14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialClanul varanilor supurează

Clanul varanilor supurează

„Ce, la Tribunal nu se face justitie? Acolo nu sunt tot judecatori?”. Voiculescu a capatat cel mai amar raspuns, el si toti infractorii de lux aflati in stand-by, prin cei 5 ani de puscarie cu executare la care a fost condamnat. Da, justitie nu se mai face doar la Inalta Curte, asa ca fuga de judecatorii de acolo nu mai foloseste de cind Tribunalul Bucuresti a fost curatat de reteaua spagarelor. Este semnul ca sistemul ticalosit incepe sa piraie pe la toate incheieturile si ca destructurarea unei retele atrage dupa sine prabusirea alteia, ca la Domino. O stiu si Voiculescu, si mercenarii ticalositi in rele de la Antena 3, si politicienii. De aici tristetea show-ului antenist, acelasi cor de miorlaturi cu razbunarea lui Basescu, dosar politic si magistrati obedienti „dictatorului”, devenit atit de plictisitor si previzibil incit nici macar telepatic nu mai poate convinge. Este si unul dintre motivele tacerii asurzitoare a USL. Singurii politicieni care s-au aventurat pe terenul minat, prestind in favoarea lui Felix, au fost Codrin Stefanescu, personaj ce pare la fel de scapat din haturi ca Vadim Tudor in vremurile lui gorie, si, greu de crezut, Renate Weber, fosta ONG-ista si consiliera prezidentiala pe… justitie.

Nu stiu daca Voiculescu este scos definitiv din joc sau daca este semnalul clar ca justitia a devenit independenta si asa va ramine sub intreaga domnie USL, dar stiu ca lovitura primita este una teribila si ca din cauza asta Basescu, Macovei, Morar si Stanciu (presedinta ICCJ) si-au atras ura neagra a coruptilor si slugilor acestora, a Sistemului in totalitatea lui si a unei parti din populatia manipulata ani de zile. Aici clanul varanilor are dreptate: fara acesti oameni ( si altii ca ei), Voiculescu ar fi continuat sa construiasca aliante politice, suspendari si retele, sa-si ingroase conturile la vedere si off-shorurile prin contracte pe bani publici, sa sfideze (aduceti-va aminte de celebra declaratie „toti romanii au colaborat cu Securitatea”), sa santajeze, sa vrea controlul asupra justitiei ( cu toate pacatele ei, de care am vorbit la vremea respectiva, imi mentin parerea ca, totusi, cedarea lui Basescu la numirea procurorilor generali a evitat asta la mustata). Clanul varanilor are, deci, toate motivele sa sustina ca raul i se trage in principal de la Basescu. Le inteleg minia si supararea, mai ales ca dupa ce planul acapararii puterii totale de catre USL a reusit pe treisferturi, li se infunda in plina epoca Ponta din cauza ca n-au putut destructura Justitia, desi au folosit toate mijloacele posibile. Basescu nu mai are putere si, poate, nici influenta avind in vedere ca este spre finalul mandatului, dar a construit ceva in zona asta, iar ceva-ul asta, format din oameni cu coloana vertebrala si buni profesionisti, rezista. Cu sustinere din partea societatii, cu presiune pusa pe putere, exista sanse sa reziste in continuare.

Citeşte continuarea în Revista 22.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă