Tudorel vrea înapoi la Rodica Stănoiu și Adrian Năstase | OPINIE

de Mihai Duță , 27 august 2017 - stire actualizata la ora 09:11, 27 august 2017
Mihai Duță

Cine credeți că a furat mai mult în ultimii 27 de ani: magistrații sau politicienii?

De la întrebarea asta ar trebui să plece orice discuție legată de justiție atunci când politicienii vor să se transforme în judecători pentru a-i elimina pe cei care nu-i lasă să fure.

Părerea românilor despre Parlament e arhicunoscută. Dacă s-ar face mâine iar un referendum, s-ar vota la scor mare reducerea Legislativului la 100 de parlamentari. Și asta pentru că prea mulți politicieni sunt nu doar considerați niște hoți, ci chiar și condamnați ca atare.

În fiecare localitate din țara asta oamenii știu despre afacerile necurate ale primarului, ale șefului consiliului județean, ale deputatului sau senatorului din zonă. Cele mai mari averi au crescut brusc în curtea acestora fără ca ei să inventeze becul, apa caldă sau vreo altă minune. Au avut doar tupeul de a ataca în haită la adăpostul unor hoți mai mari aflați la nivel central. Mulți ani, le-a mers șnur. Tot ei făceau și desfă­ceau justiția. Sunt memorabile sentințele date prin dosare de Rodica Stănoiu la sediul de partid, pe vremea când țara asta a fost jefuită și terfelită sub oblăduirea preacinstiților Ion Iliescu și Adrian Năstase. Desigur, cu complicitatea unor magistrați ce-și trăgeau seva din sistemul comunist. Făcuseră de ochii lumii și Parchetul Național Anticorupție, însă instituția era paralizată de legea de funcționare care trimitea acolo toate micile găinării. Chiar vă e dor de acele vremuri? Vi se pare că politicienii au devenit brusc cinstiți, iar procurorii și judecătorii sunt toți niște hoți? Pentru că acolo vrea să se întoarcă Tudorel Toader. Acolo se simte el acasă. Până la urmă, la ce să te aștepți de la un procuror care activa în regimul comunist la Procuratura Panciu, județul Vrancea? El ar vrea să ne întoarcă la perioada când tovarășii abia se învățaseră să-și spună domni. O astfel de unealtă vrea să redea pe deplin drepturile unei clase politice speriate că și furturile ei începuseră să fie anchetate și chiar condamnate. E vorba despre jafurile alea despre care suntem de acord cu toții că s-au petrecut, dar ce să vezi? Cum e prins câte-un politician cu mâna în buzunarul statului, se jură cu mâna pe cheile vilelor și mașinilor de lux din dotare că-i doar o victimă a Sistemului. Practic, din țara asta au dispărut aproape toate fabricile și uzinele, resursele naturale sunt exploatate de alții, dar nu avem niciun vinovat pentru că toți hoții prinși sunt niște victime și trebuie să-i credem pe cuvânt.

Dacă stăm să analizăm, numeric și proporțional, volumul infracțiunilor comise de politicieni e zdrobitor mai mare decât cel al faptelor comise de oamenii legii. Și-atunci, de ce să înclini balanța puterii tot spre politicieni? Răspunsul e evident. Mai ales dacă ținem cont că asociațiile profesionale ale magistraților au fost scoase total din jocul democratic al consultărilor. Preacinstiții politicieni din spatele ministrului or fi știut ceva?   

Comentarii

 • Tepus

  31 august 2017 15:24

  BIETUL TOADER TUDOREL, E ISTET, DAR E PURCEL. SI NU STIE CE-I IGNAT SI CA POATE FI CARNAT.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  31 august 2017 13:54

  ESTE BINE SA STITI. Aflati , pe net, CINE AU FOST BUNICUL, TATAL SI UNCHIUL LUI ION ILIESCU. Veti afla ca au fost toti criminali, bolsevici si dusmani de moarte ai Romaniei. Toti au tradat Romania rusilor. De altfel, tatal, Alexandru, a fost condamnat pentru inalta tradare de tara si a murit in inchisoare. Aflati apoi biografia bolsevica si antiromaneasca a lui Ion Iliescu. Veti intelege ca este un dusman de moarte al tarii noastre, cand veti sti cat rau a facut tarii si poporului roman si, mai ales, dupa ce veti afla ca Ion Iliescu a fost crescut de sora mamei lui Cioba, care era comunista si servitoare la Ana Pauker.. Pe mine ma roade ideea, ca este foarte posibil ca Ion Iliescu sa fi primit ordin de la Gorbaciov sa distruga Romania, datorita urii acumulate pe vremea lui Ceausescu.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  31 august 2017 12:27

  E LOVITURA DE STAT CLARA ! E ordin ca Dosarul REVOLUTIEI si Dosarul MINERIADEI sa nu ajunga in instanta. E ordin, probabil, si ca Dosarul Tel Drum sa nu se judece, fiindca ar iesi la lumina ca unele institutii de forta ale statului au stiut si au tolerat, sau chiar au si sprijinit delapidarea sutelor de milioane de euro din bani publici si din fondurile euro. Nu este exclus ca o mare parte din sutele de milioane de euro furate de Dragnea, cu Tel Drum, sa fi ajuns la SRI, sau la mai multe institutii de stat si in pusculita PSD. Alminteri, care ar putea fi motivatia ca Dosarul Tel Drum nu a ajuns in istanta , desi DNA a stiut toate ilegalitatile mari facute de Dragnea din 1996 si pana in prezent. Le-a stiut din presa si de la SRI. Ca urmare, TEL DRUM este probabil o afacere murdara de stat, a celor care au dat lovitura de stat in dec. 1989, in mod criminal, si au dezlantuit Apocalipsa in Capitala, in iunie 1990. De aceea, nu este exclus, dupa parerea mea, ca cei implicati, impreuna cu intregul PSD sa ne impinga in pragul unui razboi civil si sa cheme rusii, in cazul ca unul din cele trei dosare ajunge in istanta. PSD=PDSR=FSN=PCR s-a dovedit a fi un partid antiromanesc, antiamerican si prorus. Nu este exclus ca Iliescu sa fi primit ordin de la Gorbaciov , in 1991, SA DISTRUGA ROMANIA. Dragnea este un bandit, fiu de fost militian brutal. Impreuna cu sotia, cu fini, cu fosti colegi si prieteni de incredere, s-au constituit in banda si au sustras de la stat sute de milioane de euro prin infractiunile, cunoscute acum, din ROMANUL TEL DRUM. Daca Dragnea reuseste sa smulga fraiele Justitiei din mainile presedintelui Iohannis, votat de popor, si sa le treaca in mainile marionetei nerusinate Tudorel Toader, Justitia va deveni dependenta in totalitate de PSD, care nu va mai putea fi inlocuita la guvernare decat prin revolutie sangeroasa. PSD-ul va face tot ce pofteste. PSD-ul ne va rupe de occident si ne va duce in bratele Rusiei, cu tara, cu tot. Solutia este, sa incercam sa impiedicam aceasta LOVITURA DE STAT, programata de PSD dinainte de alegerile din 11 dec. 2016, prin PROTESTE MASIVE DE STRADA, care sa impiedice modificarea legilor Justitiei de catre haita politica PSD. Numai un GUVERN DE UNIUNE NATIONALA mai poate modifica legile Justitiei si CONSTITUTIA. Si numai prin REFERENDUM.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  29 august 2017 21:46

  DACA VREI SA TII LA MINE, SI ACCEPTI SA MA IMITI, ZI, S-AUDA LUMEA BINE PESEDISTII SUNT BANDITI !

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  27 august 2017 16:17

  Bineinteles ca judecatorii au furat mai mult decat politicienii. Politicienii pot fi schimbati prin vot in timp ce judecatorii sunt o aristocratie ereditara, nealeasa de nimeni, care conduce despotic Romania si aresteaza pe oricine vor judecatorii fie el vinovat sau nu. Pe vremea cu care ne sperie domnul Duta furau Basescu, Stolojan, Roman, Patriciu si altii nu Iliescu si Nastase. Este adevarat pe atunci Basescu,Stolojan, etc. erau membri in FSN deci aliati cu Iliescu si Nastase dar cand Iliescu si-a dat seama cat au furat Basescu si Stolojan a-a stricat alianta si hotii au devenit "de dreapta" cu toate ca pana atunci fusesera "de stanga". Sigur e vina lui Iliescu ca nu i-a arestat atunci pe Basescu si Stolojan mai ales ca dovezi erau destule caci pe atunci hotii erau si cinici. Cand a furat flota Basescu a spus cu gura lui la TV. "Singurele nave pe care comandantii de nava Romani le vor mai putea conduce sunt barcile din Cishmigiu caci pe toate celelalte le-am vandut strainilor care m-au mituit pentru asta" Cand a luat mita de la Renault pentru privatizarea Daciei Basescu a spus. "Dacia este cea mai proasta mashina din lume dupa Trabant".

