Planul lui Tudorel pentru achitarea lui Dragnea | OPINIE

de Catalin Prisacariu , 06 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 15:34, 06 septembrie 2017
Cătălin Prisacariu

Nu este nimic întâmplător nici în propunerile de schimbări în Justiție ale ministrului Tudorel Toader, nici în cronologia acestui blitzkrieg care a fost deja declanșat.

Victoria finală a generalilor lui Dragnea trebuie să se concretizeze prin absolvirea penală a șefului PSD.

După cum au remarcat mai toți comentatorii avizați și de bună-credință, Tudorel Toader îl transformă – prin proiectele pe care și le-a asumat, de modificare a unor legi ale sistemului judiciar – pe ministrul Justiției într-un lider de mână forte care are drept de viață și de moarte asupra magistraților.

Dacă intră în vigoare, propunerile lui Toader vor transforma toate parchetele și instanțele din România în feuda ministrului Justiției. Acesta din urmă ar avea la îndemână două instrumente foarte eficiente de control: Inspecția Judiciară și numirile șefilor de parchete. Practic, cariera oricărui magistrat ar fi la mâna ministrului, așadar deciziile procurorilor și judecătorilor ar putea fi influențate esențial.

Sunt toate șansele ca propunerile lui Tudorel Toader să fie profund neconstituționale: până la urmă, un membru al puterii executive (ministrul Justiției) ar influența direct întreg corpul magistraților (parte a puterii judecătorești). Doar că, până la Dumnezeul neconstituționalității, te pot mânca (unii dintre) sfinții Curții Constituționale, așa că nu avem nicio garanție că aceste propuneri nu vor trece și acest hop.

Până la o eventuală sesizare de neconstituționalitate, însă, propunerile legislative ale actualului șef de la Justiție trebuie să treacă de Parlament. Tocmai de aceea, Tudorel Toader și-a devoalat planul (în două faze: mai întâi, cea a celebrului power-point, urmat de o dispariție a ministrului, urmată de publicarea noaptea, ca miniștrii de Justiție ai PSD, a propunerilor de modificare legislativă) la sfârșitul lunii august. Adică, cu doar câteva zile înainte atât de reluarea activității parlamentare, la 1 septembrie, dar și de un nou termen în procesul lui Dragnea de la Înalta Curte (fals intelectual și abuz în serviciu pentru angajarea fictivă a două funcționare pesediste la Protecția Copilului – Teleorman).

Iar mesajul inculpatului Liviu Dragnea, prin portavocea Tudorel Toader, e simplu: dacă nu este achitat în acest dosar, va arunca în aer sistemul de justiție. Legal, cu voturile majorității parlamentare pe care o deține. În câteva săptămâni, oricâte eforturi procedurale ar face (dacă ar face) președintele Iohannis, noile legi ale Justiției pot fi publicate în Monitorul Oficial, mult înainte ca Dragnea să primească o decizie definitivă în dosarul de la Înalta Curte.

Rămâne să vedem dacă judecătorii vor ține cont de mesajul șefului PSD. Iar după ce s-a întâmplat la termenul de ieri al procesului, când s-a decis reluarea de la zero a speței, aș spune că da.  

Comentarii

 • Costin Stefan

  12 septembrie 2017 12:24

  ,,STRADA,, SA IMPUNA GUVERN DE UNIUNE NATIONALA, CU CATALIN AVRAMESCU PREMIER. Tara trebuie sa mearga, unita, intr-o singura directie SPRE VEST. Degringolada trebuie sa inceteze. Salariile si pensile speciale trebuie desfiintate si legea trebuie respectata de toti cetatenii in egala masura. Infractorii, incompetentii, antioccidentalii si toti politicienii antistatali ori pusi pe capatuiala, trebuie inlaturati din orice functie de decizie din institutiile statului. Trebuie sa avem doar doua partide politice PARTIDUL SOCIAL si UNIUNEA NATIONALA, ambele democrate si de egala incredere pentru popor. Putem realiza acest lucru, daca iesim in strada cat mai multi, in toate judetele, si manifestam pasnic si fara intrerupere, pana cand se instaleaza UN GUVERN DE UNIUNE NATIONALA, constituit din oameni de incredere, cunoscuti in tara ca sunt competenti si patrioti. NU MAI PUTEM CONTINUA C U DOUA ROMANII SUB ACELASI ASTERNUT.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  11 septembrie 2017 15:17

  DNA DE CE NU VREA, SA NE SCAPE DE DRAGNEA. CA BUGETUL A UCIS SI-A FURAT HOTEL TURRIS.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 septembrie 2017 15:13

  JUSTITIA SA RECUPEREZE HOTELUL TURRIS ! Nu este un ordin al meu, al unui postaci. Este dorinta poporului roman, ca institutia pe care o plateste, DNA=DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE, sa instrumenteze urgent dosarul ,,HOTELUL TURRIS,, pe care pCJT= presedintele Consiliului Judetean Teleorman, LD= Liviu Dragnea, la furat in decembrie 2009, folosindu-se de sotia sa Bombonica. Abuzand de functia sa de pCJT, LD a trecut hotelul statului pe numele sotiei sale, ca ,,RESTITUIRE A FOSTEI PROPRIETATI A SOTIEI BOMBONICA,,- conform unei declaratii mincinoase de avere a lui LD. In realitate, Bombonica a ,,cumparat,, Hotelul Turris in dec. 2009, cu suma infima de 214.320 de lei, cand costa in realitate 110.770.151 de lei, conform evaluarii DGFPT=DIRECTIA GENERALA a FINANTELOR PUBLICE TELEORMAN. In 2011, DGFPT a impus-o pe sotia lui LD, Bombonica, proprietara prin furt a Hotelului Turris, sa plateasca statului 31,2 milioane de lei= aproximativ cu 7,5 milioane de euro, pentru evaziune fiscala. Suma reprezenta numai impozitul pe profitul hotelului, care nu a fost platit de ,,proprietara,, Bombonica. Familia Dragnea a refuzat sa plateasca impunerea. Ca urmare, in noiembrie 2011, ANAF a dat-o pe Bombonica in judecata la Tribunalul din Teleorman si dosarul a ajuns la ICCJ in 2012, unde a fost inregistrat cu numarul 6311-2-2012. Dar dosarul respectiv a fost blocat la PG de Nitu, unde sta blocat si in prezent. Din aceasta cauza, familia Dragnea nu a mai platit nimic din impunerea aceea de 31,2 milioane de lei. CEREM SA FiE READUS IN PROPRIETATEA STATULUI HOTELUL TURIS FURAT SI JUDECATI FOSTII SOTI DRAGNEA PENTRU TALHARIE BANDITEASCA. Nu te juca DNA cu vointa poporului, ca banditii n-au furat o gaina. AU FURAT UN HOTEL CU OPT ETAJE.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 septembrie 2017 11:43

  PSD ESTE ANTINATIONAL SI PRORUS. De aceea, razboiul romano-roman, dezlantuit de Ion Iliescu, prin doua lovituri de stat criminale si sangeroase, nu inceteaza de 28 de ani. Majoritatea cetatenilor romani ne vrem, cum este si firesc, cu tara in UE, fiindca suntem latini. Ne vrem laolalta cu tarile EUROPEI, deoarece sunt civilizate si respecta legile si drepturile omului. De Rusia ne temem, fiindca este hulpava, ne-a inghitit Basarabia si Nordul Bucovinei si musca, de cateori poate, teritorii din tarile vecine. Datorita bogatiilor si a pozitiei geografice, tarii noastre nu i se va ingadui niciodata sa fie neutra si izolata. Si, dintre Europa si Rusia, este firesc sa ne lipim de Europa, unde suntem, in siguranta, langa fratii latini. Pesedistii si indeosebi liderii PSD-ului, incepand cu cei care l-au sprijinit pe Ion Iliesc si terminand cu cei din jurul lui Dragnea, au fost cu totii, chiar in mod fatis, prorusi si antioccidentali. De aici ni se trag toate necazurile. Fiindca ne spioneaza, pregatesc terenul si ajuta pe unde pot, cat pot, sa vina rusii, cum asteptam noi sa vina americanii sa ne elibereze. Aceasta este convingerea mea. Rusia a urat Romania mereu si PSD o serveste. De aceea PSD=FSN=PCR ne-a inecat de doua ori tara in sange, de aceea a distrus economia, de aceea a vandut industria pe spaga, de aceea ne tin de 28 de ani in pragul unui razboi civil. Fiindca Rusia ne vrea tara slabita. De aceea au jefuit Dragnea si Tariceanu tara, de aceea sunt sefi ai Camerelor Parlamentului Romaniei, de aceea ataca Justitia fara rusine si fara frica, FIINDCA PSD-ul SE SPRIJINA PE RUSI.

  raspunde comentariului
 • ghiocel trandafir poanta

  08 septembrie 2017 10:03

  bai stalinskaia prafuita si rasuflata 95 dintre ,,comunistii,, tai erau oblgatoriu cotizanti .ca sa traiti voi bine tov.secretaur de partid comunist.

  raspunde comentariului
 • Doru

  07 septembrie 2017 15:05

  Mare securist mai esti domnule ziarist.Ti-a venit solda ?

  raspunde comentariului
 • Iosif Visarionovici Stalin

  07 septembrie 2017 10:24

  Mars de tramvai S-au dus vremurile cind Luluita si Gusty scoetau sute de mii de PROSTI in strada, romanii s-au mai desteptat si au inteles ca ieseau in strada pt a da jos guverul ales legal si pt a APARA CORUPTIA din justitie, sustinuta de Hans Klemm si de Iohannis.

  raspunde comentariului
 • Iosif Visarionovici Stalin

  07 septembrie 2017 10:21

  ghiocel trandafir poanta Cum ce afot, tovarase ghiocel ofilit? A fost si el ce a fost si taticutul Lulutei Kovesi, a fost si el ce a fost si Gusty Lazar, parsiivule. Pai numai Tudorel a fost comunist ? TOTI erau comunisti, tolo macule.

  raspunde comentariului
 • ghiocel trandafir poanta

  07 septembrie 2017 9:45

  daca ministrul cu facultatea la cotofeni din dos si doctoratul la chisinau era un taur castrat actualul este un comunist parsiv.cataline de ce nu ne spui ce a fost acest individ inainte de 89.

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  07 septembrie 2017 8:11

  Ctaline, du-te taica la prisaca, lasa justitia celor care se pricep..Esti NEBUN daca spui Toader face acele propuneri pt a-l scapa pe Dragnea de dosar, mai ales ca tocmai a scapt de dosarul care va fi RELUAT, adica va fi finalizat pe la pastele cailor.Spune tu, mintosule, ce rol ar mai avea ministrul justitie si ministerul justitiei, daca nu ar avea nici un fel de drept in numirea magistratilor si in controlul activitatii lor

  raspunde comentariului
 • Mars de tramvai

  06 septembrie 2017 19:50

  PSD-ul vrea sa scoata iarasi in strada 500 000 de oameni. De data asta e posibil sa fuga pe usa din dos. Lumea nu mai suporta mincinosii, fatarnicii, derbedeii si analfabetii mars du tramvai!!!.

  raspunde comentariului
 • nick

  06 septembrie 2017 15:05

  De nenea Tudorel se ocupa acum nenea Voiculescu dupa cum a spus,,Ca sa luam puterea trebuie sa luam Justitia".

  raspunde comentariului
 • Planul lui Liviu pentru achitarea lui Dragnea

  06 septembrie 2017 14:29

  Cred ca-l supraestimati! ca putere, INFLUENTA, capacitate... De altfel, parerea colegilor de breasla a fost foarte clara = propunerile par facute de un AMATOR, de unul aflat in afara sys! iar influenta MOLDOVENILOR in general, in statul rromin este cunoscuta fiecaruia dintre voi - toti cunoasteti cat de mult pot influenta moldovenii politic avortonul statal, n-asa!? Ati vazut vrunul in spatiul pubic al avortonului statal sa faca misto de altcineva in afara lui Stefan cel Mare?

  raspunde comentariului
  • Narcis Verucius

   06 septembrie 2017 15:36

   A fost judecator, dar mai ales membru de vaza al Curtii Constitutionale, Rector al Universitatii Al.I.Cuza si Miniistru de INTERNE cu dOO mandate = se poate retrage preafericit la pensia grasa inconjurat de prieteni si rude savurand o grasa de cotnari si prizand floricele. E un vinator de fc, complet obedient - executa si el niste comenzi crezandu-se insa mai dastept decat cel care-i comanda = ar putea sa-i fie fatal, daca e impins sa greseasca inainte sa bage de seama.

   raspunde comentariului
 • Mesterul

  06 septembrie 2017 13:27

  MAI DOMNULE PRESICARIU EU INTELEG SA AI CAVA CU DRAGNEA CU PSD, DAR SA MINTI SI SA MANIPULEZI IN ACEST MOD MI SE PARE NERUSINARE. MAFIA CONSTRUITA DE MACOVEI SI BASESCU IN JUSTITIE TOATA LUMEA SPUNE CA TREBUIE DISTRUSA, CUM ? DACA NU SE ADOPTA LEGI CARE SA DISTRUGA ACEASTA MAFIE JUSTITIA AJUNGE CA IN ANI '50. REFERITOR LA DOSARELE LUI DRAGNE DE CE SE REIAU DE LA ZERO? NU CUMVA JUDECATORI NU MAI ASCULTA COMENZILE MAFIIE SISTEMULUI SI UNI PLEACA CA NU MAI SUPORTA PRESIUNILE CAZUL JUDECATOAREI RESPECTIVE?. RETINE UN ASPECT DOMNULE PRESECARIU NU SUNT FAN DRAGNEA SI NICI PSD DAR NU SUPORT CONDAMNARI PE NEDREPT CU DENUTURI FACUTE SUB PRESIUNE DE OAMENI CERTATI CU LEGEA, SA FITI DVS. INTR-O ASEMENEA POSTURA CE ATI CREDE DESPRE JUSTITIE ? SI INCA CEVA O SA VEDETI SI ALTE DOSARE CA VOR FI LUATE DE LA ZERO INAINTE DE A SE VOTA PACHETUL DE LEGII A LUI TOADER. PT. CA JUDECATORI NU MAI ASCULTA DE SISTEM VOR SA FIE INDEPENDENTI ASA CUM PREVEDE LEGEA CE AI SA ZICI ATUNCI DOMNULE ZIARIST PRESECAROIU ITI CERI SCUZE PUBLIC CA AI MINTIT SI MANIPULAT. ?

  raspunde comentariului
  • Ardelean

   06 septembrie 2017 16:04

   Surogat biped,cat de prost ești, lingău pesedist, lepră incultă,roșie,fără tupeu și ,macar,7 ani de-a casa,scursura malefică,scrie in toaleta nu în,pe RL,ai latrine media suficiente,handicapatul!

   raspunde comentariului
  • stiuca

   06 septembrie 2017 15:03

   Mestere, inainte de a scrie tampenii pe net, mai bine pune mana pe o carte de gramatica a limbii romane.

   raspunde comentariului
  • hihihi

   06 septembrie 2017 14:41

   Care toata lumea? Infractorii felix, vantu, nascase si ala cu mortii din teleorman, care in curand moare tot mancat de teldrum?

   raspunde comentariului
 • Groza

  06 septembrie 2017 10:45

  Niste sifonari,parveniti si semidocti.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  06 septembrie 2017 10:28

  S-A DUS VREMEA, CAND STATUL SE FEREA DE CETATENII HOTI. ACUM CETATENII SE FERESC DE STATUL HOT AL PESEDISTILOR, CARMUIT DE DRAGNEA.

  raspunde comentariului
 • Mircea Calianu

  06 septembrie 2017 9:41

  Ca la mafioti ! Acolo ti se pune pistolul la tampla si ti se spune "Daca ne dai conturile te lasam in viata,daca nu, te lichidam. Alege." Omul, speriat, ca sa-si scape viata spune tot, dupa care tot este lichidat. Asa si cu PSD Nu exista nicio siguranta ca odata ce-a fost achitat Dragnea s-ar tine de cuvant si ar lasa Justitia in pace.PS. Am discutat in interiorul ipotezei tale. Din punctul meu de vedere, lucrurile nu se petrec asa cum le prezinti tu, dar nu e acum momentul sa dezvolt opinia mea.

  raspunde comentariului
 • Mircea Calianu

  06 septembrie 2017 9:41

  Ca la mafioti ! Acolo ti se pune pistolul la tampla si ti se spune "Daca ne dai conturile te lasam in viata,daca nu, te lichidam. Alege." Omul, speriat, ca sa-si scape viata spune tot, dupa care tot este lichidat. Asa si cu PSD Nu exista nicio siguranta ca odata ce-a fost achitat Dragnea s-ar tine de cuvant si ar lasa Justitia in pace.PS. Am discutat in interiorul ipotezei tale. Din punctul meu de vedere, lucrurile nu se petrec asa cum le prezinti tu, dar nu e acum momentul sa dezvolt opinia mea.

  raspunde comentariului
 • lmihai

  06 septembrie 2017 9:12

  Este infiorator ce vremuri traim...anii "50!daca privim cu multa obiectivitate ne putem intreba oare sacrificiul atator necunoscuti in inchisorile de exterminare comuniste a avut vreun rost?! sunt si ei scarbiti , acolo in ceruri, de criminalii care ne fac legile doar pt a decima cu mai mult spor aceasta natie

  raspunde comentariului
 • cristi

  06 septembrie 2017 9:05

  Cred ca dejucarea lacomiei Securitatii merita un efort colectiv in societate.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design