Bădăranii de partid | OPINIE

de Melania Cincea , 05 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 08:46, 06 octombrie 2017
Bădăranii de partid | OPINIE

Tolerând derapajele unor membri de partid care nu se sfiesc să înjure birjăreşte oameni care nu le împărtăşesc opţiunea politică şi opiniile, nici să-şi arate chiloţii în public, nici să sară la bătaie, PSD arată opi­niei publice dispreţ. Profund.

Imaginea cu un preşedinte de Cameră a Deputaţilor şi şef al coaliţiei de guvernare flancat de gorile cu alură de mardeiaşi, pe care presa i-a identificat ca membri ai unui clan interlop, pare un tablou suprarealist. Şi totuşi, aşa a fost surprins Liviu Dragnea când a ieşit de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde e judecat într-un dosar de corupţie. O ipostază în care a ajuns prin grija secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu. Omul – a explicat –, văzându-şi, la televizor, şeful la ananghie,încolţit de nişte protestatari exaltaţi, care urlau şi-i zornăiau cătuşe prin faţă (ceea ce mi se pare total deplasat, pentru că un act de justiţie nu e treaba poporului, ci a judecătorilor), şi-a spus că trebuie să-i vină în ajutor. Şi cum jandarmii şi ofiţerii SPP nu i-au inspirat încredere, şi-a luat cu el câţiva interlopi, „colegi de partid, pesedişti vechi“, le explica dl Ştefănescu ziariştilor, de care Liviu Dragnea s-a delimitat, susţinând că nu-i cunoaşte şi că nu el i-a chemat.

Deşi cu astfel de imagini PSD a făcut de râs al treilea om în stat – şi, implicit, România –, şi-a făcut de râs liderul şi şi-a făcut antireclamă, e mai mult ca sigur că nu-l va sancţiona pe Codrin Ştefănescu. La fel cum nu l-a penalizat nici când a ieşit în decor prin limbajul colorat la adresa celor care-l deranjau într-un fel sau altul. Iar dl Ştefănescu nu e singur în acest tablou. Mai sunt şi alţi (actuali sau foşti) social-democraţi grobieni, care nu se sfiesc să înjure birjăreşte ori să ameninţe oameni care nu le împărtă­şesc opţiunea politică şi opi­niile, nici să-şi arate chiloţii în public, nici să sară la bătaie. Tăcând, neluând nicio măsură împotriva lor, PSD le-a arătat toleranţă, iar opiniei publice – dispreţ. Profund.

Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj, vicepreşedinte al Senatului şi noul şef al Comi­siei pentru Controlul SRI, e unul dintre ei. Un dialog cu el, o discuţie divergentă se poate încheia în această notă: „Băga-mi-aș p… în mă-ta! (…) Marș! Sunt dispus să cobor nivelul discuției până acolo jos, la tine!“. Cu nicio scuză ulterioară. Partidului i s-a părut, de asemenea, umană, firească ieşirea asta în decor. Aşa că nu a reacţionat în niciun fel.

Cătălin Rădulescu e un altul. Autosuspendat, momentan, după scandalul „Deputa­tul-mitralieră“.

Adică, omul e doar într-o pauză de la partid.

Mâine-poimâine se poate întoarce, pentru că nu a fost exclus, ci s-a autosuspendat. Pentru PSD nu a contat nici că omul pozase în chiloţi, tolănit în pat, ca o cocotă trecută, disperată să atragă atenţia asupră-i, şi şi-a postat apoi fotografia în spaţiul public. Nu a contat nici că a înjurat birjăreşte ziarişti şi electorat (al altora).

Iată şi câteva mostre. Către ziarişti: „Te-a făcut mă-ta proastă! Eşti o incultă“ sau „Nu dau doi bani pe aceste jeguri, sunteți zero pentru mine, jurnalişti de doi bani“. Ori răspunsuri date pe reţelele de socializare, mesaje pe care le preiau cu respectarea grafiei, dar cu înlocuirea prin puncte de suspensie a cuvintelor ce nu pot fi reproduse în spaţiul public: „Fa c… ce urata esti p… pe tine de Iohanista. Te gasesc in Buc ca sa vad cum calomniezi tu demnitarii“. Sau: „Pe cine injuri mai si ameninti tu f… mortii matii de jeg si ameninti. O sa te gasesc stai linistit jegule am niste fini in clanul sportivilor sa ma injuri in fata homosexualule. V-a dat m… si Iohanis baga-mi-as p… in mata de golan e de acord cu gratierea si tu injuri?“. În fond, o trivialitate, o înjurătură de familie şi morţi, o ameninţare neconcretizată nu ucid pe nimeni, nu-i aşa? Deci, PSD a fost în silenzio stampa.

Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta – migrat ulterior, în 2016, în PRU, alături de Bogdan Diaconu şi Sebastian Ghiţă –, e şi el în tablou. Când nu „executa electric“ ziarişti antiguvernamentali, dl Pa­lada mai gratula pe alegătorii antipesedişti:
„Măi ticăloșilor, măi nemernicilor, măi antipesediștilor cretini, măi dobitocilor“.

Sau jurnaliştii care criticau Puterea: „Mama lor de jegoși: Realitatea TV, Hotnews, Gândul, Nașul.tv. Şi care or mai fi prin online, mulţi şi mărunţi şi bicisnici. Paştele mamii lor de ticăloși…“. Nu a fost nici el penalizat. Între timp, schimbând şi partidul – unul care nu e aşa timid ca PSD, cum afirma Victor Ponta, şi care „spune ceea ce gândim noi şi nu avem curaj să spunem“ –, dl Palada a trecut la chestii mai dure: pumni în gura adversarului politic, în platoul unei televiziuni.

Toate acestea, deşi PSD are un Cod de Etică şi Conduită, care prevede că nu pot fi membri persoanele compromise moral (acum, e drept, nu e clar ce trebuie să facă un membru PSD şi cât de jos trebuie să coboare pentru a fi considerat de conducerea partidului ca fiind compromis moral).

Un cod care vorbeşte, printre altele, despre menţinerea PSD la un înalt nivel de prestigiu, despre eliminarea faptelor ce-i pot afecta imaginea, despre respect reciproc între partid şi cetăţeni.

Şi toate acestea, deşi PSD avea motive întemeiate să aplice sancţiuni ori să recurgă la excluderi.

Nu a făcut-o.

Comentarii

 • Costin Stefan

  10 octombrie 2017 17:21

  INFIINTAM ZIARUL ,,PATRIA ROMANA,, ! In numele miilor de romani cazuti pe campul de lupta, in primul razboi mondial pentru crearea Romaniei si in al doilea pentru reintregirea tarii cu teritoriile rapite de Rusia, trebuie infiintat, cat se poate de repede, un ziar al jurnalistilor patrioti, intitulat ,,PATRIA ROMANA,,-ziar de investigatii si stiri. Ziarul poate fi infiintat cu fonduri de la voluntari. COMISIA EUROPEANA ar putea de asemenea sa sprijine aceasta actiune, si chiar sa ne ajute cu fonduri europene nerambursabile. Ziarul ,,PATRIA ROMANA,, trebuie sa apara zilnic si sa informeze, prin articole cat mai multe si nu prea ample, stiri interne si stiri externe, incat cetatenii sa-l caute si sa-l citeasca, cu pasiune. De asemenea, eschipa de investigatie trebuie sa dispuna de oameni competenti si hotarati sa scoata la lumina marile ilegalitati care au tinut tara pe loc si marile acte de coruptie care nu au fost pedepsite, sau au fost pedepsite numai formal, fara recuperarea prejudiciilor cauzate de infractori. Daca se hotaraste infiintarea ziarului ,,PATRIA ROMANA,, ma inscriu sa particip cu bani, in mod voluntar.

  raspunde comentariului
 • Marius Dragne

  08 octombrie 2017 21:29

  Am crezut ca România Libera este un ziar serios.Cu interviul cu col.Dragomir m-am lămurit ca și voi deveniți la fel ca ca ceilalti

  raspunde comentariului
 • Adela Jeler

  07 octombrie 2017 21:34

  PLECATI SI DUMNEAVOASTRA? VA RUGAM FRUMOS SA NE SPUNETI UNDE MERGETI.MULTUMESC.P.S. CARE AR FI BUGETUL LUNAR PENTRU UN ZIAR? INTEGRAL.NU PUTETI FACE O ADRESA DE FB CU TOTI CEI CU ACELEASI DORINTA DE CEVA BUN?SAU UN BLOG COMUN. NE VA FI GREU SA NAVIGAM PE N1 BLOGURIVOR ROG FRUMOS SA VA GANDITI. VORBESC FOARTE SERIOS.POATE CHIAR CU ABONAMENTE. CE SPUNETI?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  07 octombrie 2017 12:29

  DNA SA SCOATA TARA DIN GHEARELE BANDITILOR ! Actuala conducere a SRI a luat niste masuri pozitive de curatire, si s-a angajat sa nu se mai amestece in treburile Justitiei. DNA este libera deci sa aresteze pe Dragnea si Tariceanu , pentru a elibera Romania de ocarmuirea a doi megainfractori nerusinati, care au adus prejudicii tarii de sute de milioane de euro, cu Tel Drum si respectiv cu afacerea STERLING. Trebuie urgentata arestarea celor doi pucisti, care se straduie de la inceputul anului, in mod neintrerupt, sa aduca JUSTITIA sub ordinele PSD, si care deja sunt ajutati de CCR si multi magistrati sa-si atinga acest tel. Trebuie avute in vedere si atacurile CCR si ale ministrului Tudorel Toader impotriva conducerii actuale a DNA, precum si eliberarea din puscarii, zilnic si pe spranceana, a politicienilor condamnati pentru marea coruptie. DNA poate sa ne scape de banditii Dragnea si Tariceanu, care ne indeparteaza de SUA si UE, de increderea aliatilor nostri si , in mod deosebit, de NATO. Nimeni nu a lovit cat Tariceanu in Justitie, mai ales in DNA. Nimeni nu i-a impiedicat pe Basescu si pe Iohannis sa-si exercite mandatele prezidentiale cat a facut-o cu nerusinare Tariceanu, care are si pacatul ca a dat petrolul si gazele de la Ins. Serpilor firmei STERLING, pe spaga. Nmeni nu a escrocat statul, cum a facut Dragnea cu Tel Drum, cu Hotelul Turris, cu Ins. Belina, cu CAP-ul din Salcia, cu restaurantele si magazinele din Tr Magurele pe care le-a luat cu japca in 2005, cu milioanele de euro sifonate de la Ministerul Dezvoltarii la Tel Drum, cu afacerile dubioase din Brazilia, unde credem ca si-a ascuns milioanele de euro in conturi bancare. Nu trebuie lasata tara, in continuare, pe mana acestor doi megainfractori, pe care ii banuiesc implicati si in savarsirea unor acte de inalta tradare.

  raspunde comentariului
 • Mir

  06 octombrie 2017 8:45

  Fantastic articol care arata exact ceea ce sint romanii cu foarte mic exceptzii! Un popor las plin de hotzii , tradatori, incultzi care din pacate ocupa aceata geografie minunata si de care isi bat joc. Din 18-20 milioane de asazisi romani numai citziva sint cu adevarat romani , restul doar o latura care nu merita aceasta geografie.

  raspunde comentariului
 • Felicitari pentru articol!

