Problema lui Tăriceanu | OPINIE

de Mihai Duță , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 08:02, 13 august 2017
Problema lui Tăriceanu | OPINIE

Nu știu de ce sunt uimit de fiecare dată când aud gâfâiturile arogante al acestui manechin expirat. Ultima lui replică, legată de reintroducerea accizei la combustibili, mi s-a părut de un tupeu aparte: „Dar de unde știți că intră în vigoare pe 1 septembrie?“. I se spune că data apare într-un proiect. Răspunde iritat, ca un copil opărit: „Și dacă ar intra în vigoare pe 5 septembrie, vedeți vreo diferență? Și care este problema?“. Nu, nu e nicio problemă, totul e ok.

În afară de tine.

Întrebarea era pusă, evident, pentru un cu totul alt răspuns. Nu data era problema, ci suprataxa care nu fusese pomenită în niciun program de guvernare. Problema e că vom plăti din nou cu toții pentru neghiobiile unor indivizi cu minte mai puțină decât o rață gonflabilă de piscină. Problema e că România a mai trecut o dată printr-o criză, imediat după guvernarea aceluiași genial Tăriceanu. Atunci era o
criză la nivel mondial, acum e doar rezultatul devastator al câtorva luni de guvernare PSD-ALDE.

Răspunsul lui nervos, de cadână expirată, îi arată adevărata față. De șmecheraș care a păcălit viața cu vrăjeală ieftină, dar pe bani grei. E drept, și viața l-a mai păcălit uneori, dar era și păcat să nu o facă.

În loc să dea o explicație de pe a doua poziție în stat, Tăriceanu a preferat să se tufișeze, ca un laș, după o vorbă aruncată în doi peri. Apoi a sărit cu tupeu, așa cum fac șuții de buzunare prinși în tramvai cu mâna în buzunarul călătorului: Și care-i problema?

Problema e că, una peste alta, tot eu și cu tine îi vom plăti salariul pe care și l-a majorat înaintea tuturor bugetarilor. Și m-am cam săturat să tot plătesc, cu sume din ce în ce mai mari, oameni din ce în ce mai slabi. Oameni care, odată ajunși sus, îmi spun cu tupeu că nu-i problema mea de ce îmi bagă ei mâna tot mai adânc în buzunare. La fel ca șuții din 41.

Măcar cei care l-au votat merită o explicație pertinentă sau măcar bărbătească de la acest Duh al Lămpii care face o umbră din ce în ce mai lată și mai adâncă. Să ne explice cum s-a ajuns la concluzia că o ducem atât de bine încât pot să ne mai ardă cu o taxă.

Pentru asta nici nu trebuie să fii specialist în prețuri la pompă, așa cum ne-a aruncat Tăriceanu printre dinți disprețul său față de românii care nu-s parlamentari.

El, care a intervenit la cel mai înalt nivel în dosarul preacinstitului său prieten Dinu Patriciu, ar cam trebui să știe cum e cu prețurile la pompă. Sau măcar ca mare importator și colecționar auto tot ar putea avea o idee.

Iar dacă nu e în stare să dea o explicație serioasă, să mai stea și pe-acasă. Va avea o pensie tot din banii noștri, dar măcar nu va mai putea provoca atâtea pagube care să ne doară pe toți.

Comentarii

 • Costin Stefan

  23 august 2017 10:45

  .SEFII CELOR DOUA CAMERE TREBUIE ARESTATI IMEDIAT. Calin Popescu Tariceanu a schimbat contractul cu Sterling prin HG 1446 din 2008, cu prejudicii pt tara de sute de mil de euro. Si a facut aceasta treaba hoteste, in ultimele zile de mandat, dupa parerea multor oameni cinstiti, pe spaga. Liviu Dragnea a escrocat statul roman cu peste un miliard de euro, cu Tel Drum, Hotel Turris, Restaurantele si magazinele firmei Modern din Tr. Magurele, Miile de hectare si crescatoriile de animale ale CAP-ului din Salcia, Milioanele de euro aruncate firmei Tel Drum de la Ministerul Dezvoltarii. DNA sa ordone arestarea celor doi infractori periculosi ajunsi la carma tarii, ca sa restituie valoarea prejudiciilor pe care le-au produs tarii. Faptul ca Voiculescu a fost eliberat din inchisoare, inainte de achitarea prejudiciului de 60 milioane de euro, este si ea o joaca de-a justitia, o bataie de joc fatisa fata de poporul roman, care va plateste cel mai bine pe procurori si judecatori, ca sa fiti corecti si sa va faceti datoria. Oamenii care traiesc doar din munca cinstita, v-ar felicita cu multa recunostinta, daca ati recupera valoarea prejudiciilor produse de nemernici.

  raspunde comentariului
 • vrednic este

  12 august 2017 17:39

  un gangster care fura miliarde n-o sa traiasca din pensie cinstita nici in mormant.

  raspunde comentariului
 • Fost FBB!

  12 august 2017 15:53

  Daca nu su stat nevestele cu el inseamna ca are o propblema.Mitocan!

  raspunde comentariului
 • Fost FBB!

  12 august 2017 15:53

  Daca nu su stat nevestele cu el inseamna ca are o propblema.Mitocan!

  raspunde comentariului
 • Marsh

  12 august 2017 14:02

  J muietaMars ma comunist cacaciosMarsh la pisede

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  12 august 2017 8:11

  Nu mi-a placut acest mason cu aerele sale hiper-basite de auto-suficienta, de cum l-am vazut. Imi provoca o scarba uriasa, la fel cum imi provoca si A.Nastase. Macar ca, bombo a iesit din scena, pe cand acest infatuat gretos, se lasa f. greu dat jos din scaune. Poate ca, totusi se va indura Pronia Divina sa ne scape de gunoi! Doamne ajuta-ne!

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  12 august 2017 0:40

  Imi pare rau ca va dezamagesc domnule H2O dar am fost meru impotriva impozitelor mici si a benzinei ieftine obtinuta prin impozite mici aplicate companiilor petroliere, acum toate straine, jefuitoare ale poporului Roman. Cei care sustin astfel de idei o fac ca urmare a mitei primite de la companiile petroliere jefutoare ale poporului Roman. Nu cred ca are vre-un efect combustibilul ieftin asupra camionagiilor si tractoristilor dar daca are doar ei nu posesorii de Mertzane ar trebui sa primeasca subventii. In Venezuela combustibilul este ridicol de ieftin si totusi si acolo ca si in Romania nimeni nu alege cariera de tractorist sau camionagiu asa ca Maduro mult mai intelept si mai cinstit decat Duta importa din Japonia camioane si tractoare automate conduse de calculator. In Norvegia benzina este cea mai scumpa din Europa si asta a produs o bunastare si o cinste invidiate de toti Europenii. Putin a spus despre posesorii de Mertzane pe vremuri numerosi si in Rusia. "Nu inteleg de ce un om normal si-ar cheltui banii lui munciti pe o mashina care costa enorm si consuma enorm mai ales ca avea si alternativa unei mashini produsa in tara mai ieftina si mai economica. Presupun ca banii au fost furati nu munciti deci n-a mai contat pretul mashinii nici consumul. Politia si justitia au datoria sa prinda hotii dar sunt realist si stiu ca hotii sunt vicleni si politia nu va reushi nici-o-data sa-i prinda pe toti asa ca stiind asta interzic importul de mashini. Ele erau oricum prea scumpe si oamenii cinstiti si muncitori nu-si permiteau sa le cumpere. Interdictia va stimula uzinele din tara care vor produce mashini pe gustul tuturor majoritatea ieftine accesibile oamenilor cinstiti si muncitori." Cinste lui Putin care si-a aplicat interdictia si lui. Circula cu un Zil blindat care poate cumparat de oricine in Rusia in varianta ne-blindata. Rushine lui Iohannis cu Mertzanul lui de parvenit.

  raspunde comentariului
  • Flo

   12 august 2017 17:24

   Sa o shuuugi lobotomizatule

   raspunde comentariului
  • H2O

   12 august 2017 6:54

   In ceeace va priveste,stimate Domnule Murieta...sunt lamurit acum deplin!Traiasca Putin,nu? Sa dispara ai nostr! Aci NU despre impozite era vorba....Va salut si numai bine va doresc,H2O

   raspunde comentariului
 • vasile

  11 august 2017 23:04

  Locul acestui individ este în ștreang, nu acasă cu pensie nesimțită și nemeritată. Și poate că acolo va ajunge, nemernicul.

  raspunde comentariului
 • Sperlea

  11 august 2017 19:32

  Dincolo de chestiunea Tariceanu in sine - imi place cum scrieti. Tot asa!

  raspunde comentariului
 • romulus

  11 august 2017 16:26

  Acest individ are multe "schelete" in dulapul sau cu toate furtaciunile pe care le-a comis.Si sunt MULTE ! Lipsa de caracter si de un elementar bun simt il determina sa se afiseze cu astfel de nimicnicii cautand sa braveze pe aceia care ar spune ceva la adresa lui cum ar fi problema Insulei Serpilor sau a Rompetrolului ca sa ne oprim numai la doua din cele mai cunoscute !

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  11 august 2017 16:14

  Mai caine de ziarist vandut, platesti pentru ca esti putred de bogat din mita pe care o primesti de la strainii anti-Romani ca sa calomniezi Romania si politicienii alesi de Romani. Platesti pentru ca ai Mertzan care consuma imens ca daca mergeai cu Dacia plateai mai putin. Romanul sarac care merge pe bicicleta nu plateste nimic. In Norvegia benzina e cea mai scumpa din Europa.

  raspunde comentariului
  • H2O

   11 august 2017 16:42

   Stimate Domnule Murieta,va marturisesc ca sunt multe postarile Dumneavoastra care imi plac.Dar de asta data cred ca ati sarit peste cal jugnind un ziarist care scrie ceva absolut adevarat despre acest Tariceanu care are multe "afaceri" necurate la acttivul sau,pentru care sper ca intr-o zi va da socoteala ! O documentare a Dumneavoastra poate va va lamuri. Cu respect, H2O

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 august 2017 15:18

  Repetent in facultate,Tariceanu- cinci neveste,Si cu hotul Dragnea frate,Astazi, in Senat, sef este.Hotul a donat platouri,Cu resursele din Mare,Pe spagi grase si cadouri,Scotand tara la vanzare.Dragnea-i mai tacut la gura,Dar stapan pe tot ce misca.Si cu Tel Drum, furat, fura,Pana milioane pisca.

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
  • H2O

   11 august 2017 16:11

   Este cam Tarziu sa-ti mai vii in fire si la realitate cat esti de dobitoc !

   raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • Andrei Tarziu

  11 august 2017 15:15

  Andreea Devreme de la stiuleti pe surse o pupa in kur pe Kovesi Codruta

  raspunde comentariului
 • SI DACA MERGI LA PUSCARIE ??

  11 august 2017 14:27

  SI DACA MERGE LA PUSCARIE BORFASULE, E O PROBLEMA ??? MAI REPEDE, E MULT DE MUNCA !!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design