23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum îl șantajează Dragnea pe Tudose cu doctoratul plagiat | OPINIE

Cum îl șantajează Dragnea pe Tudose cu doctoratul plagiat | OPINIE

Mihai Tudose a fost întrebat: „ce îl recomandă pe Mihai Fifor pentru a fi ministrul Economiei din moment ce este de formaţie filolog?”. Premierul a răspuns: ”Nu trebuie să fii economist la Ministerul Economiei, trebuie să înţelegi cum funcţionează economia, să ai bunul simţ să îi pui la treabă pe cei care se ocupă de acest lucru”.

Asta s-ar traduce cam așa: domnul Fifor nu are studii de specialitate, nu cântă pe note, dar prinde din zbor pe ce melodie duduie economia. Fifor nu are nicio pregătire în domeniu, dar a fost băiat deștept și a furat de la alții. Pe Mihai Fofor îl recomandă școala vieții.

În aceeași notă, ministrul Transporturilor este absolvent de Drept; ministrul Muncii, filolog; Ministrul Sporturilor, specialist în știința materialelor; ministrul Apelor, inginer electronist; ministru pentru IMM, absolvent de Educație Fizică.

Aceste anomalii trebuie explicate prin faptul că România se pregătește pentru o prăbușire dură, în economie, fiscalitate, buget, educație. Atunci când argumentele raționale se vor termina va fi nevoie de mult tupeu pentru a convinge populația că albul e negru și viceversa.

Liviu Dragnea a construit o întreagă încrengătură pentru a-l avea la mână pe Mihai Tudose. Și pentru a-l putea șantaja cu doctorat obținut de Tudose prin plagiat. Din funcția de președinte al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor și Diplomelor Universitare a fost îndepărat profesorul Marius Andruh, în mandatul căruia au fost date câteva verdicte de plagiat răsunătoare.

În guvernarea PSD, Consiliul a fost populat cu nume noi, iar șefia a fost data președintelui Academiei Române, Valentin Vlad, un apropiat al PSD.

Următorul pas a fost numirea lui Liviu Pop în funcția de ministru al Educației, cel care – în 2012 – l-a ajutat pe Ponta să își păstreze titlul de doctor.

Diluarea CNATDCU, numirea unui președinte al Consiliului agreat de PSD și al unui ministru al Educației care a demonstrat partizanat în analiza cazurilor de fraudă academică, îi conferă o oarecare liniște lui Mihai Tudose. Premierul este acuzat de plagiat în lucrarea sa de doctorat, pe care a admis că a cumpărat-o.

Aceste acuzații grave de plagiat îl și vulnerabilizează pe Tudose care, dacă iese din front, poate fi șantajat de Liviu Dragnea. Liviu Pop și Valentin Vlad nu ar avea probleme de conștiință să accelereze soluționarea dosarului de plagiat al lui Tudose, dacă acest lucru i-ar folosi lui Dragnea pentru a forța debarcarea premierului.

Ipoteza mea este că Liviu Dragnea a căutat, înainte de numirea lui Tudose, să-i găsească vulnerabilitatea mortală. Dragnea aflat-o în acuzațiile de plagiat pe care le-a pus la îndemâna unor oameni de mare încredere.

 

 

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă