Tudose, prostul statului | OPINIE

de Catalin Prisacariu , 23 august 2017 - stire actualizata la ora 17:11, 23 august 2017
Tudose, prostul statului | OPINIE

Un clișeu fumat spune că, în epoca informației rapide, lumea e un sat global. Dacă există ceva adevăr în acest clișeu, atunci România e numai un cătun izolat pe un vârf de munte, departe de satul mondial și condus de un primar șmecheresc-bețiv care se crede inteligent, dar căruia îi dau cu tifla niște consilieri locali mediocri spre proști sadea, însă șireți natural și bine conectați politic la ingineru’ de tractoare care stă să-i tragă scaunul de sub dos primarului.

În plină ședință de guvern, partea pentru public, premierul României, Mihai Tudose, i-a comunicat următoarele lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: “Domnule, dați-mi voie să nu vă cred. Nu mai am pic de încredere în ce-mi spuneți pe tema asta“. Nu are nici un fel de relevanță care e “tema asta“, lipsa de încredere a unui premier într-un ministru se traduce imediat, în satul global cu internet, în demisia ministrului sau demiterea sa de către prim-ministru. Nu întâmplător, în acest sat, expresia “vot de încredere“ tocmai asta exprimă: semnalul parlamentar majoritar aritmetic favorabil sau defavorabil unui guvern, tradus prin rămânerea în mandat, respectiv pierderea acestuia de către Executiv. Dacă mâine, de exemplu, parlamentarii ar trebui să-și evalueze gradul de încredere în Guvern, cum s-ar poziționa față de Cuc, în care nici măcar premierul nu are încredere? Sau față de Tudose, care continuă să lucreze împreună cu un ministru (și nu unul oarecare, ca nimeniul de la Tineret și Sport, ci cu deținătorul ditamai portofoliului de la infrastructura în transporturi) pe care-l desconsideră? La drept vorbind, însă, prefer ca aceste întrebări să rămână retorice, îmi e frică să aflu răspunsul și sunt pur și simplu îngrozit că ar trebui să urmăresc spectacolul grețos al mimării democrației de către vajnicii reprezentanți ai democrației parlamentare.

Revenind la disputele guvernamentale televizate, impresia generală pe care acestea o lasă este aceea a unei sfade rurale între bețivii frecangii de pe ulițe, pripășiți printr-o întâmplare absurdă în sala de ședințe a Primăriei. În tot acest timp, însă, ulițele pomenite sunt în continuare înecate în praf când e soare și desfundate când plouă, școala stă să se dărâme și, oricum, mai are pe statul de plată doar un suplinitor la educație fizică ce predă toate materiile și la ciclul primar, și la cel gimnazial, iar deciziile sunt luate, de fapt, la crâșma mustăciosului inginer de tractoare care-i plătește pe toți din banii singurei firme din cătun (care, de altfel, încasează mai toți banii de la Primărie), pe care o controlează din perioada când era șef la SMT.

Comentarii

 • Emanoil Troudecul

  25 august 2017 0:59

  Catalin Prisacariu, sluga borfasului securist Adamescu.

  raspunde comentariului
 • ION

  24 august 2017 16:58

  Nu stiu cat de prost este Tudose,dar stiu ca PRISECARIU II DA CLASE IN MATERIE DE PROSTIE.

  raspunde comentariului
 • Julius-Viorel Jancu

  24 august 2017 0:56

  Sint curios de pe acum ce va scrie Rl. despre partidul de opozitie, atunci cind va fi ales, daca va fi ales si ma voi uita putin si prin pressa internationala, sa vad daca alti reporteri au curajul sa jigneasca politicieni "deschis", in pressa !?

  raspunde comentariului
 • Julius-Viorel Jancu

  24 august 2017 0:38
 • Julius-Viorel Jancu

  24 august 2017 0:36
 • APOLZAN NICOLAIE

  23 august 2017 11:19

  Fain dar analiza prea scurta din partea unui ziarist care ne a obisnuit cu taierea firului in patru.Asteptam cu sufletul la gura opinia dlui adevarat ZIARIST Prisacariu si Catalin.

  raspunde comentariului
 • Impostori

  23 august 2017 10:19

  Discutiile din Poiana lui Iocan au locul lor bine definit si importanta lor in economia romanului Morometii. Ne ajuta sa intelegem mai bine personajele si relatiile dintre ele. Si comentariile pe care le fac sunt da-a dreptul savuroase. Daca privim, astazi, ce sa discuta in parlamentent si la guvern ce vedem? Acelasi nivel al discutiilor, ba chiar mai scazut. Si acestia nu sunt doar diletanti, ci impostori care doar mimeaza competenta pentru functiiile pe care le detin. Daca stai sa-i asculti te ia cu frig pe sira spinarii stiind ca astia au pe mana o tara, Romania. Si iti vine sa le spui in fata, asa cum face Tugurlan" Asta e politica ce faceti voi? Asta a prostia din capul vostru!" Si cea mai buna dovada este ca iau decizii fara sa se consulte cu oameni competenti. Pai cand deschid gura se vede de la o posta incapacitatea lor de a intelege fenomenele si lipsa de profesionalism..Cu astia ne-am cam ars! Cum sa scapam de ei?

  raspunde comentariului
 • lmihai

  23 august 2017 10:05

  D-le Prisacariu este infiorator ce vremuri am ajuns sa traim datorita inculurii, saraciei si a faptului ca votantul roman chiar este un locuitor al acestei tari ce pare a fi. bine spus," numai un cătun izolat pe un vârf de munte". Poate ma insel dar acesti tradatori de neam au redeschis instructiunile KGB-iste ale anilor "50 si le pun in practica, ei nu sunt "mediocri spre prosti sadea", ei chiar stiu ce fac, vor sa acapareze toate parghiile statului, justitiei pt a distruge defintv natia, sa o puna in brate cui da mai mult.

  raspunde comentariului
  • Emanoil Troudecul

   25 august 2017 1:01

   Domne imihai, singura sansa este revenirea gloriosului Regim Anticomunist si Anticorupt Udrea-Basescu-Kovesi.

   raspunde comentariului
  • ION

   24 august 2017 17:03

   IMIHAI CEI CA TINE SI PRISECARIU SUNT CRETINII CATUNULUI IZOLAT

   raspunde comentariului
  • ION

   24 august 2017 17:03

   IMIHAI CEI CA TINE SI PRISECARIU SUNT CRETINII CATUNULUI IZOLAT

   raspunde comentariului
  • ION

   24 august 2017 17:03

   IMIHAI CEI CA TINE SI PRISECARIU SUNT CRETINII CATUNULUI IZOLAT

   raspunde comentariului
  • ION

   24 august 2017 17:03

   IMIHAI CEI CA TINE SI PRISECARIU SUNT CRETINII CATUNULUI IZOLAT

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design