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  27 august 2017 12:58

  PE SCENA POLITICII RAMANESTI TREBUIE SCIMBAT TOTUL DIN TEMELII. Trebuie inlocuit nu numai decorul, ci chiar partidele toate. Ideal ar fi, sa avem numai doua formatiuni politice PARTIDUL MUNCII, de centru-stanga si PARTIDUL NATIONAL, de centru-dreapta. PM, cu doctrina social democrata si PN, cu doctrina national liberala, ar trebui sa reprezinte aceeasi incredere tuturor cetatenilor Romaniei. Ambele partide politice ar trebui sa dispuna de oameni cu demnitate, civilizati, patrioti si competenti, care pun pe primul plan interesele tarii. Trecerea de la un partid la altul este ilegala. Orice membru de partid condamnat, este exclus din orice partid politic. Partidul care castiga alegerile, poate sa inlocuiasca prefecti si presedinti de C.J., insa nu are dreptul sa inlocuiasca alti functionari publici. Formatiunile politice actuale, nu sunt partide politice, ci niste haite de indivizi tradatori si pusi pe capatuiala, in care ii numeri pe degete pe oamenii de treaba, competenti si patrioti. Dar, ca sa ajungem la doua partide de egala incredere, cu o Constitutie si o Justitie de totala incredere, trebuie, ca prim pas, ca jurnalistii patrioti sa uneasca intreaga opozitie democrata sub conducerea lui Basescu. Fiindca Basescu este si cel mai bun, si cel mai patriot. Cred ferm acest lucru, chiar daca toti ceilalti ar vrea sa ma contrazica. Tot ce a spus Basescu despre ce se petrece in tara asta, asa este. Si inca nu poate sa spuna tot.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  26 august 2017 22:23

  NU MAI ACCEPTAM TARA LASATA PE MANA UNUI BANDIT ! Tel Drum =TD a devenit proprietate a CJT=CJ Teleorman in 1999. Dragnea prefect in T= Teleorman per. 1996-2000 din patea PD. Trece la PSD in 2000 si va fi presedintele CJT in per. 2000-2012.De ce tot anul 2001, TD=Tel Drum nu a castigat nici o licitatie, desi era in posesia CJT ? De ce in tot anul 2001, CJT a platit o firma din Giurgiu pt. drumuri din T, cand avea in curte TD ? De ce CJT a vandut firma TD lui Marian Fiscuci in aprilie 2002, finul lui Dragnea, fara licitatie ? De ce CJT a dat TD lui Fiscuci cu numai 4 miliarde de lei, cand costa de 5 ori mai mult ? Este adevarat ce a declarat prefectul jud.=T, ca cele 4 miliarde le-a platit in realitate chiar presedintele CJT, Dragnea, cu banii luati de la Protectia Copilului, unde era angajata sotia sa, Bombonica ? De ce, dupa privatizarea TD din 2002, numai TD a castigat toate lucrarile de la CJT si de la Primariile din jud T ? Este adevarat ca unele lucrari au fost oferite direct, fara concurs, si celelalte cu licitatii trucate ? In 2005, Dragnea a luat cu japca restaurantele si magazinele din Tr. Magurele, care apartinusera firmei de stat Modern, cu un leu pe mp din suprafata ocupata de cladiri si cea aferenta. Apoi le-a vandut pe bani grei si a castigat o avere. Se stie asta la DNA ? In 2002 a platit TD cu 2 milioane de euro de la CJT, ca sa renoveze Hotelul Turris, cu 8 nivele, din Tr. Magurele. Apoi, in 2009, Dragnea a cumparat Hotelul Turris cu doar 200 mii de lei, pe numele sotiei sale, Bombonica. Stie DNA ca ANAF a impus-o, in 2011, pe Bombonica la 7,5 milioane de euro evaziune fiscala, dar fam.Dragnea nu a platit nimic, fiindca dosarul 6311-p-2012 a fost blocat la PICCJ de catre Nitu ? Stie DNA ca, ulterior, Dragnea a vandut hotelul Turris, pe bani multi, directoarei acelui hotel ? Stie DNA de milioanele de euro pompate de la M. Dezvoltarii la Primarii si de acolo la TD, cum au fost cele 8,9 mil.euro trimise de Dragnea doamnei Olguta de la P. Craiova ? Stie DNA ce pungasii a facut Dragnea cu cei de la TD, incat au luat cu japca fostul CAP din Salcia cu mii de ha teren agricol, silozuri, ferme de vaci si ferme de porci ? Stie DNA de insula Belina furata de Dragnea cu cei de la TD , de miile de hectare de padure concesionate in jud T, de hotelul din Bucuresti, de afacerile necurate din Brazilia ? Aloo DNA !

