18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPrea-cinstiții cu neamuri și țoape angajate la secret | OPINIE

Prea-cinstiții cu neamuri și țoape angajate la secret | OPINIE

Cea mai mare realizare în România este să fii rudă sau amantă de parlamentar. Nicidecum să fii olimpic la matematică, economist de succes, profesor sau meseriaș priceput. Sau poate neamurile și pițipoancele aleșilor chiar or fi geniale, vorba lui Nicolicea. În cazul ăsta nu înțeleg de ce vor să le țină la secret. Ar trebui să fie motiv de mândrie. Sau le-o fi frică să nu afle nevestele? Asta în cazul în care nu și le-au angajat deja.

Am auzit mereu diverși deputați sau senatori reproșând presei că strică imaginea Parlamentului punându-i pe toți în aceeași oală. Că nu toți sunt corupți și rău intenționați. Cum ar califica ei refuzul instituțional al Camerei Deputaților și Senatului de a face publică lista consilierilor parlamentari, plătiți, desigur, din banii statului, adică din banii noștri? Asta este încă o dovadă a tupeului și disprețului prea-cinstiților parlamentari față de cei care i-au ales. Și de data asta vorbim despre un răspuns al instituției, nu vreo replică aruncată superior, în scârbă, de vreun tinichigiu al dreptului.

Pe de altă parte, dacă-i iei la bani mărunți pe aleșii neamului, mai toți au copiii la studii în străinătate. Și totuși, pe mulți dintre ei îi regăsim, în final, pe posturi călduțe, dar bine plătite, la stat. N-ai cum să nu te îndoiești în privința capacității lor intelectuale, așa geniali cum ne sunt prezentați.

Poate că printre neamurile parlamentarilor sunt și oameni de valoare, cu studii făcute pe bune și care pot fi un câștig pentru instituție. Dar tocmai din acest motiv trebuie să-i cunoaștem, să le vedem CV-ul, să le citim doctoratele și să le putem evalua activitatea, dacă tot suntem obligați să le plătim salariile.

Măcar să știm cine-i mai trezește pe extenuații din Parlament sau le taie sonorul de la laptop când se uită la filme deocheate.

Aștept un răspuns de la Călin Popescu Tăriceanu și de la Liviu Dragnea, președinții celor două Camere, în această privință, pentru că ei spun mereu că n-au nimic de ascuns. Nu văd de ce-ar ține la secret angajați de care ar trebui să fie mândri. În trecut, parlamentarii încercau să păcălească legea angajându-și încrucișat copiii și alte rude de prin bătătură. E foarte probabil ca și acum să se întâmple la fel, de aici și teama de a face publice numele celei mai reprezentative instituții ale statului, așa cum clama Călin Popescu Tăriceanu. Sigur, el a mai spus și că țara există și fără teritoriu sau populație, doar Parlament să fie. Așa s-ar explica și aglomerația de rude din Casa Poporului. Se pregătesc să reziste în Parlament și după dispariția restului populației.

 

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă