Șefa Anticorupției nu trebuie să plece când vor corupții! | OPINIE

de Grigore Cartianu , 08 iulie 2017 - stire actualizata la ora 09:16, 08 iulie 2017
Șefa Anticorupției nu trebuie să plece când vor corupții! | OPINIE

Presiunea penalilor asupra Laurei Codruța Kövesi a crescut constant, devenind un adevărat asediu. Orice vulnerabilitate a șefei DNA este speculată de haite de șacali, pregătiți s-o sfâșie. Orice vorbă generează talk-show-uri vitriolante, orice gest capătă semnificații apocaliptice.

Marți, de Ziua Americii, Antena 3 și RTV au filmat-o non-stop în curtea Ambasadei SUA, să nu piardă cumva vreo privire conspirativă. Poporului trebuia să-i fie indusă ideea de saturație: nu mai scăpăm de asta, toată ziua e pe televizor! Plus concluzia eliberatoare: da’ să plece odată, să se liniștească lucrurile în țara asta, că ne-am săturat de balamuc!

Ei, tocmai aici e cheia: șefa DNA trebuie să rămână neclintită pe poziție! Nu pentru ea, ci pentru noi, milioanele de români care nu acceptăm să ne supunem corupților. Prin simbolistica funcției sale, dar și prin propriile acțiuni, doamna Kövesi reprezintă speranțele multor compatrioți. Înainte de a face un pas înapoi pentru propria-i liniște, ar fi bine să anticipeze consecințele unei renunțări. Mai contează și momentul: un general nu-și abandonează oștile în plină bătălie. Câștigă războiul și apoi se poate retrage să-și scrie memoriile.

Codruța Kövesi nu e perfecțiunea întruchipată, așa ceva nu există nici la DNA, nici pe pământ. Dar, în timpul mandatelor sale, DNA a performat așa cum puține instituții din România au făcut-o. Nu întâmplător, Direcția Națională Anticorupție primește constant aprecieri de la Uniunea Europeană și de la SUA, adică de la marile democrații ale lumii. Raportul MCV și cel al Departamentului de Stat reconfirmă anual încrederea în prestația DNA.

Majoritatea acuzațiilor la adresa doamnei Kövesi sunt invenții, exagerări sau prostii, brevetate de mult de Antena 3. Altele au un sâmbure de adevăr, dar sunt gonflate exagerat și folosite necinstit. Noduri în papură pentru decapitarea DNA. În orice instituție cu sute de angajați există și nemulțumiri, apar și frustrări. Nu s-a născut încă șeful care să fie apreciat de toată lumea. Anumite decizii administrative sunt întâmpinate cu ostilitate sau chiar cu ură de cei vizați. Subiectivismul este inevitabil. Contestarea unui șef de către un subordonat nu înseamnă automat o notă proastă pentru șef, cu atât mai puțin o vinovăție a acestuia. Evaluarea situației trebuie făcută obiectiv, fără resentimente și fără emoție.

Un exemplu concret: la DNA există destule dosare care bat pasul pe loc cam de multă vreme. Are doamna Kövesi dreptul să-i „scuture” pe procurorii cei mai ineficienți? Are! Poate să ia măsuri administrative împotriva celor care dau rateuri repetate în instanțe, obținând achitări în loc de condamnări? Sigur că poate. Ba, mai mult: e obligată să‑și evalueze oamenii, să-i premieze sau avanseze pe cei mai performanți, să-i sancționeze, destituie sau chiar îndepărteze pe cei care trag targa pe uscat.

Logica e valabilă în orice instituție sau firmă, nu doar la DNA. Dacă ești un bun redactor-șef, nu poți ține în redacție ziariști care scriu puțin și prost. Dacă ești un bun antrenor, îi dai afară pe cei mai slabi fotbaliști și îi înlocuiești cu alții mai buni, încadrându-te în buget. În general, dacă ești un bun manager, încurajezi o dinamică a împrospătării echipei.

Așa a procedat șefa DNA cu procurorii Țuluș și Moraru Iorga. Au călcat pe bec, i-a eliminat. A greșit Codruța Kövesi? CSM zice că nu, confirmându-i decizia printr-un aviz. Și atunci, cu ce a greșit doamna Kövesi? Era mai bine să închidă ochii la coțcăria lui Țuluș, care luase bani de la unul pe care-l ancheta? Păi, dacă ar fi ascuns gunoiul sub preș, abia atunci ar fi fost în culpă șefa DNA!

Reacția de țață a lui Țuluș urmează fidel modelul celor pe care i-a anchetat de-a lungul vremii: când sunt prinși cu rața-n gură, strigă măscări la adresa pândarului. Cine sunt cei care cer non-stop demisia doamnei Kövesi? Indivizi cărora DNA-ul doamnei Kövesi le-a conferit o ca­litate penală. Pe unii îi anchetează, pe alții i-a trimis în judecată, alții au ajuns în pușcărie.

Cu milioanele furate, marele trib al corupților și-a făcut televiziuni și și-a angajat mercenari de presă, fondând astfel Ministerul Propagandei. De acolo se înalță zgomotul infernal al talk-show-urilor de seară, cu refren asurzitor: ”Jos Kövesi! Afară cu dictatoarea! Stop poliției politice! Opriți abuzurile! Huooooooo!”.

Așadar, acuzațiile la adresa DNA vin, de regulă, de la politicienii corupți și de la televiziunile lor otrăvite. Vi se pare normal ca șefa DNA să plece când vor penalii? Ce semnal ar fi acesta, că mafioții decapitează DNA când vor? În fond, doamna Kövesi mai are un an și jumătate de mandat, nu o veșnicie. De ce să nu-și ducă mandatul până la capăt? Pentru că așa vor Dragnea, Tăriceanu, Voiculescu, Ghiță, Roșca Stănescu și Andronic? Șefa DNA să fie îndepărtată când bat din picior clienții DNA? Ar fi o eroare tactică majoră, iar încrederea românilor în Justiție s-ar prăbuși dureros.

Mai e și un calcul rece: dacă ar abandona Kövesi acum, numirea noului șef al DNA va fi făcută sau influențată major de PSD. Partidul-stat are Parlamentul, Guvernul, Ministerul Justiției. E vital ca doamna Kövesi să nu plece când vor corupții, ci când decide ea sau la final de mandat. Dacă ar renunța acum, ar șubrezi instituția și ar da un semnal foarte prost. Ce ar înțelege corupții? “Decapităm DNA când ne poftește inima.” Și ce ar înțelege procurorii anticorupție? “Nu avem nicio șansă în fața camarilei politice.”

Go, DNA! Go, Kövesi! Anticorupția trebuie să meargă mai departe!

Loading...

Comentarii

 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:43

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si netradatori, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 10:43

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 iulie 2017 11:25

  Cum n-a fost chiar niciodata,Cu toti hotii la butoane,Tara sta neguvernata,Si ei fura milioane.Musuroi de furnici bete, Ne calcam toti in picioare,Fara institutii drepte,Si multi chiar fara mancare.Nimeni din noi nu mai rabda,Fiindca s-a umplut paharul,Si stam sa iesim in strada,De-o fi cazul, chiar cu parul

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 iulie 2017 15:34

  DOI MARI INFRACTORI STAPANESC ROMANIA. S-au unit doi sarlatani, Dragnea cu Tariceanu, sa stapaneasca tara si sa ne decida destinele. Mega-hotiile lui Dragnea au fost investigate si aduse la lumina de ziarul Romania Libera si in momentul de fata sunt bine cunoscute. Dar tunurile prin care s-a imbogatit repetentul Tariceanu, dupa prostia presedintelui Basescu, care l-a transformat din MODEL fustangiu in DEMNITAR premier, sunt ascunse inca, ramase in cel mai bun caz in stare de eclipsa partiala. De aceea, am sa amintesc eu cazurile de coruptie ale tradatorului Motocicleanu, pe care Romania Libera o sa le scoata bine la lumina, ca sa vedeti pe ce maini am apucat sub ocrotirea cuplului Dragnea-Tariceanu.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  11 iulie 2017 15:22

  TRADICEANU- CINCI NEVESTE.Alaturi de spionul Rudas Erno, Tariceanu ne-a vandut Ungariei. Si, impreuna cu super-infractorul Liviu Dragnea, ne ofera Rusiei. De unde si excesul sau de tupeu de parvenit, de care dispune, o data cu legea care nu ne permite inca sa-l spanzuram. Ce legimitate are repetentul Tariceanu in inalta functie de sef al Senatului Romaniei , unde l-a cocotat Dragnea, ca recompensa pentru 257 de miliarde de lei vechi daruite pe ocolite prin Tel Drum. Intr-adevar, dupa cum aflam de la RISE Project, Guvenul Tariceanu a alocat 257 milirde de lei vrchi firmei Tel Drum, fara licitatie, ca sa repare un pod din Teleorman. Dar podul nu a fost reparat si miliardele alocate s-au evaporat. Ceea ce inseamna ca le-a impartit Dragnea cu Tariceanu intre ei doi. De aceea l-a facut Dragnea pe Tariceanu presedinte al Senatului. Ca sa se foloseasca de el, fiindca este santajabil. De cine se putea folosi Dragnea mai bine, ca sa poata continua nestingherit sa-si faca de cap, dupa ce deja a furat vreo doua miliarde de euro de la stat. Nerusinatul infractor Tariceanu a mai rupt o mana de parlamentari ai PNL si alde astia au facut partiduletul ALDE de liberali cumparati la bucata. Partidulet de tradatori care, cu toti membrii, poate incapea intr-un singur cort si care a reajuns greu in Parlament, pe 11-12-2016, cu un numar de voturi primite in ajutor de la PSD . La ce sentimente, daca nu de ura, te astepti de la milioanele de cetateni romani, care vad cum ne pleaca petrolul si gazele pe care Tradiceanu-cinci neveste- le-a oferit canadienilor din firma Sterling pe spaga ? La ce sentimente, daca nu de ura, ne duce implicarea lui Tariceanu in procesul in curs de desfasurare de la ICCJ , cu retrocedari frauduloase soldate cu prejudicii uriase aduse tarii ? Si acum aflam si pungasia din anul 2005, cand Tariceanu cu Dragnea au furat de la bugetul statului roman 257 de miliade de lei vechi, pe care i-a sifonat in propriile lor buzunare prin Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 iulie 2017 14:45

  Convingerea mea personala este ca Dragnea, Tariceanu, Shhaideh, Melescanu, Lucian Sova, si inca un ministru din actualul guvern, spioneaza pentru Moscova. De asemenea, cred ca din sutele de milioane de euro delapidate de Dragnea de la stat, cate o parte insemnata din acei bani au ajuns la PSD, la SRI si la DNA, motiv pentru care Dragnea nu a fost arestat, desi a furat peste un miliard de euro numai cu Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  10 iulie 2017 14:26

  Dragnea duce viata dulce, Cam strain de sfanta cruce. Cat mai poate sa apuce Sa se lafaie cu banu, Ajutat de Tariceanu. Din motivul care, noi, Ii sropsim pe amandoi.ICCJ IL JUDECA PE TARICEANU 1. pentru MARTURIE MINCINOASA, pentru care poate lua 6 luni si 2. pentru FAVORIZAREA FAPTUITORULUI, pentru care poate incasa 3 ani de ichisoare. S-a infaptuit, in mod fraudulos, o retrocedare nelegala a FERMEI BANEASA, adica fosta ferma regala, si a UNEI PARTI DIN PADUREA BANEASA, catre Paul Philippe al Romaniei. Escrocheria s-a facut cu interventia si cu banii evreilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi, Marius Marcovici, Remus Truica si a altor persoane pricepute in proceduri de retrocedari necurate. Tal Silberstein s-a imprietenit cu Tariceanu prin Dorin Marian care devenise seful de cabinet al premierului Tariceanu. Si, dupa ce s-au cunoscut bine, Tal l-a rugat pe premierul Tariceanu sa-i gaseasca de lucru prietenului sau Marcovici. Si Tariceanu l-a angajat la el pe Marius Marcovici. Pe 15 aprilie 2016, Tariceanu a declarat, sub juramant, ca nu-l cunoaste pe Tal Silberstein , care il angajase pe marcovici la el. Ca sa vedeti ce tupeu. Si a mai declarat Tariceanu ca nu cunoaste pe nimeni din cei implicati in retrocedarea frauduloasa. Mai grav este ca Tariceanu a ascuns lucruri importante pe care le stia cu certitudine, cum rezulta din anchetarea faptasilor implicati direct. Si a spus si mincuni grave spre a-i deruta pe anchetatori, in scop vizibil de a-i salva pe inculpati. De unde deduc ca nu este exclus ca Tariceanu sa fie si el implicat direct in respectivul bucluc.

  raspunde comentariului
 • jarcaletz

  10 iulie 2017 12:48

  Trebuie citit si articolul cu aceesi tema scris de Buscu in ,,Catavencii ,,Sunt multe adevaruri spuse acolo, dar cu un talent deosebit, ce face ca articolul lui Cartianu sa semene cu o informare a salariatilor facuta la gazeta de perete a unei uzine , in perioada anilor " 50

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 15:07

  Pe ce maini dadura-ti tara,Cu Dragnea si tariceniCu hoti de toata ocara,La Guvern si Cotroceni.Pe cine mai punem baza,Cand Dorneanu-i CCR,Cand Tudose face varza,Tot ce mai e-n RSR.Geaba la Tramp cu curcanii,Ca sa ne dam mari acusi,Cand fentam americaniiSi-i pupam in ce pe rusi.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 10:31

  Ca sa itelegeti bine pe ca maini am apucat, nu este indeajuns sa vorbim de Dragnea, fara sa pomenim si de Taricea nu. Am sa amintesc unul din tunurile spaga, cu intrebareaDE CE DNA NU IL ANCHETEAZA PE TARICEANU IN DOSARUL STERLING ? Este revoltator ca DNA nu instrumenteaza afacerea Sterling Resources, in care C.P.Tariceanu a adaugat la Contractul semnat de Stolojan un Act aditional 11, prin HG nr 1446 din 12 noiembrie-2008, acordand firmei canadiene, fara nici-o licitatie, dreptul de exploatare si de impartire a resurselor petroliere din zona Insulei Serpilor, inainte de decizia Curtii de la Haga in procesul cu Ucraina. Contractul care fusese semnat anterior de Guvernul Stolojan dadea firmei Sterling numai dreptul de prospectare cu 51 actiuni pentru Romania si 49 pentru Sterling. Tariceanu a modificat contractul in 2008, in ultimile zile ale mandatului sau de premier, cand a concesionat hoteste perimetrele de la Insula Serpilor, doar pentru niste redevente insignifiante pe care trebuie sa le primeasca Romania. Consider o mare pungasie, si chiar un act tradator de subminare a ecomomiei nationale, semnarea de catre Tariceanu a acelui Act additional 11, care se soldeaza cu prejudicii de sute de milioane de euro pentru Romania. Trebuie sa spuna Tariceanu cata spaga a luat de la Sterling pe care a scapat-o si de licitatie, pe proprie raspundere. Echipa de Control a Guvernului Boc, care a urmat, a scos la iveala faptul ca Guvernul Tariceanu a cazut la intelegere hoteasca cu firma Sterling sa prelungeasca contractul semnat de Stolojan,, printr-un Act aditional care sa permita si exploatarea resurselor petroliere, cu evitarea licitatiei si in conditii foarte dezavantajoase pentru Romania.,,Controlul ordonat de Guvernul Boc a evidentiat modificari aduse contractului initial prin acte aditionale semnate de Agentia Nationala de Resurse Minerale ANRM, prin presedintele Mihail Ianas actul aditional 1-7, prin presedintele Maria Iuliana Stratulat actul aditional 8-10 si prin presedintele Bogdan Gabudeanu actul aditional 11, care privesc prelungiri ale duratei contractului, fara verificari ale stadiului indeplinirii faptice a obligatiilor asumate, pentru a se evita rezilierea si realizarea de licitatii.Verificarile au relevat si modificari ale partenerilor de contract si nerespectari ale legislatiei in vigoare legat de atribuirea de contracte si de adoptarea actelor normative de catre Guvernul Tariceanu", se arata in raportul Corpului de Control, citat de sursele Mediafax.Se pare ca un act aditional la contract, care acorda Sterling drept de exploatare petroliera, nu doar de explorare, a fost semnat de Sterling si ANRM cu un an si 3 luni inainte de a se repune in Guvern in vederea aprobarii prin hotarare.Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei fosti presedinti ai ANRM, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul in care actul aditional a fost introdus si aprobat in sedinta Guvernului Tariceanu, si un fost secretar de stat de la Ministerul Finantelor, Catalin Doica, pentru cum s-a semnat de catre reprezentantul Ministerului Finantelor fara sa aiba delegare de competenta", De mentionat ca, Boc a castigat procesul pe care I l-a intentat Tariceanu ca urmare a dezvaluirii publice de catre Boc a pungasiilor aranjate de infractorul Tariceanu cu firma Sterling in dauna Romaniei.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  08 iulie 2017 11:12

  DNA AR TREBUI SA VERIFICE Daca talhariile in dauna statului roman savarsite de catre teleormaneanul Liviu Dragnea nu sunt cumva prea multe si prea grave. Daca averile lui Dragnea si ale fiului sau Valentin nu sunt prea mari si prea nejustificate. Daca se merita ca treburile Romaniei sa fie lasate pe mainile unui asemenea specimen. Numai pentru cum s-a facut stapan Dragnea pe Tel Drum, pe Hotelul Turris, pe restaurantele si magazinele comerciale din Turnu Magurele, pe miile de hectare de padure din Teleorman, pe miile de hectare de teren agricol si crescatoriile de animale ale CAP-ului din Salcia, in orice alt stat din lume, banditul care astazi este pus de PSD si lasat de catre institutiile fundamentale sa ne gestioneaze viata si viitorul, ar fi condamnat la moarte sau la inchisoarea pe viata. Noi ne-am bucura macar sa fie obligat de catre Justie sa restituie poporului ce a furat. Pai numai cu morisca Tel Drum, se pare ca a furat peste un milliard de euro. Faptul ca Dragnea s-a deplasat de 15 ori in Brazilia intr-un singur an, in 2014, si faptul ca a pus-o pe Carmen Dan ministru de interne si pe Sevil Shhaideh ministru la M. Dezvoltarii, chiar nu va dat de gandit la nimeni ?

  raspunde comentariului
  • @CoSte

   08 iulie 2017 12:36

   Nebunul agramat si obsedat s-a transferat de la EvZ aici. Ca pana si cei de acolo au hotarat sa prezinte realitatea din spatele vorbelor goale. Nu stiu daca prin asta isi spala pacatele, dar prezenta pozitie pe care au adoptat-o spune multe. Asa cum postarile aiuritului Costica spun multe despre starea sa mentala. "DNA AR TREBUI..." sI, bineinteles, pentru cei din regnul sau sa spui adevarul echivaleaza cu a fi pesedist sau mai stie naiba ce idiotenii, scoase din tigvele stramte ale specimenelor.

   raspunde comentariului
 • Adela Jeler

  07 iulie 2017 21:48

  Oare dnul Daniel Morar ce parere are despre aceasta situatie? Nu-l dezamageste? Ce au castigat procurorii barfitori? Bani? Pentru cat timp? Aprecieri? Tradatorul ramane cu eticheta volens-nolens.Perspectiva unor locuri caldute? Ce vor gandi colegii lor, si cum se vor comporta ramane de vazut.ATENTIE! VORBIM DE PROCURORI DIN DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE. Sa inteleg ca uram coruptia dar ii iubim pe corupti? Aceasta poveste este similara cu CULMEA HOTIEI care a pus eticheta Romaniei = DOI PREOTI....CARE FURA MOASTE ......DE PE MUNTELE ATHOS.Asta ar fi motivul etichetei cu oaia pe fruntea Romaniei. Am pus lupii pazitori la oi.

  raspunde comentariului
 • Ei, bravos!

  07 iulie 2017 18:17

  Hahahahahahahaha, da' haios mai esti, mai autorule. Taman pe gustul cretinopatilor cu vocabular si minte ingusta, care nu stiu decat de antenist, pesedist, corupt, hot etc. Blabla-uri de retardati mintal - galeria forte a secu-organizatiei si a secu-presei sale. Vai si-amar ce a ajuns un ziar odinioara serios, transformat intr-o fitiuca jalnica! Caci omul sfinteste locul.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 iulie 2017 17:59

  Dragnea, hot national, Ne danseaza ca la bal Si-o lume-ntreaga ne rade, DNA insa n-aude. SPOLIATORUL DE LEGI. Liviu Dragnea a eludat toate legile, cu obraznicie nemaiintalnita, batandu-si joc de toti romanii. A pus sa voteze mortii, a furat sistematic sute de milioane de euro din bani publici si din fondurile UE, a furat mii de hectare de teren agricol si de padure, ferme de porci si de vaci, magazine, restaurante si hotelul Turris. Si-a cumparat diplome de licenta pentru sine si pentru sotia sa Bombonica, de la UNIVERSITATEA ALEXANDRU GHICA din ALEXANDRIA, care a vandut peste 15 mii de diplome false cu 3000-3500 de euro bucata. A intervenit si a scapat de puscarie o ruda a finului Marian Fiscuci, care omorase un om cu masina. A cheltuit banii din bugetul Ministerului Dezvoltarii, in interes propriu, cum au fost cei 8,9 milioane de euro trimisi la Primaria Craiova, care au ajuns la Tel Drum-ul lui Dragnea. Este trimis în judecată doar pentru ca, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman= CJT si sef al filialei PSD din Teleorman=T , a angajat doua pesediste la DGASPCT din Alexandria, dar pe care smecherul le folosea la secretariatul PSD-ului, fara drept de salariu. Cele doua angajate erau trecute pe statele de plata de la Directia Protectiei Copilului din Alexandria si au incasat salarii acolo, fara sa presteze macar o singura zi la lucru. DNA, insa, refuza sa il ancheteze pe Dragnea pentru mega-infractiunile savarsite 1.cu Tel Drum, in care a sifonat sute de milioane de euro, prin contracte acordate fara concurs si contracte cu concursuri trucate, 2. cu magazinele comerciale si restaurantele firmei de stat Modern SA, din Turnu Magurele, pe care le-a luat cu japca in 2005, 3. cu Hotelul Turris din Turnu Magurele, avand 8 nivele, pe care l-a cumparat in 2009 pe numele sotiei Bombonica, doar cu 214 mii de lei. Si are de platit statului 7,5 milioane de euro evaziune fiscala impusa de ANAF in 2011. Dar dosarul penal 6311-2-2012 a fost blocat de procurorul Nitu la PICCJ si sotii Dragnea nu au platit evaziunea fiscala si au ramas stapani pe hotelul Turris, pe care apoi l-au si vandut pe o suma mare la o doamna administrator a hotelului, 4. cu fostul CAP din Salcia, jud. T, unde Dragnea s-a facut stapan pe circa 13 mii de hectare de teren agricol si pe statiunea de masini si unelte agricole de langa Turnu Magurele si pe silozurile fostului CAP si pe crescatoriile de porci si de vaci de la Salcia administrate acum de fiul lui Dragnea, 5. Padurile intinse pe 14 la suta din suprafata T, pe care Dragnea este ca si stapan si vaneaza cu invitatii sai, ca si Tiriac miliardarul cu strainii sai invitati la Bals. D-aia am scris ca Dragnea ne danseaza ca la Bal. Diferenta este, ca Dragnea si-a concesionat pentru sine tot Teleormanul. Degeaba postez eu de ani de zile si ziarul Romania Libera scrie zilnic. DNA , care stie tot ce am aratat mai sus, nu vrea sa auda. Eu consider o barbarie faptul ca Justitia a trimis-o pe Monica Iacob Ridzi dupa gratii pentru cinci ani de zile, fiindca a organizat serbari de Ziua Tineretului si ma revolta ca nemernicul Dragnea, care a furat sute de milioane de euro este stapanul de facto al acestei tari. Judecatorii nu au tinut seama ca Ridzi are o boala de sange si lasa acasa doi copilasi mici si au condamnat-o la cinci ani de puscarie, cat primise initial Voiculescu pentru paguba de 60 de milioane de euro in procesul ICA. Apropos vad ca judecatorii au hotarat eliberarea Varanului, desi nu a platit statului cei 60 de milioane de euro si nici macar cheltuielile de judecata. In ce tara traim ?

  raspunde comentariului
 • mihai

  07 iulie 2017 17:21

  Multumim, domnule Cartianu. Romanii care muncesc cinstit platitori de taxe si impozite sunt de acord cu dumneavoastra si sustin DNA, insa vocea noastra nu se aude din cauza vuvuzelelor corupte care au pus stapanire pe media.

  raspunde comentariului
 • Scridon Radu-Lucian

  07 iulie 2017 16:22

  ANTICORUPTIA. Avem nevoie de o justitie independenta si ferma in aplicarea de legi, care sa opreasca jaful prin care a trecut si trece Romania. Actiunile antijustitie, in goana Non-Stop dupa bani obtinuti pe cai neortodoxe, sunt antiromanesti si dauneaza grav imaginii Romaniei in lume. Este timpul sa se spuna STOP.

  raspunde comentariului
 • le

  07 iulie 2017 13:31

  te punem pe tine isteato esti pesedista penala sau penelista penala? nu va convine e logic, ca banii put la voi in buzunarecine cere deiterea? inspecial ZDRAGNEA si clicafara Kvesi amdam, ar fi simai prapadtoti avem greseliasta nu inseamna ca gata cu noi deocamdata sa stea sa curete ce e urat mirositr

  raspunde comentariului
 • l/e

  07 iulie 2017 13:30

  te punem pe tine isteato esti pesedista penala sau penelista penala? nu va convine e logic, ca banii put la voi in buzunarecine cere deiterea? inspecial ZDRAGNEA si clicafara Kvesi amdam, ar fi simai prapadtoti avem greseliasta nu inseamna ca gata cu noi deocamdata sa stea sa curete ce e urat mirositr

  raspunde comentariului
 • Cristian Homobuci

  07 iulie 2017 12:53

  Sus îi Dumnezău și-i vede pă tăț pizderii draccului

  raspunde comentariului
 • Homo Superior

  07 iulie 2017 12:32

  Kuriștii doresc un stat kurrupt, ecce normal, cu cât te apleci mai strategic cu atât primești mai mult... O adevărată meritocrație nu ciordeală la drumu mare...

  raspunde comentariului
 • Mircea1

  07 iulie 2017 11:54

  Hai sa omorim pasnicii sa putem fura in liniste. Hai sa-i punem pe ai nostril in justitie si nici capul nu ne doare furam ce a mai ramas de furat. Asta vor mafiotii un stat mafiot.Daca nu o aparam pe Kovesi nici de inmormintare nu o sa mai avem bani.

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  07 iulie 2017 11:51

  Inteligența Centrală a Arianusului trebuie să dea cu vaselină și să reziste, nu mai ecce mult și ajunge pulanul legii până la capătul kurcubeului, apoi venirea mult anticipată

  raspunde comentariului
 • Florin Vlada

  07 iulie 2017 11:18

  E clar cs dacs pleaca d-na Kovesi scum. CORUPTII TRIUMFA, dar nu si,a facut pr deplin datoria, Unfe sunt dpsarrle grele di msi putin Gtele ?Se vede pe teren palatele viloaiele si masinile fe lux plus PALATELE LA MAIAMI,LA MONACO, SI LIPSA DE AUTOSTRAZI IN ROMANIA, CORUPTII AR YREBUI IMPUSCATI NU JUDECATI ,IN 24 ORE STRABATI INTREAGA EUROPA IAR ROMANIA IN ,36 DE ORE,POSIBIL ASA CEVA?

  raspunde comentariului
 • Neacsu Adrian

  07 iulie 2017 10:45
 • Costin Stefan

  07 iulie 2017 10:44

  Ii propun domnului Dragnea sa constituie o Comisie Parlamentara, care sa investigheze al cui este blocul de lux si cu 4 etaje, din Capitala, in care locuieste doar Dragnea.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 iulie 2017 10:40

  DIN RAPORTUL SECRET trimis de DGPI jurnalistilor de investigatii de la RISE Project. ,,Raportul secret al DGPI scoate la suprafață o serie de tranzacții subevaluate între Bombonica, fosta soție a lui Dragnea, chiar cu respectivul lider al PSD, dar și finanțări ilegale de care PSD ar fi avut parte din partea Tel Drum în perioada 2008-2009.Una dintre cele mai interesante părți ale notei secrete o reprezintă relatia dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. Conform Riseproject, totul a început în 2005 cu 257 de miliarde de lei vechi pe care Tăriceanu i le-a dat lui Dragnea pe mână. Primul era premier, celălalt conducea Consiliul Județean, iar în Teleoman erau inundații grave în acel an. Apa spulberase un pod pe care tocmai îl reparase firma Tel Drum. A fost o lucrare fictivă, scriu ofițerii DGPI, dar pe fondul calamităților naturale, Tăriceanu i-a alocat banii lui Dragnea cu titlu de forță majoră. Asta a permis negocieri cu o singură sursă, evitarea lictațiilor publice, până când fondurile au ajuns la Tel Drum constatau ofițerii DGPI.Un an mai târziu, tot pe bani publici, a venit adevărata infuzie de capital,, de la Consilii Judetene si Primarii catre Tel Drum-ul lui Dragnea. Si adaug eu urmatoarele intrebariDE CE DNA IGNORA INFRACTIUNILE LUI DRAGNEA ADUSE LA LUMINA DE CATRE ZIARUL ROMANIA LIBERA ? De ce nu instrumenteaza cazurile Urmatoare 1. Tel Drum-ul lui Dragnea in care a sifonat un milliard de euro 2. Hotelul Turris cu 8 nivele pe care l-a platit doar cu 200 mii de lei in 2009 3. Magazinele comerciale si restaurantele firmei Modern SA din Turnu Magurele, luate cu japca in 2005 si apoi vandute la suprapret 4., Padurile din Teleorman, in suprafata de mii de hectare, pe care Dragnea s-a facut stapan si in care organizeaza partide de vanatoare 5. CAP-ul din Salcia, cu 13 mii de hectare de teren arabil, cu silozuri si crescatorii de animale, confiscat de Dragnea si facut cadou fiului sau, Valentin 6. Averile uluitoare a lui Dragnea si a fiului sau care are o multime de autoturisme de lux 7.Milioanele de euro date unor PRIMARII prin PNDL si ajunse la Tel Drum, adica in buzunarul ministrului Dragnea 8. Hotelul cu 4 etaje din Bucuresti, in care locuieste doar Dragnea, pe care il presupunem proprietarul de drept 9. Domeniul lui Dragnea din Alexandria 10. Domeniul lui Dragnea din Brazilia, De ce DNA nu instrumenteaza aceste cazuri investigate de cotidianul Romania Libera si de ce lasa ca mega-infractorul Dragnea sa decida, din umbra, destinele tarii si ale poporului roman ?

  raspunde comentariului
 • #Rezist

  07 iulie 2017 10:33

  Bravo d-le Cartianu !!! Respect !DNA si LCK trebuie sa REZISTEN-o fi doamna Codruta fara de pacate si apropos, "sa ridice primul piatra cel fara de pacate" - insa este clar ca face foarte bine ce face judecand dupa disperarea mafiotilor !

  raspunde comentariului
 • Bandrabur Gheorghe-Dan

  07 iulie 2017 10:29
 • ArianussXII

  07 iulie 2017 10:24

  Dar kuristul tuciuriu care se autostimulează tainic la kurcubeu cu pulanul ei pleacă când vor pizderii?

  raspunde comentariului
 • Groza

  07 iulie 2017 9:55

  Implementarea democratiei a scos la iveala si parvenitiin special alesi-un economist francez foarte bun,nu te poti imbogati repede,doar in politica . care au vrut in scurt timp sa aibe o stare materiala ca cei din vest ,prin orice mijloace.Ce este trist ca cei din fruntea partidului de masa au apucaturi de corupti mimand interesul pentru cei multi.Acestiacei multi pentru 50-100 de lei aleg pe cei care fura cu milioanele.De ce ,datorita saraciei.Legile statului permit ,de la escrocheriCaritas,FNI,retrocedari prin fals,la ordonante de guvern pentru cateva ore.Cei cu probleme sunt o fortacca 4000 de la consilieri locali la ministri chiar un fost presdinte.Cei multi pentru 50-100 de lei i-au ales.Norocul nostru ca acestiapensionarii nu au fost in 21-22 dec. in fata CC ,unde Ceausescu a promis 100 de lei la pensie.PSD-ulDragnea,pentru cei multi a aruncat pe piata 50 de leipentru pensii sun 1000 lei,care sunt majoritari,iar cei cu pensii peste 2000 lei le revin de la 300 lei in sus.

  raspunde comentariului
 • VOICAN MARIN

  07 iulie 2017 9:31
 • spartacus

  07 iulie 2017 9:31

  VORBA UNUIA DINTRE CONTRAMANIFESTANTI " AS VREA SA VAD CAT MAI MULTI POLITICIENI ABUZATI DE CATRE DNA PT CA EI AU NUMAI DREPTURI SI IN PLUS FURA PRIN ORICE FEL DE METODE !!! " KOVESI CU TOATE PACATELE EI TREBUIE SA CONTINUE LUPTA ANTICORUPTIE .

  raspunde comentariului
 • spartacus

  07 iulie 2017 9:31

  VORBA UNUIA DINTRE CONTRAMANIFESTANTI " AS VREA SA VAD CAT MAI MULTI POLITICIENI ABUZATI DE CATRE DNA PT CA EI AU NUMAI DREPTURI SI IN PLUS FURA PRIN ORICE FEL DE METODE !!! " KOVESI CU TOATE PACATELE EI TREBUIE SA CONTINUE LUPTA ANTICORUPTIE .

  raspunde comentariului
 • spartacus

  07 iulie 2017 9:28

  VORBA UNUIA DINTRE CONTRAMANIFESTANTI " AS VREA SA VAD CAT MAI MULTI POLITICIENI ABUZATI DE CATRE DNA PT CA EI AU NUMAI DREPTURI SI IN PLUS FURA PRIN ORICE FEL DE METODE !!! " KOVESI CU TOATE PACATELE EI TREBUIE SA CONTINUE LUPTA ANTICORUPTIE .

  raspunde comentariului
 • Ion

  07 iulie 2017 8:49

  SUA a sarbatorit evenimente festive comune cu multe state partenere ca apoi sa le aplice corectii de conduita morala cu bombe si gloante.

  raspunde comentariului
  • Ivane, Ivane!

   07 iulie 2017 9:44

   Asta se intampla cu sefii tai!

   raspunde comentariului
  • Multumim autorului!

   07 iulie 2017 9:42

   Un articol care mi-a mers la inima! DNA si doamna Kovesi trebuie sustinute de cetatenii cinstiti, care doresc sa traiasca, ei si copiii lor, intr-o Romanie mai curata, fara coruptie! Tocmai manifestarile de ura, comploturile impotriva institutiei DNA si a sefei sale, arata eficienta lacestora. Daca DNA si doamna Kovesi s-ar fi ferit sa atace frontal hotia si coruptia, ar fi avut zile linistite, adica fara decizii absurde din partea lui Dorneanu-CCR, fara OUG-uri 13, fara insistente de prezentare la stupidele anchete parlamentare despre alegerile din 2009, fara atacuri imunde ale Elenei Udrea si ale lui Basescu, plus forfecarile de la Antena 3. REZIST sustine activitatea DNA si a Laurei Kovesi!

   raspunde comentariului
 • FM

  07 iulie 2017 8:37

  Bravo!! Excellent articolul. Ma bucur sa vad jurnalisti care iubesc Adevarul- si-si fac meseria cu pasiune pentru Dreptate!! Felicitari!!

  raspunde comentariului
 • sandro

  07 iulie 2017 8:28

  S-a suit scroafa-n gutui si mananca prune!!! Cartianu si anticoruptia-baba si mitraliera!!!

  raspunde comentariului
  • ion

   07 iulie 2017 9:00

   ai ma, cum le stii tu de bine, antenist expirat... te pomenesti ca varu tau e la parnaie pentru gainarii stai relaxat, si daca pica cerul pe pamant din puscarii o sa iasa doar cine trebuie si o sa fie amnistiati doar prietenii. fraierii tot la tineta si cu gaborii pe urme...

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design