Tehnocrație să fie, dar s-o știm și noi! | OPINIE

de Marian Garleanu , 09 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 11:42, 09 noiembrie 2017
Tehnocrație să fie, dar s-o știm și noi! | OPINIE

Recentele ieșiri în stradă ale tinerilor și mai puțin tinerilor români, chipurile pentru apărarea Justiției, au în spate o manipulare de zile mari, ca de altfel și cea din februarie anul acesta din Piața Victoriei. S-a scandat cu spume: „Nu mai vrem să fim o țară de hoți!“.

Aici cred că manifestanții erau cu gândul la proverbul românesc „Cine zice că nu fură să dea Dumnezeu Să-l prindă!“. Că altfel nu-mi explic alienarea colectivă întru biciuirea eului propriu, tu, om cinstit, până la a te identifica cu o națiune de hoți. S-a mai strigat, și tot cu spume: „Să vină Codruța, să vă taie ’uța!“. Dar de ce, domnilor tineri fru­moși și extrem de liberi? De ce tocmai ’uța? Poate pentru că unii posedă așa ceva, iar alții se uită la zeitățile nației ca la bărbații lor de nădejde?

În fruntea celor care scandau se aflau zeitățile tehnocrate madame Prună, Alexandrescu și în­suși Julien Cioloș. Cei care îi acompaniau uitaseră – ori poate n-au știut vreodată – că tocmai fostul ministru al Justiției Raluca Prună a schimbat printr-o ordonanță de urgență, pe 18 mai 2016, 46 de articole din Noul Cod Penal, sub motivația că trebuie să le pună în concordanță cu deciziile Curții Constituționale.

Și dacă actualul ministru Tudorel Toader, mult prea ezitant și delirant pentru asemenea vremuri, vrea să pună Codul Penal în concordanță cu deciziile CCR, dar și cu condamnările primite de România la CEDO, ce se întâmplă? Dacă actualul ministru vrea să pună prag pentru abuzul în serviciu, ce se întâmplă? Dacă tot Toader vrea, prin noile legi, ca magistrații să fie obligați să plătească pentru greșelile lor, ce se întâmplă? Progresiștii lui Cioloș consideră asta crimă de lezmaiestate!

Da, articolele din Codul Penal trebuie puse în concordanță cu deciziile CCR pentru că altfel se va judeca după ureche, fiecare dintre magistrați va aplica ce articol va dori, și nu e deloc în spirit constituțional și mai ales european.

Da, trebuie prag pentru abuzul în serviciu – care este o infracțiune inventată de Stalin – pentru că și pentru alcoolemie există un prag în Codul Rutier. Nu te ia anchetatorul de la 0,003 la mie și te trimite la închisoare, trebuie să depășească pragul de 0,40 la mie ca să se constituie în infracțiune, altfel e numai contravenție. D-aia trebuie un prag minim.

Și da, magistrații trebuie să plătească pentru greșelile comise. Să nu ne mai trezim cu cazuri gen Țundrea, unde un procuror extrem de zelos a trimis în închisoare un nevinovat care a stat, acuzat de omor fiind, 12 ani de zile! Acum omul, de tra­iul „fericit“ cu care a fost copleșit de Justiția română, a plecat definitiv, dincolo. Lui cine îi plătește viața furată?

Personal, nu mai sunt de acord ca toți românii să plătească condamnările la ­CEDO administrate României, ci să le plătească cei care le-au comis. Ce nu e corect aici? Ce este împotriva Justiției?

Acum zeitățile tehnocrate cu damf de Prună – a lipsit șoriciul de Borc – au defilat, și cred că vor mai defila, în fruntea tinerilor progre­siști prin București. Adicătelea, înțelegeți dvs., numai dânșii pot da o legitimitate de apărare a Justiției în România! Am mai văzut o ­astfel de manipulare cu damf de tehnocrație în februarie anul acesta, dar și una cu damf de praf de pușcă la mineriadele din 1990 și la Revoluția din Decembrie 1989. Apropos, nu cumva zilele trecute România a fost condamnată la CEDO fix pentru tergiversarea dosarului Revoluției?! 

Comentarii

 • cornel

  16 noiembrie 2017 12:34

  Ziarul asta n-are un redactor sef? Adica stiu ca aia vechi au zburat ca nu conveneau conducerii, junele Adamescu inteleg ca a facut o intelegere ca sa scape de bratara electronica. Dar totusi, tovarasi, sa-l lasi pe gunoiul asta demn de cotidianul AZI sa publice mizeriile astea in RL...e crunt.Un singur gand antenistii nu o sa citeasca RL chiar daca RL s-a dat dupa colt cu partidu'. In schimb astia de citeam RL....cred ca ne gasim de drum.Succes, stimati domni! Tot asa!

  raspunde comentariului
 • Cuviosu Microfonie

  13 noiembrie 2017 20:31

  Respect adanc domnule Orcan, in ochii mei sunteti un gunoi.

  raspunde comentariului
 • Remus

  13 noiembrie 2017 14:45

  Domnu' ORCAN!!!!! Cat trebuie sa mai suportam aceste laturi pesedisto-comunistoide, precum acest jeg de Garleanu sau ca tradatorul de Ghilezan mazgalind si manjind RL???

  raspunde comentariului
 • Si ce ziar erati odata!

  11 noiembrie 2017 19:52

  Nu ma leg de toate zoaiele care zemuiesc in facatura asta de articol. Ceea ce m-a umpplut de sila e referirea la fostul premier ca Julien Ciolos. De ce Julien si nu Dacian? Pentru ca autorul e ruman verde si, in lipsa de alte argumente, ciupeste un pic coarda nationalista a altor rumani la fel de verzi. Pai, dom sef, poate mai ai nevoie de material, ia de aici Sevil Shaideh, Ilan Laufer, Omar Haissam, Ana Birchall, Rodica Nassar, toti rumani verzi si pesedisti de frunte.

  raspunde comentariului
 • Hai s ictir, basistilor si iohanistilor!

  11 noiembrie 2017 14:00

  Barbata Lulutza si-a cerut ea vreodata iertare ca Procuratura ei a bagat in pamant un om nevinovat ca Tundrea???Nu! Si inca procurorul ei il acuza pe Tundrea si dupa ce acesta murise! Nerusinatii procurori romani l-au bagat pe Tundrea in pamant, fiind NEVINOVAT!Justitia Romana care l-a bagat in groapa pe Tundrea, merita ce-i mai rau pe lume, iar barbata Lulutza e o oroare pentru aceasta Tara!Pederastii si lesbienele care o sustin pe Lulutza si Justitia ei de k k , sunt invitati sa emigreze in tara lui Soros!

  raspunde comentariului
  • Hai s ictir , basistilor si iohanistilor!

   11 noiembrie 2017 21:58

   Puteti sa ma contactati pe facebook -Constantin Moldovean Tiraspol , angajat non-stop la Savuskina 55 SRL , suflu in vuvuzea pentru un pumn de copeici sa apuc ghiocelul , mi-au ramas cateva borcane de stevie si n-am un chior de hleb , samagon si mahoarca !

   raspunde comentariului
  • UBAFCA

   11 noiembrie 2017 18:36

   Gaspadin Garleanu , ia liubliu tebya , de Sfantul Ion noi serbam Crasiunul pi rit viechi , ti astieptam cu covoras rosu la Rabnita , tari bini ti-ai insusit propaganda noastra stalinista di pi malu stang al Nistrului . Kak zakalialasi stahl ! Pi scurtatura Am pitit de mancurti o damijiana de mitilic in coseni , o sa fasim o chermeza cu kazasiok , aruncam si nisti halci di stevie pe gratar , o sa hie oceny haraso , gaspadine Marinov Garleanov ! Dasfidanya !

   raspunde comentariului
  • Zdravstvuy! Здравствуй!

   11 noiembrie 2017 14:17

   Buna dimineata, UBAFCA ! Te reactivara tiraspolienii ?! Ai o neliniste in lindic ?! Urla in tine `patriotismu` pus in sluja rusilor ?!

   raspunde comentariului
 • Mircius

  11 noiembrie 2017 11:30

  Da, se vede cine a mai ramas la RL ! Garleanu, Ghilezan...osanale pentru PSD !Rusine !Nici nu mai intru sa citesc.

  raspunde comentariului
 • Pentru Adi

  11 noiembrie 2017 9:57

  De ex, dl. Gabriel Bejan scrie aici httpwww.romaniacurata.robiogabriel-bejan

  raspunde comentariului
 • Adi

  11 noiembrie 2017 8:29

  Ce a facut guvernul de tehnocrati, in cateva luni, in conditiile in care era limitat de infractoriii recidivisti condamnati mafioti din psd1. A infiintat comisia de taiat hartii2. A eliminat complet copiile legalizate3. Desfiinteaza taxa de timbru4. Intabularea gratuita a terenurilor agricole !!!!!!!5. 193 de milioane de euro pentru programul Scoala pentru toti!!!!!6. Toata lumea isi poate plati taxele online prin ghiseul.ro !!!!7. De anul acesta se poate plati cu cardul la ANAF8. Scrisoare care l-a trimis pe Sebastian Ghita la DNA9. Scutiri de impozite pentru cercetatori, reduceri TVA in agricultura, pretul gazelor nu a mai crescut10. Autorizatii de constructie pentru autostrazi !!!11. Reparatii pentru firmele care nu isi mai puteau recupera TVA-ul12. Procedura de adoptie simplificata13. Toate modelele de cereri si formulare au fost reunite pe un singur site14. Toate minunatiile pe care GovITHub le-a facut GRATIS platforma digitala de petitii, cazier auto15. Bani pentru somerii care-si gasesc de munca in alte localitati decat cea in care locuiesc16. Legea salarizarii, cresteri pentru salariile mici17. Rezultatele economice 150.000 locuri noi de munca, salaruiu mediu mai mare, crestere economica18. Posibilitatea de a sesiza prin SMS cazuri de coruptie din sistemul sanitar19. Pagina noua pentru pentru Ministerul Sanatatii20. A eliminat coada de la permise si inmatriculari din Pipera. Coada pe care Tariceanu o ocolea21. Camere de video pentru a filma numararea corecta a voturilor22. Radar pentru a monitoriza in timp real prezenta la vot actualizat la fiecare 5 minute!23. Lansarea aplicatiei Inspectorul Padurii. Populatia poate verifica, in timp real, legalitatea unui transport de masa lemnoasa identificat in trafic actiuni ample de impadurire 3.761 de hectare au fost impadurite deja cu puieti si 10.250 de hectare sunt conservate prin lucrari de regenerare a padurii pe cale naturala.24. Bani europeni In 2016, pana la finalul lunii septembrie, circa 6,3 miliarde de euro au intrat in tara in total, de la Uniunea Europeana la inceputul mandatului rata de absorbtie a acestor fonduri era de 58,67. In prezent acest procent este de 80,1625. TVA redus la 9 pentru materie prima si lucrari agricole.26. Investitii din bugetul de stat in infrastructura locala 2 miliarde lei au fost acordate autoritatilor locale pentru infrastructura de apa, canal, drumuri, educatie, sanatate si proiecte socialculturale.27. Pachetul anti-saracie destinat sprijinirii persoanelor vulnerabile.28. Investitiile straine directe in Romania, la nivel record dupa 2008 Urca in primele zece luni cu 9 si ajung la 3,7 mld. euro.29. De astazi, in ghiseul.ro a fost inrolat si ANAF. Deci obligatiile fiscale catre ANAF pot fi platite si online.30. Eliminarea copiilor solicitate de institutii ale statului dupa documente eliberate de alte institutii ale statului31. Examenul pentru ocuparea posturilor de directori ai institutiilor de invatamant depolitizarea invatamantului.32. Depolitizarea CNATDCU33. Transformarea zonei Vacaresti in parc natural.34. Trecerea Rosiei Montane si inca cateva ca zona UNESCO35. Politica externa eliminarea vizelor de Canada36. Inceperea studiului de fezabilitate la autostrada Sibiu-Pitesti37. A pus accent pe transparenta, astfel fiecare cetatean poate verifica de acasa modul in care sunt gestionati banii publici prin accesarea site-ului www.transparenta-bugetara.gov.ro38. Restructurarea CNADNR in CNAIR, anul acesta fiind primul in care aceasta a efectuat o lucrare in regie proprie39. Sub guvernarea Ciolos s-a reparat autostrada surpata, inaugurata cu mare pompa in scop electoral de guvernul Ponta.40. A adunat gunoaie, a stat la coada, nu si-a tras imunitate am o cerere de a posta aceste lucruri de la un simpatizant PSDCompletez cu niste realizari directe sau indirecte ale ministrului sanatatii, Vlad Voiculescu, membru al aceluiasi guvern, realizari care, considera unii, merita a fi mentionate distinctiv, pentru a fi mai vizibile si apreciate dupa cum merita1. a inchis spitalul de arsi unde colcaiau viermii si il reface din temelii. pe bolnavi daca nu avem locuri ii trimite in straintate pe banii statului2. a descoperit ca sectia de la Floreasca care ar fi trebuit sa trateze arsii si care nu functiona are de fapt aparate anti-imbatrinire si nu ce ar trebui3. a facut lista unica de asteptare pentru transplanturi pana acum era dupa care da mai mult4. a facut linie de sesizare a abuzurilor din sanatate5. a facut sistem de evaluare a medicilor inclusiv a comportamentului si de catre pacienti6. a schimbat sistemul de angajare a managerilor de spital nu pe criterii politice7. campanie de educatie vaccinare, campanie de folosit cu prudenta antibioticele8. trusoul pentru nou-nascuti dupa modelul din Finlanda faimoasa cutie un trusou care sa le ajute sa monitorizeze sanatatea bebelusului, igiena si siguranta in primele luni de viata9. a normat garzile medicilor azi au in system in care stau la job 24-36ore10. a creat un sistem de prioritizare a investitiilor si un set de criterii de acordare a finantarilor11. a infiintat portalul www.medicamentelipsa.ro

  raspunde comentariului
 • Adi

  11 noiembrie 2017 8:24

  Sa imi scrie cineva, urgent, unde publica cei ce au plecat de la RL. Astia ce au venit acum sunt tradatori de tara, neobolsevici de cea mai joasa speta.

  raspunde comentariului
 • Mircea

  11 noiembrie 2017 3:51

  Acest ziar, pe care l-am apreciat foarte mult, s-a dat cu PSD-ul. Garleanule esti un nesimtit daca spui asemenea tampenii. Dar nu ma mir, pentru ca esti un fost comunist nenorocit. Incepe sa-mi fie scarba de acest ziar care nu se mai deosebeste da Antena 3. Am crezut in voi dar acum am un singur cuvant - rusine.

  raspunde comentariului
 • Surprinzator si deprimant!

  10 noiembrie 2017 21:53

  Este in acelasi timp surprinzator si deprimant faptul ca ziarul nostru de suflet, Romania Libera, tolereaza asemenea articole absurde si jignitoare in continut si derizorii ca stil. De ce este absurd si jignitor? Pentru ca in loc de argumente, autorul furnizeaza o motivatie patimasa, acuzatoare si falsa! Iar stilul este incalificabil, pentru un articol din Romania Libera. Sub "condeiul" domnului Garleanu, cuvantul "tehnocrat" echivaleaza cu o sudalma! Nu este de mirare, intrucat dumnealui slujeste cu devotament fierbinte pesedeul, partidul din care alde Codrin Stefanescu si Nicolicea mitraliaza pe oricine nu simte si nu gandeste... pesedeste! Pe motiv ca Raluca Pruna, fosta ministra a Justitiei in blamatul guvern al lui JULIEN Ciolos - ce ironie josnica, domnule Garleanu!! - a initiat modificarea codului penal conform ambitiilor pesediste ale CCR, ministrul Tudorel a mai adaugat cu darnicie inca 3 zile, pe langa cele 3 "tehnocrate", la scurtarea pedepsei pentru cei care s-au plans de conditiile de detentie. Ce a urmat, acum, sub ochii nostri? Alte hotii, alte violuri, alte crime faptuite de cei proaspat eliberati, fara discernamant. Ca doar PSD-ALDE au nevoie de intarirea fortelor de vot, pentru viitor!! Tupeul ziaristului depaseste orice limite, ajunge la insulte grobiene, atac la persoana - "damf de Pruna", stimabile, unde te trezesti? Sa arunci insulte spre zeci de mii de cetateni, care nu accepta lipsa de logica si bun simt alde-pesedista, este o jignire pe care redactia RL nu ar trebui sa o tolereze! Jurnalistul putea sa isi exprime dezacordul cu protestele si civilizat, fara insulte! Sau nu putea? Doar atata poate? Atunci, stimata redactie, de ce il lasati sa profaneze RL si sa va murdareasca imaginea? "Domnul" Garleanu mai sustine ca magistratii ale caror decizii au fost respinse la CEDO trebuie sa plateasca, pentru ca este penalizat statul. Dar pe aceeasi logica se poate cere sa plateasca si ministrii care dau OUG-uri sau HG-uri absurde, care aduc pagube statului! Se aliniaza la aceasta, intre altii, Tariceanu, cu afacerea Sterling si doamnele Shhaideh si Plumb, care au fost ocrotite tovaraseste de colegii pesedisti din parlament, de bratul lung al legii. Concluzia este, stimata redactie, ca tolerati uneori niste articole murdare, care nu se potrivesc cu Romania Libera!

  raspunde comentariului
 • Sandor

  10 noiembrie 2017 11:28

  P.S. Din pacate,nu mai sunt nici tanar,nici frumos.Sa dea Domnul macar sa imbatranesc frumos.Pentru ca unuii dintre congenerii mei o fac oribil.

  raspunde comentariului
 • Sandor

  10 noiembrie 2017 11:25

  Dezgustator,d-le Garleanu.Dezgustator pana la gretos.N-ai vrea sa reinfiintezi ziarul"Azi"?Acolo te-ai gasi printre cei ca matale.

  raspunde comentariului
 • ilidia

  10 noiembrie 2017 10:27

  I s-a cam dus mintea pe garla, altfel ar pricepe ca pe langa modificarile necesare au fost introduse multe "soparle"pentru salvarea politicienilor de raspundere penala...

  raspunde comentariului
 • un cititor

  10 noiembrie 2017 1:22

  Domnule Garleanu, cu asemenea articole dumneata faci de ras nu doar ziarul Romania Libera de care probabil ca nu-ti pasa, ci si logica si bunul-simt pe care probabil ca nu le ai. Apropo, dumneata esti ziarist sau ai alta meserie ?

  raspunde comentariului
 • tefelistul de serviciu

  09 noiembrie 2017 22:25

  pentru Maria Antonescu alias Cioloș, alias Aida Bologa, alias gust de Prună. n-ai putea veni și cu argumente? S-au ai ordin de zi pe unitate să prestezi și să sugi muștiucu așa la infinit?

  raspunde comentariului
  • Mihai

   10 noiembrie 2017 22:12

   Dar dumneata, terfelistule de serviciu, n-ai putea sa scrii corect gramatical si civilizat? Esti oare Codrin Stefanescu sau Nicolicea? Dupa limbaj, agresivitate si stangacie in scris, poti fi oricare dintre ei. Asta este trasatura comuna a pesedimii, vulgaritatea!

   raspunde comentariului
 • Mirela Antonescu - Brasov

  09 noiembrie 2017 22:09

  Restauratia dorita de `partidele` romanesti si in spetza, de cateva luni de PSD, `marele` invingator la `alegerile` de anul trecut cand 16-17 procente din numarul de alegatori au hotarat soarta tarii, este tot mai agresiva si si-a gasit `corifeii`, iata, pana si la Romania Libera. Se manifesta extraordinar frustrarea razbunatoare a PSd care vreme de 1 an cat au fost tehnocratii la putere in guvern, a fost decuplat, partidul PSd si fruntasii sai multimilionari in euro, de la suptul ugerului de aur numit buget public. De aici si ura aceasta ancestrala a PSd-istilor si sustinatorilor lor impotriva oricarei conduceri politice si-sau administrative care ar aduce tara la normalitate si cinste ! Caci, intr-un cliamt de onestitate a folosirii banului public - asa cum a fost la nivel central in timpul administratiei Ciolos - partidele nu mai pot fura !! Este de notorietate faptul ca dl. Ciolos si guvernul sau a taiat macaroana licitatiilor publice trucate si a suptului banilor si averii statului ce a dominat copios comportamentul tuturor `PARTIDELOR ` romanesti dupa dec 1989 ! si sa nu ne facem iluzii ca PNL ar fi fost mult mai bun decat PSd daca ar fi invins la ultimele alegeri , dovada si modul in care l-au cam lasat din brate pe dl. Ciolos la sedinta de infierare proletara din Parlament, cand cu convocarea in urma `indraznelii` acestuia de a apara banul public cand a trimes ANAF sa puna in aplicare o sentinta juridica definitiva la sediul Antenelor . Iar articolul de mai sus este extraordinar de agresiv in sensul sustinerii cu orice pret a acestei revanse a marilor frustrati din PSD care isi vad amenintate averile colosale DACA societatea romaneasca se deschide unui climat onest si transparent de utilizare a banului public. De 28 de ani incoace PSd sustine cu o agresivitate iesita din comun oligarhia politico-financiara care devalizeaza averea si banul public. Iar autorul articolului de mai sus nu aduce niciun argument cand vorbeste extraordinar de urat despre dl. Ciolos, guvernarea sa si guvernul sau, nu aduce in discutie bilantul financiar contabil al acestei guvernari versus bilanturile financiar-contabile ale guvernarilor TUTUROR partidelor ,din dec 1989 incoace. Autorul articolului nu vorbeste despre faptul ca membrii guvernului Ciolos n-au acordat licitatii trucate partidelor si deci n-au contribuit la devalizarea tarii, precum guvernele politice. Autorul articolului nu vorbeste despre datoriile externe enorme antamate de toate guvernarile politice, nici de balanta lor comerciala externa vesnic negativa - lucru remarcat si azi de dl. Isarescu, care a spus ca in acest mod, de lipsa cronica a productiei industriale aflata in mana romanilor si de lipsa cronica de exporturi si prezenta masiva de importuri in valuta, e firesc ca leul sa decada continuu. Autorul articolului nu vorbeste despre CINE a distrus industria romaneasca si a facut averi din acest lucru, deci nu pomeneste despre averile de milioane de eruo ale multor-multor politicieni, averi imposibil de strans in mod cinstit din salariile lor de 2.000 - 4.000 euro. Nu e obligatoriu ca autorul articolului sa fie `cumparat` de vreun partid ! Acordandu-i prezumtia de minimala cinste acestuia, e insa suficient de trist ca acesta - exact asemenea dlui Ghilezan in cateva recente articole - NU IDENTIFICA corect sura Raului din Romania. Poate ca dl. Marian Garleanu se gandeste ca e firesc ca fostul PCR sa se fi transformat in partide democratice - DAR NU ASA ! Poate ca dl. Garleanu confunda fostele institutii de forta ale statului comunist - Securitate, Militie, Procuratura si comportarea lor mai putin fericita din acele vremuri cand erau indoctrinate cu ceea ce crede dl, Garleanu ca ar fi astazi o anumita duritate a acestora cand investigheaza si ordona retineri sau cer arestari, DAR NU E VORBA DE DURITATE pentru ca imensa mare majoritate a celro ce au avut si au probleme penale NE_AU FURAT banii nostri banul public, averea publica si bugetul tarii , iar procurorii actioneaza i nbaza unor probe si dosare indelung si atent si onest alcatuite. IAr institutiiel de forta ale statului s-au reformat, in bine, treptat dupa 1989, de asa maniera incat astazi ele sunt PRIETENELE cetatenilor ! Si inca, daca tot i se pare dlui Garleanu ca e vorba aici de revanse si de razbunari, ii aducem aminte ce politicienii care au furat au la indeman PREA multa democratie si blandete si ani de zile termen de procese si avocati si tot tacamul, plus filtrul final al JUDECATII judecatorilor , caci procurorii NU CONDAMNA ci doar inainteaza dosare in justitie ! Si daca cumva dlui Garleanu i se par prea `dure` asteptarile populatie furate vreme de 28 de ani de politicieni si faptul ca celor arestati din politica - caci din popor n-a fost nimeni arestat daca n-a furat ! - li se mai pun unoeri si catuse si mai stau si ei la bulaul reventiv al Politiei, ii amintim dlui Garleanu ca in 1907 dreptatea si-o facea poporul oleaca mai putin ...soft ! La fel pe timpul legionarilor si daca cumva dlui Garleanu nu-i place acest mode democratic de luare la rost a celro ce au devalizat tara de peste 2000 de miliarde de euro in timp de 28 ani, atunci poate doreste ca noi cetatenii furati sa ne comportam asemenea taranilor flamanzi din 1907 ca someri si flamanzi suntem cu milioanele in urma imbogatirii colosale a politicienilor si a sabotarii intregii economii nationale. Dle Garleanu, cie nare ranch-uri cu lumini subacvatice pentru luminarea organelro genitale in clipele destrabalarii, cien manevreaza plase cu sute de mii de euro, cine are case si viel si terenuri si milioane de euro prin conturi, cie nascunde sute de mi ide euro prin canapele, cavorui, pereti falsi si seifuri ?! Cumva ...`nemilosii` de procurori sau mai degraba .....politicienii si gratul lor adminiostrativ, inaltii functionari publici ?! Cine isi petrece concediile in tari si insule exoticce, cine a facut din datul din fund o trambulina politica, cine pupa moaste, tine discursuri sforaitoare despre patrie, munca ,cinste, cine vorbeste elevilor despre cinste, cine isi ia cascheta muncitoreasca cu fatarnicie dupa ce partidele au distrus industria romaneasca, cine are cele mai mari averi din Europa, cien a fost la carma banului public ca decident si ordonator de credite ...cumva procurorii sau binomu` sau mai degraba ....mirunsii neamului din politica si administratie ?! Si in aceasta ordine de idei, e oare asa de mult faptul ca societatea civila doreste incetarea acestei stari de fapt si indrazneste si ea, pasnic, sa isi expriem opinia intr-un miting popular ?! ....Innegurat suflet trebuie sa aiba dl. Garleanu daca ii iubeste asa de mult pe hotzii cu steif care ne-au distrus averea publica, banul public, statul, tara si starea material a cetatenilor aducandu-ne in pragul disperarii, someri cu milioanele si refugiati in afara tarii ,de disperarea lipsei de locuri de munca !

  raspunde comentariului
  • Mircea

   11 noiembrie 2017 3:56

   Mirela Antonescu te felicit pentru comentarii.

   raspunde comentariului
  • Joaquin Murieta

   10 noiembrie 2017 20:37

   Nimeni nu stie cum ar fi votat Romanii care nu au venit la vot daca ar fi venit asa ca mai termina cu 18 procente obtinute de PSD. PSD a cashtigat 45 de procente si dupa redistribuire s-a apropiat de 49 deci cu ALDE trece lejer de 50 la suta. In plus legile pe care le propune aduna voturi si de la UDMR, PNL si USR pentru ca sunt juste si oricine constata asta indiferent de partidul din care face parte. Preshedintele le va semna fie si dupa ce vor fi modificate in parlament la sugestia lui.

   raspunde comentariului
   • Mirela

    10 noiembrie 2017 22:44

    Suspini dupa PSD, doctrina sa si fruntasii sai, acolo in USA ?! Da`.......poate ne spui despre bilantul primelor doua guvernari FSN-iste si cate intreprinderi si banci de stat au pus la pamant si cam ce autoritate avea statul roman in raport cu hotzia la toate nivelurile ?! Sau despre .....fostul ministru de Interne Doru Ioan Taracila, membru in Consiliul de Administratie al Bancorex ..exact pe perioada cand aceasta a 235-a banca din lume -si cea mai mare banca din Europa de Est ! - a fost ruinata deliberat ?! Sau...poate ne povestesti despre contrabanda cu combustibil de la Intreprinderea Solventul Timisoara , pe conducta, cu actele de productie anulate intentionat - vezi facsimile intr-un numar al Romaniei Libera din acele vremuri - pentru alimentarea regimului Milosevici pe perioada de embargou ONU ?! Sau cumva...tu nu iubesti ONU ?! Sau poate ne spui despre implicarea tov Vacaroiu in organizarea FNI sau a tov Funar in organizarea Caritas si despre sutele de mii de familii ...`tovaraseste` devalizate de bani si intr-un mod `de stanga` `proletar` `dintre noi , cu noi, a mancat salam cu soia` indemnate sa joace si sa se inscrie - vezi - `Dormi, linistit, romane ! Fni te vegheaza !` ...Sau poate, tov Murietta, ne spui despre sutele de mii de locuri de munca distruse imediat dupa dec 1989 in timpul celor doua guvernari PSD ...sau poate despre faptuil ca Procuratura Frantei a deschis un proces dupa lucratori ai MI dintr-una din tarile europene au oprit un camion plin cu afise ale idolului tau Ion Ilici iliescu , tiparite la negru , fara facturi si chitante, in Franta, din bani deturnati de Hrebenciuc din suma luata de la Bancorex pentru , vezi Domane, tiparirea unui albul de propaganda turistica pentru Romania, numit `Eterna si fascinanta Romanie`..a tiparit cateva exemplare si restul de bani - era vorba de o suma intre 1 si 2 milioane de dolari - i-a dirijat in Franta pentru tiparirea afiselor candidatului lor Iliescu !!!! Si pe tien te-au furat ,ma Joaquine, ...dar tu esti masochist, te fascineaza mustata liderilor PSd ! Stiai , ba Joaquine, ca o institutie de stat DE PSD NUMITA si anume Curtea de Conturi, dupa aparitia in presa vremii a articolelor despre contrabanda cu combustibili dezlantuita de sefii PSD in perioada de embargou instituit de ONU, a cerut, ea, Curtea de Conturi ridicarea imunitatii parlamentare a tov Nicolae Vacaroiu si a inca doi lideri marcanti ai PSd , printre care era parca si Aurel Novac ..pentru , citez `contrabanda internationala cu combustibili` si `subminarea economiei nationale ` ! Dar, evident, `parlamentu` ala de il iubesti tu, a dat-o la cotit si l-a durut in anus de cererea Curtii de Conturi a Romaniei ?! Stai ba, Joaquine ca atunci cand Procuratura Frantei a ajuns cu ancheta aia cu afisele la granita Romanei, trezorieru` PSd- ajuns ulterior mare...europarlamentar ...socialist, manca-i-as gura lui si a ta de comunist, acel Pascu, s-a internat in spital de frica anchetei Procuraturi ?! ..iar Bombonel s-a dezis public de afisele alea si de Iliescu ,zicand ca el. ca sef PSd. nu STIA de aceste afise si acei bani !!!! Ba, Joaquine, astia sunt ...proletarii tai, ba ?! Daca vorneai frumos de Patrascanu, te credeam dar sa te excite pe tine FSN-u` asta vopsit neocomunist, asta chiar ca e ilogic si luciferic. Dar, la tine, la genul de postari pe care le ai unde acuzi sute de milioane de agnlosaxoni `ca vor sa extermine rasa latina`, nu ma mai mira nimic ! De altfel, TU, ba Joaquine, esti o nulitate politica si ideatica ! TU nu raspunzi niciodata cand te intreaba cioneva ceva ! De pilda, daca te-as intreba de unde penisu` calului au averie lastea colosale parlamentarii PSD , tu - eventual, daca te-ai osteni - ai zice ca doar parlamentarii PnL au averi, de parca nu majoritatea parlamentarilor de la TOATE partidele ar fi furat ! Si de parca daca exista hotzi la PNL asata....ii scuza si albeste pe cei de la PSd !!! Si daca cineva iti spuen ca PSd a ruinat industria nationala, tu vei zice- cum deja mi-ai zis altadata - ca Basescu si regimul lui a distrus industria, uitand tu, ba revolutionar de mucava ascuns in ...USA - !!! - ca regimul Basescu a venit f. tarziu la putere si tara era deja cu industria la pamant. Si de parca daca unii de la mai timpuria Conventie Democrata au facut smecherii, asta ii scuza si albeste de fapte grave pe cei de la PSd care au condus EXACT in perioada ruinare a industriei nationale, intre 1990-1996 ! Si, apropos, ba Joaquine, ba, de unde pensiu` au averile astea de milioane de euro si vilele si ranch-urile si apartamentele si masinile scumpe si conturile din banca burdusite cu sume colosale ....de unde , ba , Joaquine, tablouri ascunse prin cavouri si pereti falsi si lingouri de aur si bani ascunsi in ...canapele de primarii PSD prinsi in flagrant...si de unde bani de vile prin Franta, Madagascar, Elvetia, Brazilia la liderii tai...proletari PSd ?! Cam cate milioane de ani ar trebui, ba Joaquine, sa puna deoparte bani din aia 6500 - 13.500 lei cat aveau pana nu demult salariu ?! Hai, la concret, ba Joaquine, raspunde !

    raspunde comentariului
    • Joaquin Murieta

     14 noiembrie 2017 16:55

     Mirelo, ai uitat sa spui de ce am fost nevoit sa ma refugiez in SUA. Pentru ca Americanii de la Microsoft l-au mituit pe Basescu si au distrus industria electronica Romana in care eu lucram. Alti colegi de-ai mei electronisti care nu au putut pleca au innebunit in shomaj sau s-au sin-ucis. Probabil si din Hiroshima au emigrat multi Japonezi in SUA ca sa scape de radiatii dar nu cred ca ajunsi in SUA au inceput sa-i iubeasca pe Americanii care le-au distrus orashul.

     raspunde comentariului
     • Mirela

      15 noiembrie 2017 12:44

      Nu neaga nimeni dintre cei ce privim echidistant politica din Romania ca n-au fost hotzi sin partidele de `dreapta` si ca disturgerea industriei nationale n-a continuat si dupa 1996, primul an in care asa zisa dreapta a fost votata masiv si singura scuza a `dreptei` a fost lipsa de experienta de conducere si faptul ca administratia locala a ramas in continuare in ghearele PSd chiar pe vremea cand la nivel de Parlament Conventia Democrata avea majoritate. Si e de notorietate ca aceasta administratie locala de `stanga` a sabotat cat a putut Conventia Democrata ..de asa maniera incat insusi ministru lde interne de atunci s-a plans public de acest sabotaj. Dar, repet, asta nu e o scuza pentr uimpotenta Conventiei Democrate is nici pentru aparitia hotzilor i npartidele de dreapta, o data cu ajungerea la ciolanul banului si averii publice ! Cat despre perioada Basescu, ea este mult ulterioara, si in aceasta perioada nici nu mai exista industrie, este total ilogic ce tot afirmi tu aici de ani de zile ! E adevarat ca regimul Basescu a dus hotzia `de dreapta` la un nivel superior celei din timpul Conventiei ! Dar aceasta hotzie a avut tzinta BANUL PUBLIC national si european si licitatiile publice...ca industrie, canci, nu mai era mare lucru de furat ! Dar, rept, asta nu scuza si nu iarta HOTZIA din timpul regimului Basescu si nici lipsa de activitate parlamentara a PNL si PDL in ce priveste recrearea de locuri de munca si eradicarea somajului si relansarea economiei nationale. Habar n-am daca PSd a furat mai mult sau PDL sau PNL ! Toxice au fost si sunt toate ! Numa` ca tu nu privesti obiectiv, ci esti un propagandist PSD-sit inversunat, ilogic si nedrept in argumentatii. Si de cate ori te intreb `de unde au averiel astea colosale TOTZI marii smecheri din aceste partide,` nu raspunzi nimic decat vechea placa ca `Basescu` a furat , a dres s ica exista un complot international anglo-saxon etc ....zau asa, mai Joaquine, n uiti dai seama ca esti caraghios si deplasat si nu ajuti cu nimic romanii pri nce scrii...de altfel, mai nou, afirmi ca totzi romanii sunt lenesi si hotzi si toti sunt vinovati pentru ce se intampla la noi ...zau asa, ia o pauza si linisteteste-te, ca esti tot mai deplasat si agresiv si lipsit de logica ! Nu ajuti cu nimic natiunea romana cu tampeniile pe care le scrii, de altfel citeste si aici opiniile altora cu privire la ce scrii !

      raspunde comentariului
     • Fabulezi, Murieta!

