Iohannis, acum va trebui să ieșiți cu noi în stradă | OPINIE

de Sabin Gherman , 27 august 2017 - stire actualizata la ora 09:13, 27 august 2017
Sabin Gherman

Da, știu – unii consi­lieri v-ar putea spune că e nevoie de stabi­litate cu orice preț; dar nu există un preț mai mare decât pulberea și praful pe care le aruncă ăștia peste țară, acum.

E o stabilitate a răului, o banalizare a lui, dacă vreți, ne intră încet în sânge și suntem obosiți. Nu ne putem vindeca doar vorbind despre  tumoare. Nu putem nici să mai apărăm ce-i de apărat doar de pe Facebook, dând like celor câteva zeci care încă mai rezistă în Piața Victoriei.

Nu mai e suficient să ne plimbăm de la Prefectură pân’ la Primărie, cântând imnul și scandând PSD-Ciuma Roșie; nu le mai pasă, nu suntem o instituție. S-au speriat la început și gata. Iohannis, nu vă puteți asuma rolul – schimonosit dinadins, în manuale – de rege amuțit, ca-n ’47; ei pe asta mizează.

E asaltul final al ăstora împotriva a tot ce mai ținea țara asta în normalitate: lupta anticorupție. Și nu e vorba doar de blajinul de la Justiție, hăitașii merg mână-n mână. Educația e la pământ și ăștia mai au un pic până să-ngroape o-ntreagă generație; risipa banilor publici e cum n-a mai fost vreodată în istorie, a ajuns statul să ia șapte piei de pe noi fără să facă măcar o autostradă, o școală sau un spital la schimb. E o bătaie a peștilor, instituțiile s-au umplut de neamuri și amici, mecanici auto și șoferi ajung șefi peste instituții strategice, Parlamentul e plin de relicve ale vechilor amiciții dintre partide.

Iohannis, știți că pe toți ăștia suntem noi obligați să-i plătim bine, mai bine decât pe un profesor sau pe un medic, iar când țara asta va intra în faliment, vor da vina tot pe noi. Sau pe străini. Sau pe ”neamțul de la Cotroceni”. Dar nu va mai conta.

Iohannis, niciun popor nu merită istoria zilelor noastre. Nimeni n-a plecat din țara asta pentru un Rolls sau pentr-un Rolex, au plecat că n-au mai avut încredere; i-a luat spaima când s-au uitat la poza copiilor, la notele lor de 10, la serbările lor cu coroniță. Vine o vreme-n care nu mai poți asimila toxinele, ești pur și simplu copleșit și te trezești luni la rând pe la patru dimineața: dac-am pleca, oare cum ar fi? Să vorbesc cu văru-meu, că el e ”dincolo” de zece ani... Și iei avionul și mergi și amușini cealaltă țară, străină, și vezi că, de fapt, străinătatea e aici, în țara-n care te-ai născut și-ai colindat de Crăciun. Și tu nu vrei să pleci, îți cresc bolovani lângă inimă și-o fac grea; dar ”pentru ei plecăm, pentru copii; măcar ei să aibă un viitor”...

Iohannis, asta nu e o luptă cu PSD-ul. Și nu de dragul opoziției (sic!) trebuie să co­borâți în stradă.

Dar tancurile sovietice de mai demult au fost înlocuite cu neamprostia și cinismul ăstora de-acum: sunteți se­condat de doi repetenți; da, omul numărul 2 și omul numărul 3 în stat sunt repetenți cu acte în regulă; mai mult, unul e infractor dovedit, altul e trimis în judecată. Circarii ăștia vor merge până la capăt pentru privilegiul de-a stăpâni. Nu merităm asta.

Strada are nevoie de o temelie. Pentru dumneavoastră, Iohannis, unii au făcut sute de kilometri, s-au așezat la coadă în fața cabinei de vot. Gările noastre au fost pline de tineri și niciunul n-a avut sentimentul că-și pierde vremea stând ore-n șir la cozile alea infernale. Alții și-au riscat jobul vorbind despre ce-ar însemna Ponta președinte. Alții, mulți, s-au făcut luntre și punte și și-au convins bătrânii să vă voteze – că bătrânii obosiseră de atâta speranță dusă pe apa sâmbetei. Acești oameni au nevoie de o temelie – ca să nu îmbătrânească și ei înainte de vreme de atâta speranță.

Dacă acum nu veți da un semnal ferm străzii, țara asta va fi îmbolnăvită pentru mulți ani de-acum încolo. Până acum am citit doar despre naționalismul interbelic, acum riscăm să-l retrăim. Deja, pentru toate relele, guvernanții găsesc vinovați de serviciu. Băncile străine. Ungurii. Evreii. Merkel. Bruxelles-ul.  Noi nu, noi suntem sfinți care guvernăm cu gândul la autostrăzi și școli, și spitale, și irigații, iar străinii nu ne lasă – asta băgăm în cap celui mai puțin educat și celui mai bolnav popor din Uniunea Europeană.

Iohannis, ați văzut că oamenii nu mai ies în stradă pentru mărunțișuri, fiecare și-a găsit un rost și de bine, de rău își face singur, fiecare, traiul.

Cei cu dizabilități au ieșit în fața Guvernului pentru că vor doar să muncească – da, ei, cei fără o mână sau un fără un picior, unii țintuiți în scaun cu rotile, vor să muncească în țara mai atentă cu asistații decât cu muncitorii. Oamenii ăștia au ieșit împotriva batjocurii – da, batjocura e motivul pentru care ies acum în stradă cei sănătoși și cei bolnavi, laolaltă; și da, cu toate bolile din ei, ies să vindece. Ați mai văzut că oamenii de afaceri se adună și vorbesc temători despre risipă, ați mai văzut cum bătrânele de la țară își pun mâna la gură și tac – c-așa făceau bunii lor când băteau clopotele-n dungă.

Mergeți pe stradă și uitați-vă la oameni – sunt gri, copleșiți. Se pierd ultimele fărâme de încredere, ”și ce dacă suntem în NATO, și ce dacă suntem în Uniunea Europeană? Că de hoție tot nu scăpăm...”.

Știți ce înseamnă asta, Iohannis? Risipa unui timp istoric, încă o ratare a modernității.

Domnule Președinte, e ori-ori. 

Comentarii

 • Tepus

  29 august 2017 21:53

  DACA VREI SA TII LA MINE, SI ACCEPTI SA MA IMITI, ZI, S-AUDA LUMEA BINE PESEDISTII SUNT BANDITI !

  raspunde comentariului
 • Tepus

  29 august 2017 19:44

  Sa fi dat Mascva ucazul, Sa ne faca Ilici terci, Ca s-avem, pe veci, necazul, De-a le fi doar tarm cu melci ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  29 august 2017 16:58

  CE ESTE, DE FAPT, PSD ? Este PARTIDUL SECURITATII DOSITE. Bunicul lui Ion Ilici Iliescu-un fost evreu rus criminal, Vasili Ivanovici, fugit la noi in 1895, in ******* din Oltenita. Tatal lui Iliescu-Alexandru un bolsevic fugit in URSS, care, la intoarcerea in Ro, a fost condamnat pt. inalta tradare si a murit in inchisoare. Unchiul lui Iliescu-Eftimie un alt bolsevic, ajuns adjunctul lui Draghici la cond. Sec. a omorat prea multi in timpul anchetelor. A fost trimis ca director in fabrica de incaltaminte, unde a ucis un subaltern si a murit si el in inchisoare, ca fratele lui. Ion Iliescu a fost crescut de sora mamai lui Cioaba, care era comunista si servitoare la Ana Pauker. Cum au tradat Romania si cat rau ne-au facut in tara acesti 4 nemernici, puteti sa aflati singuri. Important este sa intelegeti ca Ion Iliescu este un tartor si urmas de tartori, care ne-au urat tara si au vandut-o cat au putut rusilor. De aceea, Moscova l-a inlocuit pe Ceausescu cu omul lor de totala incredere, Iliescu. Inlocuirea s-a facut in dec. 1989, dupa un scenariu scris la Kremlin si cu varsare de sange banditeasca infatuita dupa arestarea sotilor Ceausescu. Personal, cred ca au tras trupe speciale KGB si studenti arabi, in afara de securisti, activisti PCR si indivizi dubiosi dintre cei care au primit arme atunci. Sefii institutiilor si directorii intreprinderilor, erau toti comunisti, asa ca tara l-a votat presedinte al tarii pe Iliescu, in conditii de teroare, cand nu ai putut face campanie pentru Ratiu. Imediat dupa acele alegeri din 20 mai 1990, s-a declansat jaful si distrugerile peste tot in tara, de parca Iliescu primise ordin de la Moscova sa aduca Romania la sapa de lemn, desi luase tara in primire fara datorii externe. PCR a disparut doar cu numele, a devenit FSN si a ajuns PSD. Securitatea a disparut, dar fostii securisti, cu fiii si rudele lor apropiate sunt fie afaceristi miliardari, fie pensionari cu pensii speciale uriase, fie membri activi ai PSD. Ei sunt baronii judetelor, ei au predominat in Parlament, in SRI si SIE, in personalul diplomatic, in Primarii si Prefecturi, in Guvern si Justitie, infiltrati prin alte partide, in presa, Politie, Jandarmerie si Armata. Ei sunt sefi de institutii si directori de intreprinderi. Ei taie si spanzura daca vor. Ei fura pe ruptele, schimba legile, indatoreaza tara si ne batjocoresc cum vor, fiindca sunt membri PSD=PCR.

  raspunde comentariului
 • DAZ

  29 august 2017 13:56

  Prostanu' de Iohannis mai bine și-ar vedea de uzul de fals dovedit. Sper să apară un dosar pe tema asta cât mai repede. Cât despre autorul articolului, că să zic, un individ care face de râs meseria de ziarist. Plin de ură și frustrări la dresa românilor. Mă întreb ce nație o fi ăsta?

  raspunde comentariului
 • circopitecus pădurensis

  28 august 2017 13:15

  Vai tu!! Ți-e dor de unguri măi telectualule.Au murit sute de mii de români pentru eliberarea Ardealului și tu cânți ceardaș .Nu ai pic de respect măi ...Ia mergi în ungaria și fă propagandă antiungurească !!!Să vezi ce ți-o iei capsomane,Ai grijă ce-și dorești ca iar n-o să mai ai voie să locuiești în oraș și să ai casă din cărămidă cârlane fără creier.

  raspunde comentariului
 • Balkania

  28 august 2017 9:11

  Iohannis nu va iesi nicaieri si nicicand la interval este un ienicer, un renegat, d-le Gherman. Provenind dintr-o natie veche, civilizata, candva demna, verticala, in scurt timp a reusit sa devina cel mai verde roman, un mioritic de toata frumusetea. Sasii s-au compromis de tot tinandu-l inca in brate.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  27 august 2017 22:50

  Dumitre pune mana pe topor si taie-i capul lui Gherman asta care vrea sa-ti distruga patria ca sa ajungi iar sclav la grofi !

  raspunde comentariului
  • Procurorul

   28 august 2017 9:14

   J.M., postarea ta e penala, care incita la ura, violenta fizica si crima. Autoritatile ar trebui sa se sesizeze imediat! De ce tolerati asemnea indivizi? Locul lor e in penitenciar, la carcera.

   raspunde comentariului
 • levente

  27 august 2017 16:58

  Domnu Ghermany scris cunstinte dvs ca aveti un bunica maghiar si una bunic rrom.Noua place la dumn cum scrieti chiar daca esti jumate ungur si jumate rrom. Place la noi ca nu sunteti roman.

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • Sabina Gherhan

  27 august 2017 15:49

  SABIN GHERMAN, DU-TE DEFINITIV LA BUDAPESTA , LA UNGURII TAI SI LASA-NE , PE NOI ROMANII IN PACE, CA VOMIT NUMAI CAND TE VAD, TRADATORULE DE TARA!

  raspunde comentariului
 • levente

  27 august 2017 15:44

  Domnu Ghermany scris cunstinte dvs ca aveti un bunica maghiar si una bunic rrom.Noua place la dumn cum scrieti chiar daca esti jumate ungur si jumate rrom. Place la noi ca nu sunteti roman.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  27 august 2017 12:46

  PE SCENA POLITICII RAMANESTI TREBUIE SCIMBAT TOTUL DIN TEMELII. Trebuie inlocuit nu numai decorul, ci chiar partidele toate. Ideal ar fi, sa avem numai doua formatiuni politice PARTIDUL MUNCII, de centru-stanga si PARTIDUL NATIONAL, de centru-dreapta. PM, cu doctrina social democrata si PN, cu doctrina national liberala, ar trebui sa reprezinte aceeasi incredere tuturor cetatenilor Romaniei. Ambele partide politice ar trebui sa dispuna de oameni cu demnitate, civilizati, patrioti si competenti, care pun pe primul plan interesele tarii. Trecerea de la un partid la altul este ilegala. Orice membru de partid condamnat, este exclus din orice partid politic. Partidul care castiga alegerile, poate sa inlocuiasca prefecti si presedinti de C.J., insa nu are dreptul sa inlocuiasca alti functionari publici. Formatiunile politice actuale, nu sunt partide politice, ci niste haite de indivizi tradatori si pusi pe capatuiala, in care ii numeri pe degete pe oamenii de treaba, competenti si patrioti. Dar, ca sa ajungem la doua partide de egala incredere, cu o Constitutie si o Justitie de totala incredere, trebuie, ca prim pas, ca jurnalistii patrioti sa uneasca intreaga opozitie democrata sub conducerea lui Basescu. Fiindca Basescu este si cel mai bun, si cel mai patriot. Cred ferm acest lucru, chiar daca toti ceilalti ar vrea sa ma contrazica. Tot ce a spus Basescu despre ce se petrece in tara asta, asa este. Si inca nu poate sa spuna tot.

  raspunde comentariului
 • iinescu

  27 august 2017 0:02

  jenant articol, jenante multe dintre comentarii asta cu ciuma rosie si cu uitatul la est sau vest sunt puerile poate o vreti pe nerosia Turcan, cu facultatea fscuta la rusi toata clasa politica este mai mult decat jenanta, inclusiv ultimii salvatori ai naziunii, campioni la impocrizie si oenibilitate

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  26 august 2017 21:50

  NU MAI ACCEPTAM TARA LASATA PE MANA UNUI BANDIT ! Tel Drum =TD a devenit proprietate a CJT=CJ Teleorman in 1999. Dragnea prefect in T= Teleorman per. 1996-2000 din patea PD. Trece la PSD in 2000 si va fi presedintele CJT in per. 2000-2012.De ce tot anul 2001, TD=Tel Drum nu a castigat nici o licitatie, desi era in posesia CJT ? De ce in tot anul 2001, CJT a platit o firma din Giurgiu pt. drumuri din T, cand avea in curte TD ? De ce CJT a vandut firma TD lui Marian Fiscuci in aprilie 2002, finul lui Dragnea, fara licitatie ? De ce CJT a dat TD lui Fiscuci cu numai 4 miliarde de lei, cand costa de 5 ori mai mult ? Este adevarat ce a declarat prefectul jud.=T, ca cele 4 miliarde le-a platit in realitate chiar presedintele CJT, Dragnea, cu banii luati de la Protectia Copilului, unde era angajata sotia sa, Bombonica ? De ce, dupa privatizarea TD din 2002, numai TD a castigat toate lucrarile de la CJT si de la Primariile din jud T ? Este adevarat ca unele lucrari au fost oferite direct, fara concurs, si celelalte cu licitatii trucate ? In 2005, Dragnea a luat cu japca restaurantele si magazinele din Tr. Magurele, care apartinusera firmei de stat Modern, cu un leu pe mp din suprafata ocupata de cladiri si cea aferenta. Apoi le-a vandut pe bani grei si a castigat o avere. Se stie asta la DNA ? In 2002 a platit TD cu 2 milioane de euro de la CJT, ca sa renoveze Hotelul Turris, cu 8 nivele, din Tr. Magurele. Apoi, in 2009, Dragnea a cumparat Hotelul Turris cu doar 200 mii de lei, pe numele sotiei sale, Bombonica. Stie DNA ca ANAF a impus-o, in 2011, pe Bombonica la 7,5 milioane de euro evaziune fiscala, dar fam.Dragnea nu a platit nimic, fiindca dosarul 6311-p-2012 a fost blocat la PICCJ de catre Nitu ? Stie DNA ca, ulterior, Dragnea a vandut hotelul Turris, pe bani multi, directoarei acelui hotel ? Stie DNA de milioanele de euro pompate de la M. Dezvoltarii la Primarii si de acolo la TD, cum au fost cele 8,9 mil.euro trimise de Dragnea doamnei Olguta de la P. Craiova ? Stie DNA ce pungasii a facut Dragnea cu cei de la TD, incat au luat cu japca fostul CAP din Salcia cu mii de ha teren agricol, silozuri, ferme de vaci si ferme de porci ? Stie DNA de insula Belina furata de Dragnea cu cei de la TD , de miile de hectare de padure concesionate in jud T, de hotelul din Bucuresti, de afacerile necurate din Brazilia ? Aloo DNA !

  raspunde comentariului
 • DODO

  26 august 2017 21:21

  degeaba va vaicariti doar diaspora poate schimba catastrofa PSDragnea In tara sint doar apaticii noncombatantii poitic sau pomanagii Partide opozabile ? eu nu stiu a fi Poate sint santajabile

  raspunde comentariului
 • antipesede

  26 august 2017 16:24

  ati depus aceasta ONINIE cu nr de inregistrare, la registratura presedintiei? ati cerut audienta? ati verificat ca daca ati depus materialul este citit? ati sunat de 10 ori pe zi la cancelaria presedintelui sa intrebati daca a primit materialul? NU AJUNGE un ziar

  raspunde comentariului
 • nicolaie apolzan

  26 august 2017 12:22

  Sabine sa te auda Dzeu si apoi Johanis ca altfel astia ne o fac urat de tot.

  raspunde comentariului
  • dusu

   26 august 2017 15:29

   V o facut inca de cind v o unit, ha ha c asha i zice ! da cum voi ati intrat in orase, fara sa va ardelenizati, ca v o fost mai usor sa va rominizati, ati gindit ca i bine ashe ! amu n o mai ramas mare diferenta intre orase si ctitorii si rominii haladuie peste tot

   raspunde comentariului
 • Andrei

  26 august 2017 11:00

  Apele sunt tulburi. Daca mergi in strada vei vedea ca populatia e pregatita de revolutie si nu as vrea sa fiu in pielea acestor oligarhi mafioti.

  raspunde comentariului
 • bunicutza

  26 august 2017 10:17

  Iar abereaza Sabinel, micul fascist rosu de campie, cu o bunica maghiara si bunic rrom, asa se explica ochisorii aia bulbucati, dar norocul lui e ca noi, ceilalti locuitori din Cluj, nu suntem ca el si sponsorii lui, si privim cu indulgenta chiar si la tzy-ga-nii ce se declara maghiari - oare de ce ? prietenii cred ca stiu ei ceva ! - ca deh, asa sunt unii, se vand ieftin.Sabine, mai vorbesti sanscrita de coviltir, sau doar romana taranului si maghiara bunicii ?!

  raspunde comentariului
 • costica

  26 august 2017 9:29

  Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Satra

  26 august 2017 9:05

  Altceva mai frumos nu exista dacat hotii, scandal si balamuc....

  raspunde comentariului
 • Tepus

  26 august 2017 9:05

  TARICEANU SI DRAGNEA, NU-I INTRECE NIMENEA LA TRADARE, LA FURAT, SI LA LOVITURI DE STAT.

  raspunde comentariului
 • Cimpeanu

  26 august 2017 7:16

  Cand ai timp csuta-ma sa te invat gramatica!

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  26 august 2017 6:32

  Un lucru e cert, si-anume ca Iohannis ne doarme-n post si-asta cam de cand a fost ales! Asa ca, sunt slabe sperante ca el sa se implice in vreo actiune de sustinere a strazii. Pai, nu m-ar mira toasi, ca fritzul sa se trezeasca numai dupa ce, sobolanii rosii l-au demis!

  raspunde comentariului
  • dusu

   26 august 2017 11:17

   tulai da multi prosti e decit printre romini ! ma ciombe presedintele ii reprezentatul rominilor ! a tutulor ! daca tu iesi in strada sa ceri, is alti acasa care nu vreau sa ti dea ! neamtul rominesc nu se poate baga intre voi ! Ioi da multe generatii va mai trebe

   raspunde comentariului
   • Ciombe

    28 august 2017 14:31

    Dusule, matale ai dreptate dar numai intr-un procentaj de vreo 50 la suta. Si iti bag un singur exemplu care imi vine acu', in minte. Anul trecut, s-a anuntat cu surle si trompete intalnirea romanilor din diaspora cu Fritzul la Cotroceni, pt. analizarea problemelor cu care se confrunta conationalii nostri prin strainatate. Dupa ce ca, Fritzul nostru i-a facut pe bietii oameni care au venit din toata lumea, sa-l astepte ca niste fraieri, dupa 3-4 minute de la sosire, neamtu' s-a scuzat si a sters putina, englezeste, lasandu-i pe bietii romanii veniti de la mii si mii de Km., cu guria ca la dentist .

    raspunde comentariului
    • dusu

     28 august 2017 14:52

     ma coimbe ma !ce are p u la cu prefectura ? tu ai ceva in bibilica ? ori esti numa patriot romin ? d ai bine, ca tine is majoritatea ce si zic romini si va simtiti bine voi intre voi

     raspunde comentariului
     • Ciombe

      31 august 2017 8:08

      Dusule, chiar nu te ajuta bila deloc, hmm? Pai tocmai ti-am raspuns ideii cu "presedintele tuturor romanilor", adicalea chiar si ai celor din diaspora si care, au stat ca prostii fiecare, vreo 14 ore-n frig si ploaie ca sa-l voteze pe Fritz! Asta-i ultimul raspuns pe care ti-l mai dau, asa sa stii!

      raspunde comentariului
 • Tepus

  25 august 2017 21:56

  TUDOREL, SLUGA MODEL, PE CINE SERVESTE ? GHICI ! . PE SERBAN, CA E MISEL PE SERBAN SI PE ILICI.

  raspunde comentariului
 • ILuzii

  25 august 2017 20:26

  Asistam la o imbecilitate pe care toti si-o vor rezolva intre ei.Iohanis sa-si apere tara si poporul care l-a ales...nu propria imagine,nu comenzile bune sau rele de la Bruxelles ,Berlin sau Franta ...sa faca in asa fel ca legile sa functioneze in tara lucrului bine facut.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  25 august 2017 19:45

  ATENTIUNE ! ATENTIUNE ! ASISTAM LA O LOVITURA DE STAT IN CONTINUA DESFASURARE. Ce inseamna in continua desfasurare ? Inseamna ca pucistii actioneaza in mod NEINTRERUPT, luni la rand, sau chiar ani de zile, pana reusesc sa puna stapanire pe obiectivul fixat. Eu atrag atentia OPOZITIEI DEMOCRATE din Romania, ca inainte de alegerile din 11 dec. 2016, PSDALDE au fixat sa castige majoritatea in Parlament cu voturi atrase de la electoratul PNL. Apoi sa puna stapanire pe Justitie, pe Servicii si sa-l inlocuiasca pe Iohannis cu Tariceanu. Au promis marea cu sarea, ca populatia sa stea cuminte dupa declansarea puciului condus de Dragnea si Tariceanu. Si, chiar din ianuarie 2017, au declansat atacurile la adresa numitilor Coldea, Kovesi si Iohannis, care continua si in prezent. Trebuie sa scape de inchisoare Dragnea pt Tel Drum, Tariceanu pt Sterling si sefii lor pt dec.1989 si iunie 1990. Mai sunt si alti sobolani cu pocese grele in desfasurare sau care pot fi deschise, cu retrocedari si privatizari frauduloase si unii care trebuie scosi de dupa gratii. Fostul consilier al lui Iliescu, Serban Nicolae, este ideologul pucistilor si modificarea legilor Justitiei este opera sa, iar amaratul smecher TT este o simpla unealta nerusinata. Parerea mea este ca trebuie sa iesim in strada cat mai multi si sa protestam la sediul PSD. Sa cerem SA FIE ARESTAT DRAGNEA PENTRU TEL DRUM SI TARICEANU PENTRU STERLING. Acum este momentul ca toate partidele de centru-dreapta sa se uneasca.

  raspunde comentariului
 • dusu

  25 august 2017 18:06

  autore,amu te-am citit da numa si ptr a fi platit platit ptr articol, nu merita sa i duci in ieroare pe frati romini ! ca si asha e prosti destul ! nu un om !,fie el si presedinte ! nici macar un singur partid, ca mai multe,ar fi nevoie ptr a incepe democratizarea ! ori, romini, nu s ptr asa ceva ! da ce i aia romin ? o inventie socio-politica,de pe urma careia traiesc bine patrioti.asa ca ramine sa ne mai distram uni,sa si promoveze alti interesele si sa iei tu bani, ha ha nu te rusina !acolo din basme se traieste! era unu profesor american,tismaneanu, care o luat bani frumosi impreuna cu alti telectuali romini ,sa le condamne rominilor comunismul ! ha ha

  raspunde comentariului
 • izaura

  25 august 2017 17:54

  Sabine socares. Sabine te-am visat aznoapte. Un vis tare urat. Se facea ca erai cu masina si ai intrat intrun camion. Soferul camionului tea scos din masina tea intins pe jos si se facea ca se urcase pe tine si parca vroia sati scoata pantalonii. Tocmai atunci a aparut un poltist si la luat la rost si ia zis bine ba nemernicule tu in loc sai dai ajutor sal resuscitezi tu vrei sa faci sex cu el. Domnu politist zice soferul camionului eu asta vroiam sa fac iam facut respiratie gura la gura dar neam incalzit si mai mirosea si a vasilina.Noroc ca era doar un vis. Ma gandeam cum sati faca tie asta cat esti tu de sensibil ca toti poeti.Sabine de mult vroiam sa te intreb. Inainte te semnai poet Sabin Gherman. Acum de ce nu mai faci asa. Mia spus sorumea Miranda ca un hartist mare vrea sai scrii versurile pentru niste manele. Azis cati da bani mai multi decat iti dau ungurii ca de la RL nu crede ca primesti mare lucru. Conditia e sa le scrii si in romana si in maghiara si in rroma si autorul sa para ca e hartistu ala mare. Miranda na vrut sami spuna cum il cheama.. Sa ma anunti din timp cand sa te programez pentru desfonctie.Sa hii baftos si talian bahtali. Meraptuchi has mi mij.

  raspunde comentariului
 • Borgia

  25 august 2017 16:56

  Un ilustru farsor, permanent angajat prin masinatiuni si rellatii in posturi de bugetar sau actualmente la un patron beneficiar de fonduri de la buget prin metode obscure ,ne da lectii ca si cum ar fi Alba Ca Zapada ! Omul chiar zilele astea numeste pe cineva rasist si xenofob, cand el a fost amendat de CNCD, tocmai pt xenofobie ! In afara de zelul sau excesiv manifestat impotriva a tot ce reprezinta natiunea romana,,interpretand permanent totul in mod tendentios si indreptat in favoarea xenofobiei maghiare din Ardeal,acest domn tuciuriu ,chiar nu are vreo realizare profesionala pana la aceasta varsta. Nici una ! Este un ilustru necunoscut in orice materie sau profesie ! Ce calificare are ? Nici una ! Este precum activistul PCR de pana in 1989. Acest personaj , jigneste banatenii, bucovinenii, ardelenii arogandu-si dreptul de a vorbi permanent in numele lor. Acest individ scria acum cativa ani ca fiu-su,il intreba cand se gateste cu Romania asta ca nu mai suporta ! Tot el, scria ca bucovinenii nu sunt romani dar nici moldoveni ! Tot acest maret necalificat in nimic,scria ca Horthy este un erou ardelean, iar Horea si Avram Iancu niste criminali dementi ! Pt acest personaj, ardelean inseamna Kosuth, Petofi, Victor Orban cu care are o stransa legatura Kelemen Hunor etc dar nicidecum Maniu , Andrei Mureasn , memorandistii etc etc.

  raspunde comentariului
 • ardelean

  25 august 2017 15:37

  Trimisul Olandei la Budapesta a asemuit guvernul Orban cu terorismul Islamic.

  raspunde comentariului
  • dusu

   25 august 2017 16:13

   ma basina de regatean ! tu n ai pic de rusine ? numa frati romini spalati pe creer de departamentul formari poporului romin,ca sa i poata face din moldoveni, romini, mai pot inghiti asemenea enormitati

   raspunde comentariului
 • augustin

  25 august 2017 14:47

  Trimisul Olandei la Budapesta a asemuit guvernul Orban cu terorismul islamic.

  raspunde comentariului
  • Trimisul Olandei e un prost.Acelasi lucru o sa auzi si despre Polonia sau Cehia...pt ca nu sunt slugi ,clar!

   26 august 2017 8:44

   .

   raspunde comentariului
 • anonymous

  25 august 2017 14:12

  La Sabin Gherman, totul se reduce la câteva fixatii, repetate la infinit banii din Ardeal se duc la miticii de la Bucuresti, care-i redistribuie puturosilor asistati social din Moldova si Oltenia, coruptii sunt doar dincolo de Carpati, ardelenii sunt cei mai cinstiti din lume, aceiasi necivilizati de valahi au buda în fundul grădinii, electoratul ălora este tâmpit si poate să fie cumpărat cu găleti de plastic si tot asa, improvizatii pe aceleasi teme Dar, cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea si bunăstarea care domneau între toate nationalitătile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte si miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fratii lor unguri, secui si sasi, cei care au creat acel Unio Trium Nationum în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind exclusi si considerati o etnie inferioară fără drepturi politice si sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum Batalioane române treceti Carpatii înapoi, la solz de peste, asa cum a învătat el în Bănie. Asa de bine se întelegeau românii ardeleni cu cei din Unio Trium Nationum ungurii, sasii si secuii, conform tezelor ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Closca si Crisan au fost valahi infiltrati în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri si iobagii români. La fel, Avram Iancu probabil că era un mitic pripăsit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine si prea multă egalitate în drepturi cu ungurii. Sabin Gherman si alti mercenari încearcă să convingă poporul că nu există România si nici românii, ci doar ardeleni, bănăteni, olteni, moldoveni, etc. Cu asta se ocupă individul acesta, cât este ziua de lungă blamează Romania, aruncă cu noroi în istorie, ne batjocoreste mortii căzuti la datorie pentru unificarea tuturor românilor si manipulează omul simplu din Transilvania, inducându-i ideea că ardeleanul este harnic, bun si drept, iar ceilali români sunt lenesi, răi si corupti! Toti ticăloii fac politică la Bucuresti în detrimentul Transilvaniei, asa zbiară ghermanul din toti bojocii!

  raspunde comentariului
 • spok

  25 august 2017 12:29

  LUSTRATIE!Suna ciudat dupa 27 de ani dar sunt atat de multi care-si striga dreptatea pentru toate nedreptatile si relele care le-au trait.Singura lor vina a fost ca nu au mancat R.aha.t si nici gura nu le-a mirosit.Ce-i drept intr-o ca.cas.toare lumea buna nu ia in seama respiratia proaspata a vreunui mucea ajuns fara sa vrea acolo...

  raspunde comentariului
  • dusu

   25 august 2017 13:00

   suna ciudat ? pai numa un dobitoc poata sa mai emita asemenea enormitati ! soarta rominilor a fost decisa

   raspunde comentariului
 • dusu

  25 august 2017 10:51

  rominia ii o insula de stabilitate intr o mare agitata vecinul ei cel mai bun ii Marea Neagra si fosta Iugoslavie ! cite energii se consuma ptr formarea poporului rominilor ! cite salarii se incaseaza de formatorii rominilor ca sa se incerce sa se puna de acord trei culturi diferite moldoveana, vlaha si ardeleana. cea mai buna meserie in tara aia ii sa fii patriot

  raspunde comentariului
 • Andras Bodo

  25 august 2017 10:35
 • Cri

  25 august 2017 10:04

  Asertiunile autorului sunt in general corecte, cu un singur amendament dl. Johannis nu este in niciun caz persoana care sa tina steagul corectitudinii si al anti-coruptiei antecedentele domniei sale incompatibilitatile de la primarie, numeroasele sale imobile cumparate din leafa de bugetar, lucrurile neelucidate din activitatea sa in domeniul adoptiilor de copii nu il recomanda, chiar daca deocamdata Justitia l-a spalat si l-a parfumat.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD SCOS IN AFARA LEGII

   25 august 2017 10:19

   BAH TROL PSD PLECA IN MORTII MA-TII LA MOSCOVA SAU BEOGRAD ACOLO UNDE COMUNISTII TAI FAC LEGEA. HABAR NU AVETI CA PARTIDUL VOSTRU VA FI CURAND SCOS IN AFARA LEGII. DUPA MINTEA TA DE OLIGOFREN DRAGNEA SI PONTA MERITAU SA CONDUCA ROMANIA SPRE O INTEGRARE CU RUSIA CU SIGURANTA. VOI TROLII PSD POSTATI NUMAI SUB NICKuri LASILOR, VOME DE BALEGA ROSIE CE SUNTETI.

   raspunde comentariului
   • Lingator sorosist.

    26 august 2017 8:48

    .

    raspunde comentariului
    • Franjo Glavina PSD SCOS IN AFARA LEGII

     26 august 2017 20:49

     LASULE, VOMA DE BALEGA ROSIE, LINGAU PSD, FILO-RUS *******, AI CURAJUL SI SEMNEAZA CU NUMELE TAU... VOME DE BALEGA ROSIE CE SUNTETI VOI GUNOAIELOR SUNTETI TRADATORII ROMANIEI PT CA FACETI JOCUL CRIMINALILOR DE LA MOSCOVA. SA ITI F U T MORTII IN GURA TIE SI ADMIRATORILOR BESTIILOR CRIMINALE PSD ALDE.

     raspunde comentariului
   • node

    25 august 2017 21:36

    SUPER

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design