9 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialBanditul mioritic iese din grotă și ne salvează de străini | OPINIE

Banditul mioritic iese din grotă și ne salvează de străini | OPINIE

Sub guvernarea Mus­tății-Sacre, retorica patriotardă revine la cotele toxice din comunism. Nu merge treaba în țară? Străinul e de vină! Moare lumea de foame? E mâna americanului cel pântecos! Ne bat ăia obrazul că suntem corupți? Să-și vadă de treaba lor, nu suntem colonie!

Ofensiva împotriva „străinului cel rău“ se desfășoară pe mai multe fronturi. La alegerile din 2014, străinul era Iohannis – nu e, dom’le, român, deci ne vinde nemților… sau americanilor… sau ungurilor… mă rog, ne vinde el cuiva.

Anul trecut, sperietoarea a fost Soros, care, pe lângă că era străin și imperialist, mai avea două cusururi: era și ungur, și evreu. Deci, șo pe el!

Soros a revenit și la proteste­le din acest an, plătind cinstit câinii antiguvernamentali. Dar au apărut și multinaționalele: ne jupoaie, nene, ca să facă ele profit; și-și mai scot și angajații în stradă.

Apoi, odată cu domnia lui Terente al II-lea, zis și Tudose, la orizont s-a ivit un nou dușman: băncile. Un bau-bau universal, care la noi capătă dimensiunile fioroase ale unui venetic cu foame de dobânzi.

Peste toate astea, în vremurile de dezmăț PSD-ist, se așază spaima de marele vătaf, care ne sugrumă simțirea geto-daco-pecenego-cumană: ambasadele imperialiste. Nu cea a Rusiei, ea nu e pomenită niciodată de tribul lui Dragnea. Ambasadorii Apusului, ei sunt problema. Ei nu ne lasă să administrăm țara cum știm noi mai bine. Nu le place justiția noastră. Ne impun condiții. Ne bagă pe gât MCV-uri. Ne pun sula-n coaste. Ne vor colonie.

Semnalul răzmeriței anti-imperialiste îl dă însuși Tudose Yabba Dabba Doo: „Am refuzat să am leafa pe card. Nu vreau să dau niciun comision băncilor. Personal, am avut o experiență cu un cont unde aveam 500 de dolari, iar după doi ani am fost sunat de la bancă să mai dau eu 50 de dolari. Terente era copil pe lângă aceste bănci. Chiar era băiat bun“.

Din două, una: Tudose este ori un mare mincinos, ori un mare prost. Înclin să cred că e mincinos. Dar dacă spune adevărul, înseamnă că e atât de neadecvat încât nu are ce căuta în Guvernul României. Să pui 500 de dolari într-un cont și să nu te interesezi de comisioane și de dobânzi, să nu te uiți pe contract, să nu verifici măcar la două-trei luni care mai e starea contului tău, astea nu sunt dovezi de inteligență. Mă rog, poate că nu prididea cu număratul banilor la sacoșă și n-a mai avut timp și de amărâtul ăla de cont…

Îndemnul premierului din Epoca de Piatră: nu luați leafa pe card, țineți banii la ciorap! Milioane de români folosesc cardurile bancare, iar șeful guvernului lor spune că el a rămas tot la casierie, ca în secolul trecut… Totul cash, fără urme, precum șpăgarii profesioniști.

Semnalul e clar: băncile trebuie boicotate pentru că sunt străine. Ca și cum eu le-am jefuit (când erau la stat) și le-am pus în brațele străinilor, nu personajele pe care Tudose zice că le admiră cel mai mult: Ion Iliescu și Adrian Năstase. Interesant ar fi ca băncile să instituie un boicot în sens invers, refuzând să mai împrumute guvernului miliarde de lei lunar. De unde ar mai lua acest Gerula de Brăila bani să plătească pensii, salarii și pomeni electorale?