      15 noiembrie 2017 2:04

      Nu esti tu electronist, cum nu sunt eu prim ministru! Ce baliverne mai poti scrie! Electronistii n-or fi toti mari mesteri ai condeiului, dar scriu logic, nu bat campii ca tine. In ce priveste colegii care i s-au sinucis, esti un mare mincinos!

      raspunde comentariului
   • Bati campii, Murieta!

    10 noiembrie 2017 22:23

    Rezultatul obtinut de PSD in valoare absoluta, din totalul cetatenilor cu drept de vot este cu indulgenta 18 procente! Nu mai incerca sa o intorci ca la Ploiesti, pesedimea a castigat nu pentru ca e un partid apreciat si iubit, ci din 2 motive - 1..... Cei care erau anti-PSD nu s-au mai prezentat la vot si a fost o greseala! 2..... Consultantii din Israel au instruit pesedimea ce si cum sa minta, ca sa amageasca lumea. Si asa au si facut. Acum minciunile se intorc impotriva mincinosilor, care nu-si mai pot onora promisiunile exagerate!

    raspunde comentariului
 • costica

  09 noiembrie 2017 17:53

  -oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani.Trimite un e-mail cu textulinfola pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • tefelistul de serviciu

  09 noiembrie 2017 16:46

  Ce nu e corect in acest comentariu? Că trebuie prag pentru abuzul în serviciu pentru că și pentru alcoolemie există un prag în Codul Rutier. Nu te ia anchetatorul de la 0,003 la mie și te trimite la închisoare, trebuie să depășească pragul de 0,40 la mie ca să se constituie în infracțiune? Ce nu e corect aici? Ce nu e corect in faptul că magistrații nu răspund pentru abuzurile lor, așa cum e în întreaga lume civilizată? Și că un amărât ca Țundrea a stat la pușcărie 12 ani, NUMAI pt că așa a vrut un procuror zelos și niște judecători proști sau incompetenți? Ori nu e corect că madam aia cu gust de Prună, fostă angajată la SIE, a schimbat 46 de articole din C. Pen într-o seară? Nu vă place adevărul sau sunteți spălați pe creier de multinaționale și progresiștii poponauți? Vorba nemuritorului Sergiu R-ați ai ***** dă găozari!

  raspunde comentariului
  • ilidia

   10 noiembrie 2017 10:30

   Daca mai ai un gram de creer care gandeste, du-te si te cauta...

   raspunde comentariului
  • Intrebare

   09 noiembrie 2017 23:38

   Deci guvernantii PSd-isti sunt un fel de dependenti de furt asa cum alcoolicii sunt dependenti de alcool si noi cei furati trebuie sa avem grija sa nu intre in sevraj si sa le dam o portie mai mica cf. unui prag, asa, de bani furati sa nu tremure cumva ?! Si, apropos, cu gramatica si bunul simt, cum stai, analfabetule ?

   raspunde comentariului
 • tefelistul de serviciu

  09 noiembrie 2017 16:44

  Ce nu e corect in acest comentariu? Că trebuie prag pentru abuzul în serviciu pentru că și pentru alcoolemie există un prag în Codul Rutier. Nu te ia anchetatorul de la 0,003 la mie și te trimite la închisoare, trebuie să depășească pragul de 0,40 la mie ca să se constituie în infracțiune? Ce nu e corect aici? Ce nu e corect in faptul că magistrații nu răspund pentru abuzurile lor, așa cum e în întreaga lume civilizată? Și că un amărât ca Țundrea a stat la pușcărie 12 ani, NUMAI pt că așa a vrut un procuror zelos și niște judecători proști sau incompetenți? Ori nu e corect că madam aia cu gust de Prună, fostă angajată la SIE, a schimbat 46 de articole din C. Pen într-o seară? Nu vă place adevărul sau sunteți spălați pe creier de multinaționale și progresiștii poponauți?

  raspunde comentariului
  • ilidia

   10 noiembrie 2017 10:33

   "D-l" TFL-ist o tine langa... De la latini romanii au mostenit o vorba "a gresi e omeneste, a persevera e diabolic".

   raspunde comentariului
 • Schuller Horst

  09 noiembrie 2017 15:34

  Domnule Anastasiei, argumentele impotriva celor afirmate de acest ziarist le-au oferit specialistii din institutii si asociatii. La ce bun sa le repeti cuiva, care le poate accesa oricand? Cum sa raspunzi cuiva, care nu dezbaterea argumentata o cauta, ci ridiculizarea celor ce gandesc altfel decat el? Ignorandu-l. Urmariti, va rog, cate reactii va primi articolul acestui ziarist. Scadeti raspunsul meu, vi se adreseaza cu respect dumneavoastra.

  raspunde comentariului
 • Mitica

  09 noiembrie 2017 12:11

  Doamne ce mizerie a ajuns ziarul asta, asa brusc. Alexandre Adamescu, ce ti-au facut mai astia de te-au speriat asa tare? Pacat de ziarul asta, ca ducea lupta cea buna si dreapta. Te-ai dat si tu de partea hotilor. Of Doamne...

  raspunde comentariului
 • George

  09 noiembrie 2017 10:10

  Pe asta de unde l-ati mai scos, ca-i debusolat rau saracul..

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design