarasi stiti raspunsul ca o dictatura militara ar rezolva, la fel ca in Spania, stabilitatea si ordinea in tara. Probabil numai Dumnezeu stie viitorul nostru dar stiu ca nu va place sa vorbesc despre religie , asa ca va doresc o seara fericita.

    raspunde comentariului
    • Joaquin Murieta

     08 martie 2016 4:17

     Daca nu ai fost in stare sa numeri corect locuitorii Romaniei cu drept de vot care au votat parlamentarii sigur minti si cand spui ca ei sunt corupti si hoti si nu te scuza absenta de la vot care ar trebui pedepsita cu amenda ca-n Australia.

     raspunde comentariului
     • Mirela

      08 martie 2016 10:49

      Dupa cum observati caut sa pastrez un ton politicos in discutii si as fi fericita sa imi raspundeti la fel. Iar in legatura cu observatia dvs, as opina ca nu e prima oara in istoria popoarelor latine -care sunt mai temperamentale, mai exaltate, sa zic asa, in materie de politica - cand politicieni si lideri parlamentari sunt propulsati doar pe baza incredibilei lor demagogii si gargare sforaitor-populist-`patriotice` , fie ei cu discursuri de centru , de stanga sau de dreapta, iar exemplul cel mai edificator sunt nenumaratele festinuri populare fulminante cu ocazia alegerilor din America de Sud, in care partide si lideri au fost propulsati initial cu peste 80 procente la alegeri si fiesta de rigoare, iar peste cativa ani cand a transpirat hotzia si coruptia celor ridicati de popor sus, tot cetatenii s-au razvratit in manifestati ipublice de amploare si au determinat caderea acelor politicieni. Adesea, prin inlocuirea lor cu regimuri militare, pentru ca nu mai era dintre cine alege ceva bun, dintre partide si politicieni. Caci toti erau corupti !! Si, revenind la intrebarea dvs, sau mai degraba la supozitia dvs cum ca actualii politicieni sunt legitimi si merita din nou votati, si pentru ca ati mai spus asta si in trecut si pentru ca si Ubafca a afirmat ca membrii marcanti ai Serviciilor Speciale sunt cei corupti si cei ce genereaza coruptie - opinie cu care nu sunt absolut deloc de acord - v-am mai scris si dvs si Ubafcai ca ar trebui sa analizam faptele, si nu sa facem presupuneri dupa cum ni se pare noua ca ar fi . Deci, va rog mult si din toata inima, sa analizam cine are averi delirante, de sute de mii, milioane si zeci de milioane de euro - si poate, unii, si mai mult - parlamentari isau membrii Serviciilor speciale sau procurorii de la Ministerul Public ?! Caci, acestea sunt certitudini , sunt date ce rezulta din fapte reale si se pot verifica foarte simplu, si de catre dvs, accesand declaratiie llor de avere cu ajutorul unui motor de cautare de pe net, cautati o lista a parlamentarilor si apoi cautati datele publice, de altfel. Veti observa ca membrii marcanti ai Serviciilro speciale si procurorii au averi constand dintr-un apartament si o masina si probabil 10.000 euro in banca pe cand parlamentarii romani au ajuns sa sperie intreaga Europa ! Averea lor insumata este mai mare decat cea a tuturor parlamentarilor din Vestul Europei, adunati la un loc !! Astfel de sume, draga dle Joaquin si draga Ubafca, nu se pot strange nici in 1848 de ani de munca si nici chiar in 100.000 de ani de mers la `parlament` , din cei 6500 lei salariu si aprox 7.000 lei indemnizatii de sedinte ! Mai laes avand in vedee ca ei traiesc pe picior mare, uitati-va ce case mari au, ce masini, ce feciori si fiice bogati de tineri si adesea la studii in strainatate platite cu sute de milioane de lei vechi pe luna ca taxa, deci cheltuielile lor lunare si luxul orbitor in care traiesc, hainele scumpe, concediile prin insule exotice depasesc chiar venitu llor oficial ....de unde sa mai puna bani deoparte pentru zecile si sutele de miliarde de lei vechi cat au ei prin banci si ca averi imobiliare si funciare ?! Acestea sunt fapte si m-ar bucura sa raspundeti la obiect - deci cam cum credeti dvs ca au strans ei aceste averi colosale si cam ce credeti dvs ca contin dosarele lor de ...mii si adesea zeci de mii de pagini de la instantele procuraturilor si DNA - altfel, draga Joaquin si draga Ubafca, discutia isi pierde sensul daca mereu si mereu emitem aprecieri personale. Pe mine personal m-a inteleptzit teribil demagogia sforaitoare a celei in care intreaga dreapta din Romania - y compris eu si tatal meu - ne-am pus speranta dupa nov 2014, ma refer la catastrofa Alina Gorghiu. Ea a reusit performanta sa ne faca sa remarcam partea pozitiva a activitatii parlamentare si guvernamentale a `stangii` de dupa nov 2014 ! Iar cand am cerut sfatul parintelui de la Biserica romano-Catolica, intreband, `Parinte, la ce bun , dupa atatea dezamagiri provocate de hotziile `stangii` politice, aparitia acestei catastrofe politice isterice pe firmamentul acestei tari chinuite de necazuri ?! ...Parintele mi-a raspuns ` Dezamagirea si suferinta te fac intelept si iti deschid ochii pe viitor ! Caci, poate, vom invata sa judecam altadata oamenii dupa fapte si nu dupa vorbe ! ` Da, asa e ! Genial raspuns al Parintelui ! Deci, Joaquin si Ubafca, sunteti gata sa analizam nivelul averilor parlamentarilor in contrapondere cu cel al membrilor marcanti ai serviciilor speciale ? Sau imi veti raspunde, ca si altadata, cu imprecatii la adresa religiei, a procurorilor care ar fi `persecutori` si , in general, imi veti scrie, orice-orice, doar o analiza la obiect, nu ?!

      raspunde comentariului
 • Paul

  07 martie 2016 12:47
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:07

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  07 martie 2016 11:06

  Banii lui Ceausescu au facut multi miliardari vezi Voiculescu cercetat in anii 90 pentru banii Crescent cel care l-a scapt atunci pe Voiculescu este Isarescu si cumnatul lui Isarescu Croitoru .Isarescu fost coleg de facultate cu Voiculescu. Vezi averile lui Puiu Popoviciu ginerele lui Ion Dinca Ion te leaga Vezi averile lui Patriciu !!!,vezi averile fratilor Paunescu !!!Nu vor sa iasa adevarul la suprafata iar increngatura celor din subsolul jocurilor politice este mult prea mare.Luati doar cateva exemple Oprescu fiul lui Mircea Oprescu de general de securitateMircea Geoana fiul generalului Geoana cel care a dat ordin de oprire a coloanelor militare sa intre in Bucuresti in decembrie 89 la mitingul lui Ceausescu . Puiu Popoviciu Ginerele lui Ion Dinca !!Generalului Gusa care nu le-a facut jocul clicii Militaru ,Iliescu i-au facut capatul !

  raspunde comentariului
 • goe

  07 martie 2016 8:43

  Eliberarea conditionata fara plata integrala a prejudiciului e o tampenie. Daca legea o permite, trebuie schimbata legea. Nu mai trebuie lasati nomenklaturistii si securistii sa scoata legi pentru protejarea infractorilor de teapa lor.

  raspunde comentariului
 • v o bag

  07 martie 2016 8:38

  Sa radem cu Campeanu.Inca un articol in care spune lucruri trasnite. Alo! Salvareaaaaaa!

  raspunde comentariului
 • petre

  06 martie 2016 23:03

  In codul penal trebuie introdusa pedeapsa "inchisoare pana la recuperarea prejudiciului", recuperare care sa fie confirmata, cu documente, de ANAF.Chiar daca, desi nu cred, unii vor iesi mai devreme decat prevede acum codul penal.

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  06 martie 2016 21:28

  asa cum pare ca sugereaza si autorul articolului, nu exista o rezolvare in justitie a problemei coruptiei. si as zice ca de aici ar trebui sa inceapa un nou articol si eventual o noua politica a guvernului....

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  06 martie 2016 20:43

  In-justitia Basista, ca "justitie" nu poate fi numita cenzureaza presa exact ca in-justitia lui Erdogn. In-justitia Basista a dat o lovitura de stat in 2012 cand a numarat incorect populatia Romaniei. In-justitia Basista perpetueaza Basismul si dupa retragerea tiranului. Chiar crede cineva fie si ne-absolvent de drept ci doar sanatos mintal ca e vinovat doar Mircea Basescu nu si Traian ? Traian nu Mircea putea sa-l scoata pe Bercea din puscarie si banii erau destinati lui Traian, Mircea era doar un intermediar.

  raspunde comentariului
  • Pentru murieta

   07 martie 2016 15:27

   Pentru imbecylul murieta Ai fost indobitocit de minciunile, calomniile, dezinformarile si intoxicarile banditilor din usl si de la televiziunile infractorilor Felix, SOV, Guita si DDD. Basist este sinonim cu patriot, curajos, corect, competent, care lupta impotriva coruptiei, care apara democratia si statul de drept, care lupta pentru o justitie corecta si independenta, care lupta pentru pedepsirea infractorilor. Cine poate avea ceva cu asa-zisii basisti ? Doar hotii, coruptii, infractorii, banditii, puscariabililii, derbedeii, plagiatorii, repetentii, puscariasii, informarorii, falsii revolutionari, lichelele si retardatii. Fostul Presedinte a facut pentru tara maximum din ce i-au permis prerogativele, legile si constitutia. Fostul Presedinte si Guvernul Boc au salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati. Fostul Presedinte si Guvernul Boc au scos tara din recesiune si au readus-o pe crestere economica. Fostul Presedinte a limitat, a atenuat si a redus la minimum posibil, efectele crizei economice mondiale, asupra tarii. Fostul Presedinte a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei. Ca sa scape de puscarie, cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi si cele mai mari likele s-au coalizat impotriva Presedintelui si au declansat o campanie mizerabila de dezinformare si manipulare a retardatilor Cei care au furat de au rupt, care au devalizat tara se afla in usl. Dezastru au produs infractorii din mafia usl. Mafia este reprezentata de usl Nas6case, Felix, regretatul Patrician, Monta, Dragnea, Mitrea, DIP, Oprisan, Duicu, Cosma tatal, Cosma fiul, Nicolescu, Bunea Stancu, Mazare, Nicusor Constantinescu, C. Voicu, M. Voicu, Mischie, Micky Spaga, Bradisteanu, Ioan Dumitru - Romsilva, Caty Andronescu, Adam, Hrebe, Ilie Sarbu, Ciuperca, Pendiuc, Oparescu, Sova, Valcov, Vanghelie, Ion Stan, Moliceanu, David, Fenechiu, Uioreanu, Chitoiu, Chiuariu, Stavarache, Cancescu, Vosganian, Misu Vlasov, Dan Radu Rusanu, Chiliman, Moisescu, Motreanu, Bekali, Copos, Seres, Pantis etc etc etc.

   raspunde comentariului
  • mircea

   06 martie 2016 21:57

   Madam marieta,au inceput sa vi se borseasca creierii in cap cand vedeti ca toate eforturile voastre de a-l compromite pe acest OM deosebit au esuat !!!

   raspunde comentariului
   • mircea

    07 martie 2016 2:28

    Da ai dreptate madam marietta,vrem sa perpetuam Basismul,cu m mare,acel m mare pe care dumitale nu pot sa ti-l acord ! Adica vrem sa aducem laude acelui OM deosebit care a adus prima sclipire de democratie si de justitie dreapta in haosul creat de spurcaciunile psd-iste !!! Ce au demonstrat cu dosarul "flota",cu mosia 'Nana",cu acele procese stupide cum ar fi cel ca in care un schizofrenic l-a reclamat ca a primit bani in cazul jurnalistilor rapiti,ca asa a citit el intr-o carte,sau cel in care un papagal ******* l-a actionat in judecata pe motiv ca nu si-a dat demisia ? Neputinta de a manji onestitatea unui OM cu adevarat mare, care a infruntat cavalereste toate aceste naparci bolsevice,asta au demonstrat. Este singurul politician care a avut curajul sa-si dea numarul de telefon publicitatii si sa ceara sa fie judecat cu cea mai mare asprime daca va fi cazul ! Ceilalti asa-zisi politicieni ce fac ? Se ascund dupa colegii din parlament cand le vine randul la mititica,iar de dat publicitatii nr. de telefon,nici vorba ! Asa ca traiasca Basismul,cu b mare,madam marrietta,cu m mic !

    raspunde comentariului
 • Dan Plesoianu

  06 martie 2016 20:41

  Este clar ca Romania se afla inca pe marginea prapastiei dintre comunism sicapitalism democratie.Iar DNA, care o tine de guler, pentru a nu cadea in acest abis, este doar un exemplu, fericit, dar singular, despre cum trebuie sa functioneze o tara. Evident ca nu este suficient ca numai o singura institutie si aceea paralela altora asemanatoare sa functioneze normal. Toate institutiile statului ar trebui sa functioneze normal. La noi insa, aceste institutii au o mentalitate de delicvent, incepind chiar de la conducere presedintie, parlament, ministere. Si una dintre institutiile care ar trebui sa functioneze ca DNA este Politia Romana. In loc insa de a functiona normal, daca nu exemplar, aceasta, de cele mai multe ori, fraternizeaza cu infractorii, daca nu, dupa parerea mea, face chiar o politica pro-infractionala ceea ce, daca este adevarat - si cred ca, in destule ocazii este - este total revoltator si strigator la cer !!!

  raspunde comentariului
 • dorin

  06 martie 2016 19:52

  Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! Incepeti rapid si fara riscuri, in asa fel incat sa castigati intr-un mod garantat bani lucrand acasa pe calculator. Oferim contract si tot ceea ce aveti nevoie pentru o activitate relaxanta si de incredere maxima. Pentru mai multe informatii, contactati-ma la adresa de email dorin_mihailyahoo.com

  raspunde comentariului
 • schingiuirile iadului

  06 martie 2016 19:40

  Confiscarea intregii averi si munca silnica pe viata in folosul comunitatii

  raspunde comentariului
 • Ne macina o anume banuiala

  06 martie 2016 16:08

  Care ? Ca daca ar fi trait pe vremea lui Vlad Tepes , lui Voiculescu nu i-ar mai fi pasat ca ramine fara bani . In barbaria acelor vremuri , tepele se foloseau fara gel .

  raspunde comentariului
 • mircea

  06 martie 2016 14:48

  si nu uitati ca in lupta aceasta anticoruptie mai sunt si procurori care se sinucid in mod subit.......,iar dosarele se inchid in mod misterios !

  raspunde comentariului
 • pianistul

  06 martie 2016 14:20

  De ce sa nu incepem cu Romania Libera sa se recupereze banii pe care Dan Adamescu i-a luat de la Astra pentru ziarul vostru si pentru campania lui Basescu.Se audeeee?

  raspunde comentariului
  • s-o fi auzind

   06 martie 2016 14:37

   dar asta nu-l face mai curat si mai uscat pe securistul-turnator Voiculescu si nici nu spala hotia lui de 60 milioane de euro. Se audeee?

   raspunde comentariului
   • de kiki

    06 martie 2016 15:43

    f bine, si ce-i opreste sa recupereze banii ? pai jmecheria e ca trageti unii in altii cu gloante oarbe 1 faceti circ deschideti dosare, si condamnari la misto. Asta e oligarhia Romaniei fostii actuali ! Tu de exemplu papi de la ADAMESCU un securist abject care a pus laba pe o avere uriasa la fel ca Voiculescu ! ba mai mult, au acelasi trecut de securisti ! asa ca sai bage la zdup pe toti jegosii care au ciordit tara si au pus laba prin contracte bidon pe bunurile noastre ale tuturor ! Jos labele de pe Romania laturilor !

    raspunde comentariului
    • eroare,"kiki

     06 martie 2016 16:59

     eu nu "pap" de la Adamescu, ci din pensia mea. Sa fii sanatos si sa ajungi si tu sa-ti mananci pensia

     raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design