7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialSemnăturile a milioane de creştini nu pot fi ignorate. Vom face ca...

Semnăturile a milioane de creştini nu pot fi ignorate. Vom face ca vocea poporului să fie ascultată! | OPINIE

Undeva, în subteranele politicii româneşti, USL supravieţuieşte: domnii Iohannis şi Dragnea negociază cu voinţa câtorva milioane de români şi vor să blocheze referendumul pentru familie.

Cine crede că nu-şi vor permite – dacă sunt lăsaţi în pace! – să-şi amintească cum a fost îngropat referendumul din 2009, pentru parlament unicameral şi reducerea numărului de deputaţi la 300. Indiferent dacă aţi fost sau nu de acord cu acea consultare, fapt este că ea a îndeplinit condiţiile legale şi constituţionale. Au votat în favoarea acelor propuneri exact 6.740.213 de cetăţeni români, dar clasa politică a decis să ignore voinţa poporului. Legea fundamentală a rămas neschimbată, iar milioane de români au fost umiliţi pentru ca vreo câteva sute de politicieni să-şi poată păstra fotoliile de parlamentar.

Aceasta este o lecţie pe care nu trebuie să o uităm dacă vrem ca referendumul organizat de Coaliţia pentru Familie să aibă loc şi, în cazul unui previzibil vot în favoarea familiei tradiţionale, rezultatul să fie înscris în Constituţia României.

Marea problemă este că, în aceste zile, preşedintele Iohannis şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, negociază soarta referendumului pentru familie, aceasta fiind explicaţia tergiversării unui vot în Camera Deputaţilor. De fapt, se discută un pachet mai larg de concesii reciproce. Preşedintele Iohannis renunţă la referendumul anti-corupţie, care sperie PSD-ul, iar Dragnea blochază în Parlament consultarea referitoare la familie. Pe masa de negociere se află şi o serie de funcţii: conducerea Servciului de Informaţii Externe, preşedinţia ICR, un post de viveguvernator al BNR, conducerea radioului public şi cea a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Totul se tranzacţionează subteran, în favoarea unor găşti, în total dispreţ faţă de interesul public.

Eu cred că această clasă politică nu ştie decât de frică – frica de a pierde alegerile, frica de puşcărie, frica de poporul ieşit în stradă care ar putea să o alunge de la putere – şi trebuie acţionat ca atare. Cine crede că sunt oameni de cuvânt, care îşi vor aminti ceea ce promiteau în campanie, se înşeală profund.

Spunea Liviu Dragnea, la 11 noiembrie 2016: „Personal, susţin această idee şi vreau să se organizeze referendumul cel mai târziu în primăvara anului viitor, poate în aprilie sau mai”.

Gheorghe Falcă, şeful de campanie al PNL, la 14 noiembrie 2016: „S-a făcut şi un calcul al timpului în care se poate realiza un referendum şi există o estimare pentru luna aprilie (…) cu bugetare din partea noului Guvern”. 

Preşedintele Klaus Iohannis, la 15 noiembrie 2016: „Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă referendum în primăvară (…) Dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliţiei pentru Familie înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranţa”.

Toţi se prefac că au uitat că au încheiat, în acea campanie, protocoale cu Coaliţia pentru Familie: şi PSD, şi ALDE, şi PNL. Cel puţin, de la hipsterii de stânga din USR nu avem aşteptări. Singura persoană cu un comportament democratic, Clotilde Armand, a fost marginalizată în cel mai brutal mod pentru că şi-a permis să ceară organizarea unei consultări solicitate legal de peste trei milioane de cetăţeni.

Revin, deci, şi spun: foştii uselişti nu au nici o onoare sau vreun respect pentru cuvântul dat, nu reacţionează decât din frică. Fără o presiune constantă asupra lor, vor bloca referendumul pentru familie. Este complet ridicol pretextul sub care au amânat un vot final în Camera Deputaţilor: un obscur deputat social-democrat, Marcel Ciolacu, a spus că nu există niciun „argument legal sau constituţional” prin care Camera Deputaților să fie primul for sesizat. Mai clar, parlamentarii se prefac nu ştiu dacă procedurile trebuie să înceapă în Senat sau în Camera Deputaţilor. Urma să se ia o decizie în plenul celor două camere ale Legislativului, dar, din 28 martie, nu s-a mai întâmplat nimic.

Trocul politic cu semnăturile a peste trei milioane de români nu trebuie acceptat. Aceşti politicieni nedemocraţi, educaţi în ceauşism, trebuie să ştie că poporul nu poate fi păcălit la nesfârşit, că şi-a epuizat resursele de toleranţă. Am văzut zeci de mii de oameni ieşiţi în stradă după drama de la Colectiv, am văzut sute de mii în Piaţa Victoriei când au vrut să distrugă statul de drept şi să-i salveze pe corupţi. Eu le spun tuturor nomenklaturiştilor care conduc ţara – de la Liviu Dragnea la Klaus Iohannis – că revolta mocneşte şi poporul român va şti să-şi facă vocea ascultată!

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă