Băgați bărboșii în politică!

de Dan Cristian Turturica , 11 august 2014 - stire actualizata la ora 17:24, 12 august 2014
Băgați bărboșii în politică!

Nici o diferență între „oamenii de bine“ care îi aplaudau pe mineri, în iunie 1990, în timp ce cărau bâte pe spatele bărboșilor ce se încumetau să traverseze Piața Universității și fanii lui Badea și Gâdea care au lovit două jurnaliste la protestul pro-Voiculescu, organizat duminică de Antena 3.

Aceiași ochi injectați cu ură, aceeași sete de a distruge tot ce nu înțeleg. Aceeași furie animalică, alimentată de miile de frustrări acumulate de-a lungul unor vieți ratate, trăite cu spatele cocoșat și respirate cu porția, între două „’trăiți șefu’!“, și revărsată pentru a pedepsi o specie diferită, pe care o suspectează cu ferocitate că este capabilă să se bucure de viață.

Se pot scrie zeci de pagini despre cum s-a conservat vreme de 24 de ani nucleul de servitori ai regimului comunist care, începând cu mineriadele din februarie 1990, au luptat la baionetă ca lucrurile să nu se schimbe fundamental în țara pe care o stăpâneau și care acum plâng după privilegiile pierdute și pentru care ar face orice ca să și le recapete. Dar nu ar folosi la nimic.

Pe acești oameni și pe troglodiții căzuți în plasa lor, deloc puțini, după cum s-a văzut la referendumul de acum doi ani, nu îi va mai schimba nimeni, niciodată. Ei sunt piatra de moară a României, știm totul despre ei, așa că orice secundă în plus dedicată lor este pierdere de vreme.

În timp ce inventarul asemănărilor nu ne spune nimic interesant, merită reflectat la ce a fost diferit duminică față de 14-15 iunie 1990: au lipsit bărboșii! Spre regretul babuinilor spălați pe creier de tele-babuinii lui Voiculescu, care nu prea au avut pe cine să-și verse fierea, dar și spre ghinionul reporterilor de la B1 și Vice, singurii care au încasat șuturile și îmbrâncelile gloatei, bărboșii au fost în altă parte.

Mulți în vacanță, dar mulți și la doar 20 de kilometri distanță de Cotroceni. Pe Domeniul Știrbey, la Festivalul Summer Well, mai precis, unde așteptau concertul trupei Placebo. Și nici că le-ar fi putut păsa de ceva mai puțin decât de îndemnurile isterice ale unui adolescent întârziat, care poartă maieul ca pe o cămașă verde, și ale unui pastor răspopit, sau de spaimele foștilor milițieni și securiști că în curând ghetoul lor drag ar putea deveni „o țară ca afară“.

Din păcate însă, le pasă la fel de puțin și de nevoia cât se poate de urgentă ca sectei lui Voiculescu să i se opună toți cei ce și-ar dori ca în eventualitatea în care ar vrea să aleagă drumul străinătății, la un moment dat, pentru a se dezvolta profesional și personal, să o facă de voie, nu de nevoie. Toți cei care nu vor să ajungă niciodată să se simtă exilați în propria țară, precum părinții lor, împinși spre un mod de viață pe care îl detestă și conduși de oameni pe care îi disprețuiesc.

Nu era nevoie de nici un sondaj de opinie printre cei 10.000 de tineri care au participat zilnic la Summer Well pentru a primi confirmarea că viața pe care și-o doresc este incompatibilă cu principiile după care România este condusă azi. Era suficient să te miști printre ei, să îi privești, să îi asculți ce vorbesc, să guști ce mănâncă, să asculți muzica, să respiri briza răcoroasă a Parcului Știrbey, vegheat de o Lună gigantică și binevoitoare, ca să înțelegi că ei și cei ce au ieșit în stradă pentru a-l susține pe Voiculescu sunt de pe alte planete.

Nu există nici un dubiu că pentru a replica, zi de zi, la nivelul întregii țări, acea oază de normalitate în care se simțeau perfect este nevoie ca premisele ce au făcut posibile ascensiunea turnătorului Felix, controlul său asupra politicii și economiei și răspândirea pe scară largă a modelului toxic pe care l-a creat să dispară odată pentru totdeauna. Și, cu toate acestea, legătura dintre aspirațiile noii generații, mijloacele prin care și le pot atinge și acțiunile pe care trebuie să le întreprindă nu se realizează.

Acum 24 de ani, mulți dintre tinerii care își doreau să trăiască într-o altfel de Românie veneau în Piața Universității să asculte melodii cântate de aceiași oameni care le spuneau, de la balcon, și ce ar trebui să ceară de la cei ce conduc țara și că dacă nu vor face asta, nimeni nu va putea să determine în locul lor schimbarea țării.

Astăzi, majoritatea copiilor celor care au fost alungați din Piața Universității de Ion Iliescu și ai săi nu simt nevoia să amestece politica în muzică. Li se pare că o poluează. De fapt, nu vor să amestece nimic cu politica. Nici măcar atunci când au ieșit pentru a protesta împotriva Roșiei Montane nu și-au direcționat atacul spre rădăcina problemei. Sunt convinși că tot ce ține de politică pătează.

Și au perfectă dreptate. Greu mai poți vedea ceva luminos, care să îți dea motive de speranță, printre atâtea vorbe goale, promisiuni mincinoase, jocuri duble, trădări, impostură și incompetență crasă. Cu toate acestea, dacă vor cu adevărat să trăiască într-o altă Românie, vor trebui să își murdărească mâinile. Nu pentru a intra în rândul celor ce și le-au mânjit deja în afaceri de corupție sau în jocuri politice imorale, ci pentru a dezrădăcina tot ce e mizerabil în modul în care le este gestionat viitorul.

Responsabilitatea convingerii lor de a se implica în activism civic și politică, însă, nu le aparține. Este a noastră, a celor care am ratat acum 24 de ani misiunea la care ne angajaserăm în Piața Universității. Dacă ne ieșea ce ne propuseserăm atunci, Voiculescu nu ar mai fi atins anvergura la care a ajuns. Și nici milițienii, securiștii și politrucii lui nu ar mai fi îndrăznit să scoată astăzi capul.

Revanșa pentru seria de înfrângeri pe care le-am suferit de atunci încoace nu ne-o putem lua de unii singuri. Putem face masă critică doar dacă îi convingem să ni se alăture pe toți cei care știu cum arată țara visurilor lor, dar care nu cred că le stă în putere să o construiască aici.

Știu, este foarte convenabil și comod să te plângi de noii bărboși, de cei care par că pun preț doar pe modă, pe ce e nou, cool și superficial și nu dau semne că ar fi dispuși să-și asume vreo luptă, nici măcar atunci când îi privește direct. Dar adevărul este că eșecul generației pentru care decembrie 1989 a însemnat intrarea în maturitate de a determina reformarea clasei politice a avut o contribuție semnificativă la blazarea care îi domină azi pe cei ce ar fi trebuit să iasă în stradă și pentru altceva decât pentru piste de biciclete și Roșia Montană.

România viitoare este România lor și avem obligația de a le explica mai convingător relația de cauzalitate dintre politică și ce îi face pe ei fericiți sau nefericiți. În 1990, era foarte ușor să distingi albul de negru. Astăzi, nu mai este deloc simplu nici măcar pentru noi, cu atât mai puțin pentru ei.

Lucrurile sunt din ce în ce mai amestecate și nu ar trebui să ni se pară deloc șocant că mulți dintre cei care au protestat pentru Roșia Montană nu înțeleg că ar trebui să apere și independența DNA sau a ANI, pentru că există o legătură directă între eficiența procurorilor și a inspectorilor și controlul pe care ei, cetățenii, îl pot exercita asupra actului de guvernare. Soluția nu este să le întoarcem spatele țâfnoși, ci să ne întrebăm unde greșim de nu suntem în stare să îi convingem de ceva ce nouă ni se pare evident.

Chiar dacă nu au ieșit în stradă decât 3.000 de oameni la chemarea servitorilor lui Voiculescu, nu trebuie să ne amăgim. Sunt milioane cei care, deși nu îl simpatizează pe Voiculescu și nu îl consideră o victimă, se închină aproape în fiecare seară la Antena 3, cel mai abject instrument de propagandă creat vreodată în această țară. Opțiunile lor politice sunt o adevărată calamitate pentru că la fiecare scrutin electoral validează și perpetuează acei politicieni care blochează sistematic evoluția României.

Presiunea acestui segment de populație pentru prezervarea unui model de guvernare depășit, incapabil să genereze bunăstare și evoluție, nu poate fi contracarată decât prin implicarea civică și politică a altor câtorva milioane de oameni cu o viziune diametral opusă asupra viitorului țării. Iar asta nu se poate face doar anunțând că avem porțile deschise, ci prin proceduri de recrutare programatică, metodică, permanentă. Cei ce pot ține piept asaltului milițienilor cu freza călcată trebuie căutați și înrolați, nu așteptați!

Dacă elita progresistă a României – fie ea din societatea civilă, fie din acele structuri ale statului care au intrat în război total cu centrele de putere grupate în jurul unor oameni ca Voiculescu – nu găsește căile pentru a-și atrage de partea sa noile generații, oameni tineri care știu ce vor și au nevoie doar de modele de combativitate și onestitate, de lideri în care să se regăsească, nimic din ce ne propunem spre binele țării nu ne va ieși.

Comentarii

 • *~[[ Statupalmă Barbacot ]]~*.........În baza aceluiaşi articol de lege a fost declarat incompatibil şi preşedintele ales Klaus Iohannis, fost primar al municipiului Sibiu. ...........................

  16 decembrie 2014 21:42
 • c.g.

  24 august 2014 16:30

  Locul magraonului Voiculescu este la parnaie!Gasca de tupeisti asa'zisi ziaristi de la A3 trebuie sa fie cercetati pentru ce au dat pe goarna...in ultimul deceniu !p.s-Gh.P. are dreptate aici este treaba JUSTITIEI,subscriu!

  raspunde comentariului
 • Marcos

  22 august 2014 14:12

  INCHIDEREA ANTENELOR.... pentru fanii Badea Comp.Inchdierea antenelor nu are nici o legatura cu presedintele Traian Basescu cu domnul Dan Voiculescu, cu doamne Kovesi, cu jurnalistul Dan Turturica...are legatura cu capitalismul care nu iarta pe nimeni. Are reguli bune dar dure. Antenele nu se mai pot sustine economic...gafaie deja si PRO TV si Prima....lumea mass-media sufera profunde transformari nu o sa moara nimeni. Este doar o pare a evolutiei economice si a tehnologiei. Antenele economic nu vor mai rezista mai mult de 3 luni ...pentru ca nu produc.Nivelul de performanta economica a ajuns la cota minus.....Asa ca nu ami injurati, va pierdeti energia si timpul .... sistemul va facut mult prea mici ca sa mai aveti vreo influenta..undeva .intre muncitul pe branci, platitul ratelor si injurat vecinii sau pe cei care au reusit sa faca ceva in viata rationamentul just judecata a murit... Si voi odata cu ea.

  raspunde comentariului
 • Marcos

  22 august 2014 13:54

  Pentru Elena KElena K ...Turturica lucreaza la un ziar deci in zona privata nu la stat. La stat lucreaza cei care tocmai au facut puscarie ca au furat de la stat.... Doamne cat esti de blonda...Pentru Sandu Viorel si Angi Puiu ..nivelul vostru de exprimare spune totul despre nivelul vostru de inteligent - IQ 10 - nivel retardat...

  raspunde comentariului
 • Mihai

  19 august 2014 7:46

  M-a delectat articolul. Sper ca Antena Trei sa se dezintegreze a dezbinat tara.

  raspunde comentariului
 • THEODOR MARCEAN

  17 august 2014 12:58

  Apelul pentru convingera celor nealiniati politic de a participa la viata publica trebuie insotit de oferte credibile.Atata timp cat unul din patru tineri nu gaseste un loc de munca,in tara lui,este putin indecent sa le ceri participare.Partidele politice se pot solicita votul tinerilor decat in masura in care vor prezenta programe bine fundamentate de reducere a somajului.

  raspunde comentariului
 • Linistitul

  16 august 2014 16:19

  D-le jurnalist, chiar vrei sa ne aliniem toti cei care avem alte pareri, alte gandiri si vrem cu totul alt mod de a face politica voua slugoilor acestui dictator nerusinat care-si mai spune presedinte.

  raspunde comentariului
 • Ceausescu

  15 august 2014 20:56

  Mai Kerjakovski,Angi,Cosmin,Gogu,Gripa,mal de maire,Pacepa,Mihai Pauna si multi altii,voi nu sunte ti oameni,ori sunte ti niste clone ori niste TAMPITI.Nu se poate citi decat mizeriile voastre de handicapati mintal .Nu am voie sa va injur,aceasta este regula dar merita ti ,sper sa nu ave ti copii ,pacat de ei cu asa parinti.RUSINE TAMPITILOR,magarii sunt nobili,nu va pot compara cu ei.Nu va grabi ti cu replici,mai mult decat Tampiti nu pute ti fi.

  raspunde comentariului
 • gogu

  15 august 2014 20:27

  turturica pulicica mica toti ti-o trag la **** , muistule pupator de gaoaze bashite...

  raspunde comentariului
 • IZAURA

  15 august 2014 7:38
 • IZAURA

  15 august 2014 7:38
 • corina

  15 august 2014 6:45

  Ma joritatea tinerilor sunt fara educatie exemplul cel mai bun sunt comentatorii acestui articol.Ei atit de tineri sunt privitorii laturilor si dezinformmarile unor slugi platite bine de un hot.Articolul este excelent ,dar cu astfel de tineri nu se va schimba nimic in Romania.Ideia este ca se descurca ei fara munca ,fara educatie.Nu asa spune si plagiatorul ponta?ne descurcam noi"Mai merg ei pe afara ,cit se va m ai putea ca in curind se vor inchide portile .Nu sun o vorba de Voiculescu care a furat din buzunarele lor ,in schimb il vad pe Basescu la puscarie pentru ca asa zice ponta la antene.Romania va ajunge rusinea europei cu asa idioti.

  raspunde comentariului
 • gripa

  14 august 2014 22:53

  mai turturica-pasarica, se pare ca ai ''mari realizari'' in viata asta searbada pe care o duci, caci ai pretentia ca ai o viata. nu te amagi, doar vegetezi. trogloditii iti dau tie salariu. si mai primesti salariu din traficarea de copii, in situatia cand tara are un deficit de populatie. nu te amagi ca baSSescu tau va fi vesnic. si mai incearca, daca poti, cu un creier de unica folosinta nu cred ca poti, ca in curand se intoarce roata istoriei, si vei ramane fara o masuta de unde sa arunci cu mizerii in altii. tu vorbesti de comunistii? comunistii nu acceptau alte pareri, exact ca tine, ca pora, ca turcescu si alti asemenea tie. asta arata cat esti de ''democrat''. si ciudat, cei care au parere diferita de gasca ta, sunt mai multi ca voi. ar trebui sa te duci la medic urgent sa faci tratament. cei 7 ani de acasa iti lipsesc. crezi ca esti mai barbat daca jignesti o masa mare de oameni? am mari indoieli uitandu ma la fizionomia ta. si tu fugi de propria ta existenta. cu fiecare rand pe care il scrii, cu fiecare sunet pe care il scoti cu pretentie de vorbire, te faci tot mai mic, pe langa ca esti mai mic decat boc, alta aratare umana. ar trebui sa te bucuri ca divinitatea te a lasat sa traiesti in micimea ta, dar tu vrei sa pari mareeeee. divinitatea se distreaza pe seama ta. de poraaaaa ce sa mai zic, ma distreaza cand se opinteste la greu sa ''vorbeasca'', face spume la gura, trebuie sa stai cu umbrela deschisa cand ''vorbeste cu precipitatii'', atata saliva otravita arunca in jurul ei. se presupune ca ai facut ceva scoala ca sa ajungi ziarist, tu unde ai facut o? pe combina sau tractor? inainte de a te retrage, treci pa la consilierul prezidential ce titula pompoasa pentru un nimeni, si mergeti impreuna la spitalul socola sa faceti tratamentul de rigoare. suntei in moarte intelectuala, zilele viitoare o sa facem aprastasul. din moment ce tu nu esti decat o nonvaloare, normal ca tu promovezi doar valori ca tine. oare de ce o faci pe mama ta atat de nefericita? de ce trebuie sa planga zilnic cand te vede la tv? doar pentru ca tu ai fost un experiment nereusit al lui ceausescu? generetia cu cheia ''in gat''. generatie care nu stie ce este o valoare, un respect, a ajuta etc. la b1 ma uit ca sa ma distrez, e mai ceva ca la circ unde vezi clovnii.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  14 august 2014 22:35

  raspunde comentariului
  • Alex

   15 august 2014 13:55

   Rusine domnule Turturica!Sunt trogloditi cei care se duc la vot nu? Sper sa o incurci cat mai repede pentru afirmatia asta!

   raspunde comentariului
 • Sorin

  14 august 2014 22:33
 • Un troglodid

  14 august 2014 22:16

  Troglodita a fost mata ma, cand a stat cracanata ca sa intre tactu si sa te faca pe tine, nenorocitu *****, ca jignesti fara rusine 7,4 miloane de Romani!!!!!!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Pentru Turturica

  14 august 2014 22:14

  Stimabile, ce pastile inghiti? Nu de alta, dar as lua si eu sa vedem care scrie mai bine un articol!

  raspunde comentariului
 • Vasilescu Radu

  13 august 2014 18:55

  Este canicula afara Basescu este de vina,fura Ponta si primarii PSD,Basescu nu a furat flota tarii,este condamnat Bombonel,Becali,Vioculescu Basescu a dat ordine.Peste 3 luni cand nu va mai fi presedinte Basescu vor fi procese cu condamnari ale multor apropiati lui Ponta,presedinte poate va fi chiar Ponta,atunci vor fi multe glasuri ca din umbra acest fost presedinte tot mai da ordine.Chiar nu vrem sau nu putem accepta ca facem parte dintro comunitate care nu mai suporta minciunile si hotiile.Cinva crede ca acest ziar RL si respectiv DL.Turturica va face ce fac Antenele acum,in favoarea cuiva,chiar el fost presedinte.Vom trai si vom vedea,eu sunt sigur ca va proceda cinstit si corect.Oare nu se poate discuta in aceasta tara nici un subiect de orice natura fara sa fie mentionat numele presedintelui,noi suntem francofoni prin traditie,daca Basescu este vinovat ,sa urman exemplul Frantei,fostul presedinte de mare succes Sarkozi inchis la prizon.Dar pana la un proces si verdict opriti va din prostii.Eu care am votat cu actualul presedinte ,daca va fi gasit vinovat as fi fericit sa fie trimis alaturi de Voiculescu,pana atunci poate vom vedea adevaratii vinovati.

  raspunde comentariului
 • mal de maire

  13 august 2014 18:16

  Celor care continua s-o tina langa cu basismul, basistii etc va reamintesc figura tovului cu sutul in fundul unei cucoane freza rapanos spilcuita, pantaloni si camasa reglementare, venele gatului umflate. Nu se vedeau urmele de la cozoroc dar ele exista cu siguranta. Pe creier. Tovilor, tovul cu sutul a crescut la umbra pulanului si pentru tovarasia lui sutul in *** este argument si mod de viata. Priviti-l atent tovarasi. Heil Gadea!

  raspunde comentariului
 • Vasilescu Radu

  13 august 2014 17:29

  Sincer nu sunt surprins de cele petrecute,societatea trebuie sa sanctioneze radical posturileTV care dezinformeaza,instiga ori manipuleaza audienta.Acesti oamenii iesiti pe strada pentru o cauza pierduta,Voiculescu a fost trimis unde trebuia de mult ,acesti oameni sunt produsul acestor antene.Gresit spunea C.T.Popescu despre presa,acum cateva zile,cu ajutorul unei prese mincinoase si rau voitoare se poate ajunge la fapte foarte grave.CNAul ce pazeste,ptr. ce sunt platiti daca nu sanctioneaza minciunile evidente debitate de oamenii fideliLui Voiculescu pe micul ecran?Politia,jandarmeria a facut arestari,retineri dupa acest miting de intimidare,plimbare cum spun unii?Chiar daca nu dorim intentionat sa respectam niste reguli simple si de bun simt,nu avem incotro,UE nu accepta decat propriile reguli.Ce cautau acei lideri ale trustului de presa la palatul Cotroceni?Oare nu presa este cea care trebuie sa explice unor oameni ca justitia nu poate fi si nu este la cheremul presedintelui,altfel cei care au judecat cazul acestui dosar Voiculescu ,sunt pasibili de pedepse mari.Sunt dezamagit total de tot ce se intampla la noi,dar mai gasesti o raza de lumina,printre care si acest articol.

