13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDemocrația românească, ridicată cu directivele NKVD | OPINIE

Democrația românească, ridicată cu directivele NKVD | OPINIE

Punctele enumerate mai jos fac parte dintr-un program elaborat în timpul lui Stalin de o instituție sovietică criminală. A fost transmis și urma să fie aplicat în statele din Europa Centrală și de Est pentru triumful comunismului. Ele s-au regăsit pe agenda politicienilor români de după 1989.

„8. Se va acorda o atenție deosebită persoanelor cu capacități organizatorice și cu șanse sigure de popularitate.

9. Se va urmări ca func­țio­narii de stat să aibă re­tribuții mici. Aceasta se referă îndeosebi la sfera sănătății, justiției, culturii.

13. Politica faţă de mica gospodărie ţărănească urmează un curs pentru a o face nerentabilă. Trebuie organizat ca agricultura să nu poată asigura aprovi­zionarea cu alimente a ţării, astfel ca necesarul să trebuiască acoperit prin import.

15. Trebuie făcut totul ca anumite cazuri să fie discutate concomitent de mai multe comisii, oficii și instituții, însă nici una dintre ele să nu aibă drept de decizie înainte de a se consulta cu celelalte.

17. Sindicatele nu au dreptul de a se împotrivi conducerii în nici o problemă. Sindicatele trebuie să fie ocupate cu alte probleme minore, ca de exemplu: organizarea odihnei în concedii, discutarea cererilor de pensii şi împrumuturi, programe culturale şi distractive, organizarea de excursii, justificarea unor puncte de vedere şi decizii ale conducerii politice.

18. Numai acei conducători să fie avansați care execută impecabil problemele cu care au fost însărcinați și care nu le analizează depășind cadrul activității lor.

31. Micii meseriaşi şi micii industriaşi să primească materii prime şi utilaje inferioare care să împiedice producţia de calitate. Preţul acestor mărfuri să fie mai mare decât preţul produselor similare ale întreprinderilor de stat.

32. Trebuie extinsă birocrația statului în cel mai înalt grad în toate domeniile. 

35. Din şcolile elementare, de specialitate, dar mai ales din licee şi facultăţi trebuie să fie înlăturaţi profesorii de valoare care se bucură de popularitate. Locurile lor trebuie să fie ocupate de oameni numiţi de noi, având un nivel de pregătire slab sau mediocru. Să se ana­lizeze diferenţele dintre materii, să fie redusă cantitatea de material documentar, iar la licee să se oprească predarea limbilor latină şi greacă veche, a filozofiei generale, a logicii şi gene­ticii. În manualele de istorie nu trebuie amintit care dintre domnitori a servit sau a vrut să servească binele ţării.

40. Se va încerca prin toate mijloacele racolarea acelor opozanţi care se bucură de stima populaţiei. Dacă nu cedează, trebuie compromişi prin campanie de de­ni­grare.

43. Se aduc la cunoştinţa publicului procesele acelor persoane cu poziţie de conducere care sunt învinuite de atitudine împotriva poporului.

44. Se va căuta ca aceia care lucrează în diferite funcţii, indiferent cât de mici, să fie schimbaţi şi înlocuiţi cu muncitori cu cea mai mică pregătire profesională, necalificaţi.

45. Trebuie ca la facultăţi să ajungă, cu prioritate sau în mod exclusiv, cei ce provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sunt interesaţi să se perfecţioneze la nivel înalt, ci doar să obţină o diplomă.“

Punctele de mai sus s-au aflat pe agenda clasei politice care a guvernat după Revoluție. Au fost aplicate cu mare eficiență, astfel încât astăzi: funcționarii din sănătate sau cultură chiar au salarii mici, țăranii sunt la limita subzistenței, problemele, în loc să fie rezolvate, se tergiversează în comisii, sindicatele stau cu mâna întinsă după pomeni, sunt avansați doar cei obedienți, impostura este rege, birocrația a atins cote înalte, profesorii de valoare au luat calea Occidentului, școlile sunt praf, disciplinele umaniste sunt prigonite, în timp ce facultățile sunt frecventate doar pentru a obține o diplomă.

Directivele pe care le-ați citit mai sus, perfect puse în practică de clasa politică românească, nu au fost elaborate după 1989. Ele sunt opera NKVD și au fost distribuite în iunie 1947, în regim strict secret, țărilor aflate în sfera de influență a Moscovei (inclusiv România), în vederea sovietizării lor.

Comisariatul Poporului pentru Afaceri Interne – NKVD – se ocupa de securitatea Uniunii Sovie­tice și a fost responsabil de reprimarea cu violență a dușmanilor poporului, de arestarea și trimiterea acestora în Gulag.

Cum este posibilă această legătură între o sinistră instituție sovietică și România de azi?

Răspunsul: deși am reușit să scăpăm de comunism, nu am reușit să scăpăm de comunismul rezidual care curge prin venele multora dintre conducătorii noștri de după 1989.

Cele mai citite

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...
Ultima oră
Pe aceeași temă