Dar străinătatea cea hapsână nu se oprește aici. Se pune și mai rău în calea fericirii noastre prin criticarea legilor anti-Justiție pritocite de Tăriceanu, avizate de Dragnea și plimbate de Tudorel Toader. Pe procurorii revoltați îi trimite la plimbare ministrul Justiției; dar ce te faci cu ambasadorii? Iată americanul: „Am luat cunoștință cu îngrijorare…“. Și neamțul: „Împărtășim îngrijorarea Ambasadei SUA…“. Plus Comisia Europeană: „Suntem îngrijorați de modul în care…“. Cuvântul-cheie: „îngrijorare“. Tudorele, pricepi ceva?!

Probabil că pricepe, dar face pe prostul. Și minte de rupe: cică ar fi discutat el aceste legi cu Comisia Europeană, care i-ar fi spus: dă-i bătaie, sunt perfecte! Dar Comisia zice că e o fabulație, nici măcar n-a văzut odioasele legi.

Tudorel nu capitulează însă în fața imperialiștilor, nu, el își apără patria până la capăt. Mă rog, apără și el ce poate: grupul patriot din poarta pușcăriei. Și are ajutoare de nădejde, care-i iau la pietre pe coloniști. Deputatul Liviu Pleșoianu cere expulzarea „de urgență“ a ambasadorului american. Folosind limbajul activiștilor bolșevici din anii ’50, PSD-istul antenist îl numește pe Hans Klemm „colonialist aflat în misiune“, „guvernator“ și „stăpân de colonie“. Pleșoianu zice că România a ajuns „pașalâcul procurorilor“ și „colonie administrată de peste Ocean“. Infractorul Roșca Stănescu îi ține isonul: „Ambasadorul americ­an trebuie împachetat și expulzat“.

Hop și idiotul util, Gelu Vișan, de sub fusta Udrei: „România face eforturi timide de a ieși de sub ocupație. De sub ocupația procurorilor, de sub ocupația străină… Ambasadorul Klemm ar trebui expulzat pentru amestec în treburile interne ale României. Trăim într-o manieră colonială, avem poziția de capră. De fiecare dată vin patru ambasade – SUA, Olanda, Germania și Franța – și ne calcă pe cap“.

Senatorul miruit, Varujan Vosganian (ALDE), ne îndeamnă „să nu mai băgăm în seamă ce spun ambasadele sau conducătorii străini“. Toți acești patrioți binemerită o recompensă de la ambasada rusă, au „găvărit“ pe placul Moscovei!

Între timp, lucrurile au evoluat periculos, așa că Pleșoianu, Roșca Stănescu și Vișan trebuie să-l expulzeze și pe ambasadorul Germaniei. Apoi să declare război Comisiei Europene. Hai, că se poate!

În atenția patrioților de crâșmă comunală, care întreabă de ce se tot bagă americanii în porcăriile noastre. Iată: „Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept, întrucât acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune. Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie“ (declarația Ambasadei SUA, 29 august 2017).

Or, ce a spus procurorul nostru general, Augustin Lazăr? „Propunerile prezentate de ministrul Justiției afectează independența Justiției.“ La fel și DNA. La fel și DIICOT. La fel și Inspecția Judiciară. Urmează CSM. Magistrații au exprimat elegant un adevăr crud: prin Florin Iordache și Tudorel Toader, PSD a transformat Ministerul Justiției în Ministerul Injustiției.

Dar Dragnea merge mai departe: „Dacă nu ne arestează pe toţi, o să mai rămână unii dintre noi care să încerce să dezbată în Parlament“. Între două selfie-uri cu oile lui Daea, Daddy intră cu capul în zid ca berbecul.

Concluzia o trage răpciuga PSD-ului, Codrin Ștefănescu: „În ’89 s-a murit pentru democrația asta, pe care PSD încearcă s-o salveze cu legile astea“. Să treacă și el pe la casieria ambasadei ruse! 

Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă