Cum ar vrea Dragnea să-l dea jos pe Iohannis cu ajutorul lui Soros | OPINIE

de Sabina Fati , 13 iulie 2017 - stire actualizata la ora 14:34, 13 iulie 2017
Sabina Fati

Încolțit din toate părțile din cauza unor excese mai vechi, a lăcomiei care apare la omul sătul și a greșelilor recente, liderul PSD nu mai găsește nicio cale de ieșire.

Nu i-a boicotat nimeni partida. A intrat singur în colțul închis, unde mutările logice duc spre mat. Crede că va scăpa amenințând și dând vina pe țapul ispășitor al Balcanilor.

Pentru a-și convinge electoratul că nu ar avea nicio legătură cu afacerile pe care le cercetează procurorii brazilieni și în care ar fi acuzat de spălare de bani, Liviu Dragnea insistă că ar fi o poveste țesută de George Soros, care ar avea “ceva” cu el. Nu e o coincidență că invocă numele filantropului, care este considerat deja în Ungaria o “amenințare la siguranța națională” și împotriva căruia guvernul de la Budapesta a declanșat o campanie similară cu cea din perioada nazistă. Universitatea Central-Europeană, finanțată de Soros, cu sediul în capitala ungară, este pe cale să fie desființată, iar pentru a închide gura organizațiilor neguvernamentale din Ungaria care primesc fonduri din străinătate guvernul a stabilit că ONG-urile care au mai mult de 23.400 de euro din afara țării trebuie să se declare în mod explicit că sunt “instituții susținute din străinătate”.

Un model pe care l-a aplicat și Putin în Rusia - ce-i drept, mult mai brutal. În Macedonia, Soros a fost arătat cu degetul ca principal vinovat al crizei politice prelungite, iar fostul ministru de Externe de la Skopie se plângea că 90% din fondurile primite de organizațiile neguvernamentale din țară vin din aceeași sursă și că multe dintre ele acționează sub “acoperire”. În spatele tuturor acestora era Soros, inamicul public numărul 1. Liviu Dragnea a fost sfătuit să-și facă țintă din Soros, pentru că în actualul context votanții săi vor fi tentați să-l creadă, mai ales că mulți dintre ei sunt adepții teoriei conspirației, potrivit căreia Soros ar vrea să cumpere cu preț mic bucăți din economia României și să aibă sub control guvernarea țării. Atunci când Dragnea a insistat că nu știe ce are Soros cu el, liderul PSD a vorbit ca și cum s-ar fi cunoscut cu investitorul și filantropul ungaro-american, de origine evreiască. Ca și cum Soros, în loc să-i spună la o cafea ce vrea de la el, l-ar fi lovit pe la spate.

Acest scenariu, cuplat cu o eventuală acțiune în forță a PSD împotriva lui Iohannis, ar putea funcționa în cazul unei suspendări, mai cu seamă că ministerele de forță sunt în mâinile lui Dragnea.

Liderul PSD a spus deja că propunerea lui de “dialog” și de “pace politică” nu a fost luată în seamă nici de președinte, nici de ceilalți actori din jurul acestuia și că această “perioadă de pace” s-a încheiat. Altfel zis, nimeni nu a vrut să facă blat cu el și singura soluție ar fi un război total, în care să-l dea jos pe Klaus Iohannis, să pună în genunchi DNA, să treacă legile amnistiei și grațierii și să primească ceea ce i se cuvine. Disperarea l-ar putea duce cu gândul la demolarea țării în acest fel, dar s-ar putea să nu aibă nici destul curaj, nici destul sprijin pentru o astfel de strategie.

Victor Ponta a încercat în 2012 să pună în practică  un plan similar și a eșuat pentru că nu avea de partea lui, cum are Dragnea acum, instituțiile-cheie: o majoritate parlamentară solidă, majoritatea Curții Constituționale, Ministerul de Interne și serviciul lui secret. 

Comentarii

 • Costin Stefan

  19 iulie 2017 11:22

  SUNT REVOLTAT. Ca in Romania Libera nu a aparut astazi niciun comentariu gazetaresc cu privire la eliberarea abuziva a Varanului din inchisoare. Exista un singur articol, in care Voiculescu isi comenteaza punerea in libertate, unde moderatorul mi- refuzat urmatoarea postare ,, JUDECATORI CARE SFIDEAZA VOINTA POPORULUI. Cei care l-au eliberat pe Voiculescu, inainte ca acesta sa achite 60 de milioane de euro, l-au eliberat pe bani. Si n-au tinut cont ca banditul a mai jefuit tara cu vreo trei sute de milioane de dolari, dupa executia sotilor Ceausescu, nepredand banii pe activele firmei Crescent si nici pe cei care i-a incasat de la exporturi. Jefuitorii de tara, care au fost judecati si condamnati la inchisoare, nu trebuie eliberati inainte de a achita tot ce au furat. Sa spuna Voiculescu CU CE BANI SI-A INFIINTAT FIRMELE GRIVCO, BIOPROD SI INTACT in 1990-1991, care au costat 230 de milioane de dolari ?,,

  raspunde comentariului
 • Earth

  18 iulie 2017 15:06
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 22:08

  TREI INTREBARI. Cu ce bani si-a cumparat Patriciu rafinaria Petromidia ? Cu ce bani si-a infiintat Voiculescu cele trei mari companii in 1981 ? Cu ce bani si-a construit Dragnea blocul din Bucuresti ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 10:28

  CUM A GOSPODARIT DRAGNEA JUD. TELEORMAN. Incepand din decembrie 1996, ca prefect pana in 2000 si, in continuare, ca presedinte in CJT=Consiliului Judetean Teleorman pana in 2009, Dragnea a fost sultan satrap, in fata caruia au tremurat de frica toti angajatii statului din judetul T=Teleorman. Fiind si presedinte al filialei PSD din T, a avut ca preocupare capitala sa se imbogateasca rapid, cu bani de la buget si din fondurile europene, cat se afla la butoane. Si Romania Libera a aratat cum a furat si cat a furat cu Tel Drum, cu miile de hectare de padure din T, cu miile de hectare de teren arabil, silozuri si crescatorii de vaci si de porci ale fostului CAP din Salcia, cu restaurantele, magazinele comerciale si hotelul Turris din Turnu Magurele, pe care le-a furat si le-a vandut pe bani grei. Dar prin toate colturile judetului T, Dragnea a lasat si urme mai putin scoase la lumina, legate de jaful neintrerupt pe care l-a practicat cu lacomie de lup hamesit. As propune ca un reporter de la R.L. sa mearga cu un aparat de filmat in comuna Smardioasa din T, sa vada GARA demolata, in care se poate turna in bune conditiuni filmul CADEREA BERLINULUI. Sa vada ca din 5 linii paralele de cale ferata a ramas doar una, ca nu mai exista nici rampa de descarcare a vagoanelor si nici magaziile de marfuri. Din Smardioasa, la 16 km de Alexandria, pornesc 5 siruri de sate spre Alexandria, Beiu, Giurgiu, Dunare, Zimnicea, si nici nu se mai dau bilete de tren decat in vagoane. Inainte plecau trenuri de marfa incarcate cu produse agricole si soseau cu cherestea, lemne de foc ciment, marfuri casnice si gospodaresti, iar acum trenurile de marfa nu mai exista pe ruta Rosiori- Zimnicea. Tot la Smardioasa, exista o PIATA DUMINICALA, de unde satele apropiate din cele cinci directii se aprovizioneaza in fiecare duminica, cu marfuri alimentare, cu obiecte de uz casnic, cu imbracaminte si chiar cu pasari si animale. Sosesc vanzatori ambulanti si din alte judete. Piata este functionala de o jumatate de secol si in fiecare duminica Primaria percepe taxe de milioane de lei, pe care in epoca DRAGNEA le-a expediat laAlexandria. Or fi ajuns la Dragnea, ca la Smardioasa nu s-a folosit niciun leu din cei incasati la Piata. Unde au ajuns sinile de cale ferata furate din garile de pe ruta Rosiori-Zimnicea pe care trenurile marfare faceau manevra ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  16 iulie 2017 9:14

  TARICEANU- AGENT AL SPIONILOR MAGHIARI. Presedintele Basescu a confirmat ca C.P.Tariceanu a fost racolat de spionul RE= RUDAS ERNO, fost sef al spionajului maghiar din Romania. Inainte de 1990, expulzat de Ceausescu si retrimis de Budapesta in Romania imediat dupa 1990. Spionul RE a intrat in atentia UM anti-KGB 0110 inca din 1982, pe cand era la Consulatul Ungariei din Cluj si alimenta cu materiale revizioniste pe Laszlo Tokes si Szocs Geza. In 1985, RE a fost prins cu materiale antiromanesti si expulzat. Dar dupa 1989, RE a revenit in tara noastra si a continuat sa spioneze, pastrad o legatura foarte apropiata cu premierul C.P. Tariceanu=T., despre care au relatat generalul SRI Dorel Rogojan, generalul Victor Neculicioiu, fostul sef al UM 0110 si colonelul Rusan, seful serviciului Filaj al SRI. Cunocand pasiunea lui T si intuind ca poate deveni premier, spionul RE a infiintat cu T,in 2003, firma MOTORCYCLES de import de motociclete DAVIDSON. Importator-T si Exportator- RE. Din clipa aceea, in comertul cu INFORMATIILE clasificate, rolurile s-au schimbat Exportator-Tariceanu si Importator-RE. Vedeti pe net intreaga poveste cu ,,adevaratul liberal,, tradator.

  raspunde comentariului
 • Sindromul omului mic - Dragnea

  14 iulie 2017 3:23

  Cineva a explicat bine ce e cu Dragnea.Cind esti la ananghie cauti sa gasesti in tap ispasitor, un Bau Bau. Dragnea l-a gasit pe Soros, cum nazistii I-au gasit pe evrei. Dragnea in felul asta cauta sa scape si in al doilea rind crede ca Soros vrea sa-l de-a jos. Dragnea, un om mic, crede ca Soros stie despre el cu toate ca Soros habar nu are de Dragnea si daca at sti de el nu s-ar sterge la fund cu el. E stiut in psihologie sindromul omului mic.

  raspunde comentariului
  • Soros este oricum o persoana malefica...nu mai incerca cu scuzele ca asta stie toata planeta deja in afara de tradatori si prosti care cred ca traiesc vesnic.Justitia sa-si faca treaba si sa lase po

   14 iulie 2017 4:32

   .

   raspunde comentariului
 • Acum vrei doar sa bagi lumea in ceata ..Oh...tara asta ...de ce am crezut eu ca romani sun OK ...habar nu am..romanii sunt niste lasi penibili cu multi tradatori printre ei si atat!!!!!

  14 iulie 2017 3:18
 • Kufar

  14 iulie 2017 2:46

  Ulciorul asta n-o sa tot mearga la apa......Maimutoiul asta nenorocit de Dracnea tot la puscarie merge ca n-are incotro, poporul sta cu ochii pe ei ca nu-s asa de multi dar is prosti ca-si tot fac din lacomie palate-n ograda si la vedere, asa ca poporul odata tot le va pune foc ca tot sunt de furat de la EL.Numai poporul suveran va face dreptate in Romania ca nu se mai poate cu parlamentul asta si guvernul plin numai de hoti si banditi, si toate institutiile idem. Toti comunistii in frunte cu criminalul ILIESCU trebuie bagati pe viata la munca silnica si confiscarea totala a averii jefuite de 27 de ani incoace. ...Nastase n-a facut destul puscarie pentru Zambaccian si Combinatul de la Galati, fregatele britanice si mosia de la Cornu, toate dosarele asteapta si vor fi judecate de un Tribunal International ca altfel nu merge. Voiculescu si toata sleahta de hoti ai sistemului securist trebuie aspru pedepsiti pentru tot jaful asta de 27 de ani.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTID CRIMINAL FILO-RUS

   15 iulie 2017 12:48

   ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU! BESTIILE PSD AR TREBUI CONDAMBATE LA MUNCA SILNICA PE VIATA. PUSI SA MUNCEASCA SI DACA REFUZA INFOMETATI PANA CEDEAZA PSIHIC ASA CUM AU FACUT COMUNISTII CU ELITA ROMANIEI! DINTE PT DINTE! NU TREBUIE SA IERTAM NIMIC! NIMIC! POPORUL ASTA TREBUIE SA SCAPE ODATA DE ACEASTA CLICA CRIMINALA NUMITA PSD.

   raspunde comentariului
 • Ciombe

  13 iulie 2017 16:26

  Pai, dupa vreo 60 de ani de comunism si de o societate hiper-inchisa, in care nici musca nu zbura de capul ei, iata-ne tot in comunism, dar "beneficiind" de asta data de asa-zisa societate hiper-deschisa, catre orice ar putea distruge definitiv aceasta tara si fibra ei nationala, bietul popor roman. Doamna Fati, oamenii din Timisoara, Arad, Cluj si Bucuresti n-au iesit in Dec. '89, pt. sorosisti-marxisti, ong-uri, drepturi pt. atei-satanisti si pt. esalonul 2 al pcr si dss., asa sa stiti!Cat despre tov. Dracnea, zice si face ce-l invata consilierii evrei, doamna!

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  13 iulie 2017 16:07

  Am o idee. Propun infiintarea unui Registru National al ONG-urilor, in care fiecare ONG sa aiba pagina dedicata. Obligatoriu, acolo sa fie trecute absolut toate sumele primite, cu detalierea clara a banilor primiti din strainatate. Cine a dat, cui, cat anume. Sa nu ni se insulte inteligenta precizand si pentru ce anume, aia se subintelege, din prestatia ONG-ului respectiv. Pentru ca mari minuni se intamplara cu ONG-urile astea, de cand cu dementza asta, cu statul de drept. Fiindca, banuiesc io, oficinile astea de propaganda, functioneaza cu bani multi. Spre exemplu Universitatea Central Europeana, dupa ce declara ea ca face, arata a orice, mai putzin a universitate. Stiinta nu prea, mai degraba propaganda politica.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTIDUL CRIMINALILOR RUSOFILI

   13 iulie 2017 19:36

   Am o idee.. sa va luam pe voi su gatorii de pu li rusesti noaptea din casa si sa ba ducem la Glina! Va lasam sa traiti acolo unde va este locul. Printre gunoaie....Poate asa o ia tara asta inainte.

   raspunde comentariului
   • Dar ,de ce, ong-urile nu trebuie sa fie transparente,mai eroule??!!

    15 iulie 2017 1:38

    .

    raspunde comentariului
    • Franjo Glavina PSD PARTIDUL GUNOAIELOR FILO-RUSE

     15 iulie 2017 12:43

     BAH VOMA DE BALEGA ROSIE PLATIT DE MOSCOVA SA POSTEZI PROPSD CAND PSD VA FI IN AFARA LEGII ATUNCI TOTUL VA FI TRANSPARENT EX CREMENTULE TATATURA BOLSEVIKA CE ESTI.... VOI POSTACII PRO-PSD, VOTANTII PSD, ASISTATII, MEMBRI PSD SUNTETI SCURSURILE SOCIETATII ! VOI ATI DISTRUS TARA ASTA CA SA PUTETI FURA! DISTRUGETI DNA SI VETI VEDEA DE CE SUNTEM CAPABILI! JUCATI-VA GUNOAIELOR CU CEI 82 LA SUTA CARE NU V-AU VOTAT...

     raspunde comentariului
  • Universitate

   13 iulie 2017 16:37

   De unde stii ca nu se face carte la Univ. Central Europeana?Ai studiat tu acolo?Sau ai luat o pagina din propaganda putinista despre ea?Vezi ca au locuri la "Frunze" la Moscova.

   raspunde comentariului
   • Ipocriti tradatori,aia ni e singura universitate,sunt destule ,de ce aveti nevoie de propaganda soros in plus,ziceti??

    14 iulie 2017 6:59

    .

    raspunde comentariului
 • zoro

  13 iulie 2017 15:32

  Vinovatia mare a lui DRAGNEA,de toti ii cere capul,este aceea de LIDER al PSD-ului si ca a facut.din partid,cel mai mare si puternic partid.din tara!....sa nu uitam ,unde ajunsese PSD,dupa ce PONTA si-a dat demisia.pe facebook,greseala ireparabila in politica!.....si NOI psd-istii,daca ar .fi o acuzatie clara,obiectiva ,judecata de ADEVARATI JUDECATORI,am cere DEMISIA lui!......nu cum a fost "basista"dna STANCIU!.....daca s'ar merge la CEDO,Dragnea castiga cu "brio"!.....nu uitati cine a dus salariul minim de la 700 la 1400 lei in prezent!......aici e toata ura tradatorilor impotriva lui DRAGNEA si PSD!...

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTIDUL GUNOAIELOR FILO-RUSE

   13 iulie 2017 19:39

   Sa va f ut mortii in gura voua PSD-istilor! Locul vostru este la groapa de gunoi.

   raspunde comentariului
 • Gheorghe S. Orosz

  13 iulie 2017 13:25

  Intre vise si realitatea dura va fi intotdeauna o diferenta considerabila. Ar fi bine sa ... nu fie rau, dar ... let's face it, Dr. Agnea nu are inca probleme reale, mafia care-l sustine e la majoritatea butoanelor, iar banii, ei bine d-lor, banii vorbeste, intrebati-l si pe Marean !

  raspunde comentariului
 • Din fericire,

  13 iulie 2017 11:44

  Dragnea nu are de partea lui STRADA! In afara de naivi sau vanduti, multi, dar speram ca nu si majoritari, ceilalti cetateni sunt dezgustati de minciuni, de coruptie, de hotie, de campania NERUSINATA, pornita impotriva DNA-ului si a sefei institutiei, doamna Laura Kovesi. Nu este prea greu sa scoata pesedistii iarasi in strada 600.000 de oameni, decisi sa se opuna hotarat incercarilor PSD si ALDE de a se atinge de DNA, Kovesi, Cnstitutie! Din pacate, au aparut niste cozi de topor si in redactia RL.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   13 iulie 2017 19:43

   Vara asta PSD intra in istorie! Aceste gunoaie sunt capabile sa reprime manifestatiile impotriva lor chiar cu munitie de razboi! VOM MURI SI PSD VA TRECE IN ISTORIE IAR CAPETELE SATANISTE ALE ACESTUI MONSTRU VOR PUTREZI IN INCHISOARE....

   raspunde comentariului
   • Bai,dar de ce nu-ti baga DNA toti hotii si tradatorii deopotriva la inchisoare

    14 iulie 2017 7:07

    .

    raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:27

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si netradatori, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:24

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:24

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:21

  Eu am postat intruna, incepand din Ianuarie 2017, pe forumul EVZ, ca PSD-ul si-a fixat ca obiectiv sa cucereasca JUSTITIA, exact cum cerea Voiculescu inainte de a intra dupa gratii. Si scriam ca PSD-ul va incepe cu demiterea cuplului Coldea-Covesi si va continua cu suspendarea din functie a presedintelui Iohannis..

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  13 iulie 2017 10:50

  De ce ar vrea vreun pizder să-l dea jos? Ce frumos atârnă...

  raspunde comentariului
  • Esti vulgar, nu ti-e rusine?

   13 iulie 2017 11:47

   Ce placere sadica ai sa postezi obscenitati, profitand de neatentia moderatorului? Ar trebui sa ti se interzica sa mai pui comentarii. Locul tau este la Antena 3!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design