11.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialUnde-o fi milionul lui Codrin? | OPINIE

Unde-o fi milionul lui Codrin? | OPINIE

Prin iarnă, când tot forțau Dragnea și Grindeanu Ordonanța 13, Codrin tot amenința că abia poate să țină în casă un milion de simpatizanți PSD gata de contramanifestație. Și-acum mă uit după ei. Tot nu reușesc să-mi dau seama unde-i ține. Mințea, evident. Am văzut care erau discuțiile reale între el și Big Daddy. Cu greu au ieșit atunci cam 1.500 de oameni la Cotroceni, dintre care vreo 500 din proprie inițiativă. După circul din aceste zile, nu cred că ar mai ieși nici 50, nici dacă-i plătești.

Comportamentul ăsta de lătrău agresiv nu a adus niciodată cuiva un câștig, nici măcar pe termen scurt. În schimb, a ajuns să-i enerveze și pe votanții lor de bună-credință. Este cazul copiei fidele a lui Codrin în varianta feminină, Lia Olguța Vasilescu. Declarațiile ei mereu țâfnoase și promisiunile irealizabile n-au făcut decât să-i scoată din pepeni pe mai toți cei cărora li se adresa, oamenii fiind deja sătui să tot fie certați și mințiți. Cam tot așa și cu Gabriela Firea. Mereu pusă pe harță, mereu aruncând vorbe scrâșnite și căutând să dea vina pe altcineva.

Și toți se visează în continuare miniștri, premieri sau chiar președinți. Și tot visând ei așa, au ajuns să‑și dea jos propriul guvern și să piardă majoritatea din Parlament în numai 5 luni.

La evaluarea inculpatului Vâlcov, miniștrii care au făcut mai mult scandal sau au spus mai multe tâmpenii au ieșit bine, cu toate că în Guvernul Grindeanu au fost și oameni decenți care au încercat să-și facă treaba. Păi cum să confirme vreodată ministrul Finanțelor inepțiile aruncate de Olguța, când el vedea foarte clar cifrele care arătau altceva? Cum să confirme ministrul Economiei creșteri făcute din pixul Institutului Național de Statistică? Dar nu de oameni din ăștia are nevoie Partidul. Dragnea are nevoie de oameni care să facă scandal ca să-și acopere neputința.

Însă oamenii de genul ăsta îl mint și pe el.

De asta tot întreb unde-i milionul ăla de oameni ai lui Codrin și unde-s salariile alea triplate ale Olguței.

Tot aruncând cu vorbe aiurea, riști să nu te mai ia nimeni în serios, ba chiar să te mai și fugărească pentru că nu le-ai mărit salariile cu cât te-ai lăudat.

Mă aștept ca în noul Guvern să fie numiți doar miniștri tari în gură, capabili să mintă și să fie aroganți la orice oră.

Doar ei îi pot mobiliza, enervându-i, pe cei care n-au mai votat fiind sătui de politică.

E bine că Dragnea nu-și dă seama de lucrurile astea și lasă aceiași giboni să enerveze oamenii seară de seară. Așa au procedat și Năstase, Geoană sau Ponta și s-a dovedit că au tras cartea câștigătoare. Pentru noi, desigur.

Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...

UE finanțează construirea unei fabrici de muniție în România, destinată înarmării țărilor NATO

Comisia Europeană va aloca circa 47 de milioane de euro pentru a se construi, în România, o fabrică de muniție ultramodernă, care va produce...
Ultima oră
Pe aceeași temă