  raspunde comentariului
 • vero

  13 august 2014 12:40

  Se pare ca Dl. Turturica este urmarit cu foarte multa atentie si consecventa de "oameni de bine". Banuiesc ca Romania Libera stie deja IP-urile si sper ca nu au nicio legatura cu institutiile de invatament superior de mai sus. Pentru ca daca au, e de jale.

  raspunde comentariului
 • Mihai

  13 august 2014 9:53

  Bravo. Un articol excelent.

  raspunde comentariului
 • Gh P

  12 august 2014 20:01

  Romanii traiesc intr-o societate abrutizata si nu mai sint in stare sa faca deosebirea intre ce e permis si ce nu. Mineriadele anilor 90 aduceau mineri sa snopeasca oameni nevinovati si altii stateau spectatori si ii aplaudau. Astazi aveti manifestanti care clameaza ca sint persecutati de autoritati, manifestanti care snopesc colegi de breasla sau cetateni care indraznesc sa aiba o opinie diferita. Anul trecut romanii au avut manifestatii isterice pentru apararea maidanezilor, desi acestia sfisiasera un copil. Printre manifestanti se numarau si actori, care se presupune ca au si o oarecare urma de creier. Iesirile acestora au fost atit de deplasate incit s-au pretat si la amenintari la adresa familiei indoliate. Ce este Romania domnule jurnalist, Mondo Umane sau Mondo Cane? Unde sint acum cei care aparau maidanezii, de ce nu ies sa apere si fiinte umane cind sint batute pe strada? In afara citorva articole singulare, chiar daca bine scrise, nu vad nici o reactie. Cum se apara romanii impotriva unor asemenea atrocitati? Sau trebuie sa vina tot nemtii sa va apere si de data asta? Codruta Kovesi declara ca Antena 3 nu e vizata pentru santaj, alaturi de bosul lor. N-a fost Antena 3 mijloc de santaj in mina clanului Voiculescu? No profereaza acesti asa zisi jurnalisti amenintari in fiecare zi la adresa unor cetateni inclusiv la adresa presedintelui statului? Cum de nu e vizat si postul si angajatii lui? Il considerati pe Badea un adolescent imbatrinit? Eu cred ca e un derbedeu certat cu legea. In orice tara normala asta ar infunda puscaria. Si el si Gidea si Grecu. Asta nu mai e treaba CNAului, e treaba procuraturii si a justitiei. Somnul ratiunii naste monstri, domnule jurnalist. Nu-I lasati pe cei fara de lege sa va anihileze justitia, ca e vai de fundul tarii asteia.

  raspunde comentariului
 • Liviu

  12 august 2014 19:21

  Băsescu si-a atins si ultimul scop...

  raspunde comentariului
 • Gheorghe Popescu

  12 august 2014 18:33

  Eu as fi curios sa stiu cum isi explica adeptii Antenei 3 pumnii impartiti la miting. Aia cinstiti, chiar daca spalati la creier. E una sa crezi gogosile insirate de acei asa zisi reporteri si alta sa accepti pumni si suturi. Gradina e mare, si plina de tot soiul de animale.

  raspunde comentariului
 • Alex

  12 august 2014 15:59

  Colcaie pe aici de lobotomizati de antene. Cred totusi ca postacii gen Julia Pa, Dana Rusu si Elena Kerjakovsky sunt slujbasi pe la antene, speriati ca nu mai are varanu' bani de salarii. Poate va apucati si voi de munca cinstita tovarasi.

  raspunde comentariului
 • pacepa

  12 august 2014 15:21

  saracul basist cum a rams el singur pe campul de lupta

  raspunde comentariului
 • Recuperamdatorii FNI

  12 august 2014 15:15

  Firma noastra recupereaza banii de la FNI , fara cheltuieli pentru DVS.tel 0722728192 , telfax 0230257760. www.recuperamdatorii.ro

  raspunde comentariului
 • Titus Steel

  12 august 2014 13:11

  Julia Pa pana intra Basescu la inchisoare n-ai vrea s-o punem de-o relatie asa sa sarbatorim in avans,imi place decolteul tau,lasa politica ca esti frumusica, la ce-ti trebuie?

  raspunde comentariului
 • nebunica

  12 august 2014 12:36

  Felicitari pt articol, poate contribuie la "masa critica" a celor care nu dusmanesc vecinii pentru frustrarile proprii, care au facut ceva in viata si nu cer pomana, pentru ca "mandria de a fi cinstit" sa depinda de ce ai facut si sa inlocuiasca gaunoasa "mandrie de a fi roman" pentru care nu ai facut nimic, pentru ca "dusmanul" sa fie cel din interiorul tau, care nu se lasa de rele, si pentru schimbarea pentru care sa te stradui, nu sa o astepti sa-ti vina, sau sa ti se dea.

  raspunde comentariului
 • gghas

  12 august 2014 11:21

  Parerea mea este ca alde badea si gade dar si ciuvica, dau din coate si vor sa-si faca loc in politica benifeciind de expunerea mediatica. Toata lumea stie ca voiculescu a bagat adanc mainile in banii statului, bani adunati de la amaratii aia iesiti in strada si de la multi altii care stau in fata televizorului shuntat pe antene. Mecanismul clar si precis demontat piesa cu piesa de procurori, a fost folosit si inainte de voiculescu si dupa ce l-a folosit voiculescu, nimic nou. Noutatea este confiscarea extinsa, cea care ia inebunit pe indivizii de teapa lui voiculescu si asta pentru-ca la puscarie se adauga si trecerea furtului inapoi in proprietatea statului. Dar aici avem o alta problema, ANAF-ul, care trimite somatii la debitori de cativa lei dar nu se duce sa-si recupereze multe miloane de euro, indisponibilizate de DNA, nici nu le scoate la vanzare spre a le valorifica. Cine ar trebui sa puna biciul pe baietii astia si sa-i scoata pe teren, pentru a-si justifica salariile???

  raspunde comentariului
 • andrei

  12 august 2014 11:11

  e aproape de extremism impartirea asta intre generatii, e ridicol , asta nu e analiza de om care-si doreste insanatosirea natiei, e doar ura dar din sensul celalalt

  raspunde comentariului
 • Superman din Berceni

  12 august 2014 10:28

  Nu stiuam ca aveti inclinatii ezoterice. Dar, pentru bani, cred ca se pot dezvolta si din cele endotermice.

  raspunde comentariului
 • OLIGARHU ROZ

  12 august 2014 10:23

  Exista bineinteles si o romanie normala care traieste si razbate cu greu printre maracinii si pietrele ascutite ale societatii.Ei sunt cei care vor parasi Romania lasand-o prada rechinilor manipulatori.Infamii de la curtea Varanului se vor dilua in apele tulburi ale lungii tranzitii catre statul de drept.Imi doresc ca justitia sa-si continue drumul de asanare morala si, pentru satisfactia unora, sa-l inchida si pe presedintele Basescu daca va fi gasit vinovat de ceva.

  raspunde comentariului
 • Mihai Pauna

  12 august 2014 10:19

  "...troglodiții căzuți în plasa lor, deloc puțini după cum s-a văzut la referendumul de acum doi ani, nu îi va mai schimba nimeni..."Draga turturica, nicio diferenta intre d-ta si gadea asa cum nu vad diferente mari, poate de inteligenta in favoarea traianului, intre securistu' din deal si turnatoru' din vale referendumu' de-acu' 2 ani a fost pentru demiterea unui SECURIST care-n '90 facea parte din FSN!

  raspunde comentariului
  • Jidanu

   12 august 2014 11:44

   Domnule Paunasunt aceiasi nazisti de ambele parti. Nici eu nu vad absolut nicio diferenta intre cele spuse seara de seara pe Antene si cele scrise de catre ziaristul de mai sus. Aceleasi jigniri ingrozitoare, aceeasi lipsa totala de caracter sau bun simt. Am fost si sunt perfect de acord cu anularea referendumului din 2012 , data fiind nevoita primara de respectare a legii desi am votat jos Basescu. Da ca sa numesti 7,4 milioane de oameni "trogloditi" nu face decat sa te coboare mai jos decat sunt Gadea sau Badea. Asta daca se poate cobori ma jos desigur.O zi buna.

   raspunde comentariului
 • kiaburu

  12 august 2014 9:59

  niste articole penibile care nu fac altceva decat sa dezinformeze lumea de la adevar sa va fie rusine

  raspunde comentariului
 • Dacul dd

  12 august 2014 9:46

  Eu as vedea lucrurile altfel.Adica normal. Un partid si-a trimis oamenii la protest. Democratie normala.

  raspunde comentariului
 • unIon oarecare

  12 august 2014 9:12

  E trist ca, la un astfel de articol al D-lui DCT se inregistreaza atat de putine comentarii.Se pare ca ceva din vitalitatea acestui popor a fost stoarsa sau anihilata de otrava aruncata zilnic in sufletele romanilor de acei "comentatori" de la Antene. Si ma intreb daca nu cumva acest efect este cel dorit de actualul guvern pesedist- sau de sponsorii lui de la Est.Un popor debusolat este mai usor de controlat. In asrfel de cazuri nemultumirile sociale nu se pot coagula in miscari coerente. Iar niste non-conformistii cu barba nu sunt un semn de emancipare,ci mai degraba de neadaptare sau dorinta de epatare, Astfel de persoane - ca toti hipsterii dealtfel -nu se implica de obicei in actiuni politice cooerente.si sunt usor de manipulat cand e vorba de actiuni anarhiste gen anti gaze de sist, anti-Basescu, anti-etc.Cat timp otrava lui Felix va mai dainuie in societatea romaneasca, acesta va genera numai personaje nevertebrate pline de ura nedefinita si sunt slabe sperante sa mai vedem curand in Romania o noua generatie de oameni verticali.

  raspunde comentariului
  • pixel

   12 august 2014 10:56

   Ioane, poate s-au saturat oamenii de balivernele basiste, indiferent de ce reprezentat al acestei tabere ar fi rostite

   raspunde comentariului
 • Ionut

  11 august 2014 21:27

  Din pacate, ,,barbosi" cool din astia intra in politica Mazare, Mihai Sturzu PSD, Remus Cernea...Intelepciunea nu sta in barba iar hipsterii, prin definitie, nu au nici caracter nici vana sa o tina pe o directie...Regret, dar nu sunt de acord de data asta cu dvs., dle Turturica!Avem nevoie nu de hipsteri sau ,,barbosi", ci de oameni cu constinta morala, de orice varsta, conditie sociala, nivel de educatie...nu putem fi pretentiosi fiindca nu avem mai mult de 2-3 oricum...! Societatea romaneasca este la pamant din punct de vedere moral...!

  raspunde comentariului
  • Stelian D.

   12 august 2014 5:09

   Ionut, nu sint de acord, eu m-as fixa mai mult in asta "Dacă elita progresistă a României, fie ea din societatea civilă, fie din acele structuri ale statului care au intrat în război total cu centrele de putere grupate în jurul unor oameni ca Voiculescu, nu găsesc căile pentru a-și atrage de partea lor noile generații, oameni tineri care știu ce vor și au nevoie doar de modele de combativitate și onestitate, de lideri în care să se regăsească, nimic din ce ne propunem spre binele țării nu ne va ieși".Stiu ca noi gresim ceva,poate rabdarea, orgoliul, prostia, ceva... Are dreptate dl. Turturica, trebuie sa vina de la noi, si sa fie primit deschis de ei! Inca ma intreb ce si cum, dar ideile incep sa faca drum de iesire. Chiar si ticalosia de ieri a maimutelor lui Voiculescu ne poate ajuta sa le aratam cum, sa gindim un pic!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design