PSD nu fumează în budă, acolo ne bagă pe noi | OPINIE

de Catalin Prisacariu , 13 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:54, 13 septembrie 2017
PSD nu fumează în budă, acolo ne bagă pe noi | OPINIE

E suficient să te uiți pe lista miniștrilor PSD ca să înțelegi că sinceritatea deputatului social-democrat Călin Matei privitoare la plăcerea studiului se referă, de fapt, la tot corpul de partid.

În prima zi de școală, Călin Matei, deputat PSD de Maramureș, a scris (el sau un consilier care a mai dat pe la școală, dar numai cât să poată trece clasa) pe Facebook așa: “Nici mie nu mi-a fost draga școala,ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacanța ,pune-ți mâna pe carte, fiți cuminți și nu fumați in budă! Succes!” (am păstrat întocmai prima formă a mesajului postat online de către parlamentar, cu tot cu greșeli gramaticale și de punctuație).

Cu creierașul lui de bibilică, deputatul Matei s-a vrut spiritual. Sigur, umorul omului e la nivelul lui Garcea de la “Vacanța mare”, uns recent consilier al speranței pesedismului, Gabriela Firea. Intenția contează, însă, să-i dăm măcar asta gușatului (la propriu) care ne privește bovin dintr-o poză postată pe site-ul Camerei Deputaților. Pe care site observăm că glumilă are și CV. Ce surprinde la biografia pesedistului e că, pe cât de tare i-a displăcut școala când era mic, pe atât de tare s-a revanșat la maturitate: a absolvit în '90, la 24 de ani, ceva la secția mine a Universității de Nord din Baia Mare, apoi a bifat, în 1995, “Politologie” (orice o însemna asta) la “Babeș Bolyai” din Cluj, “Management internațional” în 1996 la ASE București și, în 2004, a devenit și “Economist” la Universitatea de Vest din Timișoara.

Cum ar zice De Gaulle, “vast program”! Să sparie gândul când vede cum, în vreo 14 anișori, ipochimenul care se laudă acum că stătea mai mult prin buda școlii decât prin sala de clasă a epuizat patru instituții de învățământ universitar și patru domenii foarte diferite de cunoștințe: de la mine la politologie, apoi la management (și nu de oricare, neaoș, ci internațional!) și, în sfârșit, s-a oprit la a fi economist.

Ce l-o fi mânat pe bietul bulumac - care, în tot parcursul universitar, abia a învățat să scrie – să adune atâtea diplome? Frustrarea, desigur. Complexul. Neștiința. Prostia. Ignoranța. Tâmpenia. Multiplicați-l pe tolomac cu câteva zeci de pesediști împrăștiați prin filiale din toată țara, montați-i prin funcții parlamentare și executive și veți înțelege cine conduce acum România: niște malaci pe care pocnesc țoalele scumpe, mai școlarizați în budă decât în bancă, dornici de revanșă împotriva ălora care chiar stăteau la ore.

Tocmai de aia, acești glumeți vor să ne bage pe toți acolo unde și-au petrecut tinerețea pe când se ascundeau de brațul insuficient de lung, din păcate, al educației: în budă.

Comentarii

 • Aliosa

  14 septembrie 2017 11:08

  O sa infundam noi buda cu ei ca nu o sa mai iasa de acolo, adica PSD ul.

  raspunde comentariului
 • data

  13 septembrie 2017 20:27

  Noi i-am ales...prin neparticiparea noastra la vot. De-au iesit majoritari cu doar 18 procente din totalul celor cu drept de vot. Asta meritam. Nu mi-am miscat fundul pana la sectia de votare.

  raspunde comentariului
 • Kuminecăcăturile Gemene

  13 septembrie 2017 18:12

  Acolo ecce locul că că narilor

  raspunde comentariului
 • "TATUKA ION ILICI ILIESCU"

  13 septembrie 2017 16:33

  Domnule Catalin Prisacariu fiti mai intelegatori cu "SENATORII" si "DEPUTATII din Maramures ! Majoritatea "deputatilor" si "senatorilor" au fost "ZAMISLITI" dupa o BETIE cu "HORINCA" din PUFOAIKA RUSEASCA CU GAINTATI !!

  raspunde comentariului
 • Doru

  13 septembrie 2017 14:01

  Cataline , cu ultimele dezvaluiri ale lui Dragomir , cu certitudine tu esti in Buda, si stai in ***** pana la gat si strigi "sa nu faceti valuri".Vine momentul cand vom afla numele angajatorului tau.Apropos iti da si bonuri de masa ?

  raspunde comentariului
  • Agamenco

   14 septembrie 2017 11:10

   ******* nu face valuri

   raspunde comentariului
  • Ei, pesedache, lasa amenintarile!

   14 septembrie 2017 3:01

   Poate te-ai vrut sarcastic, dar mai degraba cred ca esti din turma lui Dragnea!

   raspunde comentariului
 • Gigi

  13 septembrie 2017 12:04

  Nick, Gogu, Din pacate, la vremea respectiva intelectualii erau muritori de foame cersind la politicieni bani ca sa existe si platindu-le generozitatea cu diplome!

  raspunde comentariului
  • "TATUKA ION ILICI ILIESCU"

   13 septembrie 2017 16:44

   ------intrutotul de acord cu dumneavoastra, domnule Gigi !!! ! PS astfel de lucruri se intampla si acum din pacate !!!! Uitati-va la sefii de sindicate din invatamant, vanduti PARTIDULUI CIUMA ROSIE !!! !???

   raspunde comentariului
 • nick

  13 septembrie 2017 10:05

  Cind acesti indivizi acumulau diplome si functii adevaratii intelectuali cu ce se ocupau,analizau cumva ,ca in vechiul Constantinopol,.......sexul ingerilor?

  raspunde comentariului
  • gogu radulescu

   13 septembrie 2017 10:50

   adevaratii intelectuali faceau ce fac niste intelectuali. Sau poate d-ta ai pretentia ca intelectualii sa fie jandarmi.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design