  raspunde comentariului
 • Anca

  26 august 2017 14:50

  Mihaita nu vedeti ca si Boul de Niculicea Eugen ultimul Nenorocit al neamului romanesc ne spune pe fata ca suntem un popor Prost si nu am inteles nimica in acesti 27 de ani si are perfecta dreptate ca noi nu suntem Greci sau Francezi.si lasai sa ne dea Mue ca la Bordelu politaiului de Hunedoara ce mai vrei asa de simplu.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  26 august 2017 9:09

  TARICEANU SI DRAGNEA, NU-I INTRECE NIMENEA LA TRADARE, LA FURAT, SI LA LOVITURI DE STAT.

  raspunde comentariului
 • Dragnea Grindeanu

  25 august 2017 23:08

  Ma dezic ferm de initiativa lui Tudorel!

  raspunde comentariului
 • Tepus

  25 august 2017 22:00

  TUDOREL, SLUGA MODEL, PE CINE SERVESTE ? GHICI ! . PE SERBAN, CA E MISEL PE SERBAN SI PE ILICI.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  25 august 2017 20:02

  ATENTIUNE ! ATENTIUNE ! ASISTAM LA O LOVITURA DE STAT IN CONTINUA DESFASURARE. Ce inseamna in continua desfasurare ? Inseamna ca pucistii actioneaza in mod NEINTRERUPT, luni la rand, sau chiar ani de zile, pana reusesc sa puna stapanire pe obiectivul fixat. Eu atrag atentia OPOZITIEI DEMOCRATE din Romania, ca inainte de alegerile din 11 dec. 2016, PSDALDE au fixat sa castige majoritatea in Parlament cu voturi atrase de la electoratul PNL. Apoi sa puna stapanire pe Justitie, pe Servicii si sa-l inlocuiasca pe Iohannis cu Tariceanu. Au promis marea cu sarea, ca populatia sa stea cuminte dupa declansarea puciului condus de Dragnea si Tariceanu. Si, chiar din ianuarie 2017, au declansat atacurile la adresa numitilor Coldea, Kovesi si Iohannis, care continua si in prezent. Trebuie sa scape de inchisoare Dragnea pt Tel Drum, Tariceanu pt Sterling si sefii lor pt dec.1989 si iunie 1990. Mai sunt si alti sobolani cu procese grele in desfasurare sau care pot fi deschise, cu retrocedari si privatizari frauduloase si unii care trebuie scosi de dupa gratii. Fostul consilier al lui Iliescu, Serban Nicolae, este ideologul pucistilor si modificarea legilor Justitiei este opera sa, iar amaratul smecher TT este o simpla unealta nerusinata. Parerea mea este ca trebuie sa iesim in strada cat mai multi si sa protestam la sediul PSD. Sa cerem SA FIE ARESTAT DRAGNEA PENTRU TEL DRUM SI TARICEANU PENTRU STERLING. Acum este momentul ca toate partidele de centru-dreapta sa se uneasca.

  raspunde comentariului
 • Jale

  25 august 2017 16:00

  Totul se trage de la faptul c o lege aiurea l-a impiedicat pe domnul presedinteLiviu Dragnea sa fie premier, asa cum era normal potrivit algoritmului politic. Si era liniste in tara. Iar impreuna cu domnul presedinte Calin Popescu Tariceanu faceau iarRomania sa duduie.

  raspunde comentariului
  • Clipocel Doroftenie

   26 august 2017 9:05

   Păi ce, nu a duduit România? 600 000 de oameni în stradă nu e duduială țapănă? Și încă cum, s-a auzit în toată lumea!!!

   raspunde comentariului
 • Mihai

  25 august 2017 11:03

  Cum se fura atunci de bine fara batai de cap,nu tu DNA,DICOT.Bombonel era stapin pe lacurile de laMareaNeagra,avea concesiune pe sturioni psd era fruntea la pradaciune casi acum,celelalte mici javre politice dor scheunau.Acum macar de ochii lumi mai intra cite un ciocoi politic la Jilava sau mai este tirit prin tribunale ,asta fara sa recupereze furaciunile,circ ,circ pt prosti!

  raspunde comentariului
  • Adam

   25 august 2017 12:21

   Toti astia sunt progenituri de fosti nomenclaturisti, ******** mafiote.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design