  06 octombrie 2017 2:16

  Arata in termeni moderati, civilizati, toata fatarnicia si murdaria partidului care guverneaza Romania, indatorand-o prin imprumuturi, abuzandu-i legile, Justitia, dezbinand societatea, cumparand complicitatea si voturile unora prin "suta lui Dragnea" asemenea "sutei lui Ceausescu". Si peste toate acestea se suprapune vulgaritatea, badarania, aroganta celor ajunsi la putere, lipsiti de educatie si de bun simt elementar. Intrebarea ar fi DE CE TOLERAM TOATE ACESTEA?

  raspunde comentariului
 • Pesedistu Codrin...

  06 octombrie 2017 0:20

  La noi in partid,precum in tatăl nostru P.C.R.,nu ajungi sus,pe funcții dacă nu ești incult, bădăran,mitocan,plagiator,mincinos,corupt, lingău,hoț, bătăuș,arogant,grobian,trompet ciuruit,vuvuzeaua...cum e turcul,pardon,alegătorul nostru,așa e și pistolul,pardon,"elita", conducătorii iubiți... ăștia suntem noi PESEDISTII și pulimea ne votează...

  raspunde comentariului
 • Etica si estetica

  05 octombrie 2017 21:27

  Un alt articol bine documentat si atat.

  raspunde comentariului
 • DREPTATEA UNDE SE FACE

  05 octombrie 2017 15:00

  SA NU IMI SPUNETI CA DREPTATEA SE FACE DE CATRE DOMNUL PRESEDINTE AL CAMEREI DEPUTATILOR INTRE 2000-2004,VALER DORNEANU, CA PRESEDINTE ACUM AL CURTII CONSTIOTUTIONALE...SA NU IMI SPUNETI CA DREPTATEA SE FACE CU PLESOIANU DE LA COMISIA JURIDICA...CU ALTA INTREBARE IORDACHEE LA LEGI ACUM NUMIT, CU DUDUILE CARE SUNT URMARITE PENAL...NU...DRAPTATEA SE FACE IN STRADA...DIN PACATE...DAR AICI AM AJUNS...Drept dovada, dreptatea de a iesi Dragnea de la Inalta Curte de Justitie inconjurat de oameni din strada...care l-au asteptat zeci de minute inauntrul SEDIULUI INALTEI CURTI DE JUSTITIE INTREBAND MARTORII DIN 5 IN 5 MINUTE CAT E CEASUL...nu tot dreptate de strada se numeste? SAU E MAI BINE SA-I PROTEJAM PE INTERLOPI SI SA LE RASPUNDEM CU VORBA BUNA, NU CU FILMARI IN PLINA STRADA CA SA NU-I FACEM DE RUSINE, DEMNITATEA MAMEI LOR AZI SI MAINE...

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  05 octombrie 2017 14:46

  NUMAI DE VOI MAI DEPINDE, SA IESIM LA LUMINA ! Numai de jurnalistii inimosi si patrioti de la Romania Libera. Sunt jurnalisti patrioti in intreaga tara, dar eu n-am cum sa-i indemn pe toti. In voi am cea mai multa incredere, fiindca ii stiu pe ORCAN, CARTIANU si GHERMAN si voi ii stiti pe restul jurnalistilor din tara, care va pot ajuta sa uniti toti oamenii de bine, ca sa ducem tara cu hotarare spre vest, vindecata de ciuma rosie. Numai o UNIUNE A JURNALISTILOR PATRIOTI, cu oameni inteligenti deja raspanditi in toata tara si care pot comunica usor intre ei, poate uni rapid formatiunile politice de centru-dreapta in UNIUNEA DEMOCRATA NATIONALA. Si poate, mai departe, sa inscrie oameni valorosi si de incredere in UDN. Tot ce avem de facut, este sa trimitem in viitorul Parlament vreo doua sute de oameni competenti, patrioti si sanatosi la cap, care sa indrepte Romania pe un drum bun si sigur pentru toti cetatenii tarii. Actualul PNL, necuratat de uscaturi, nu poate fi o alternative pentru viitorul Romaniei. Daca DUMNEZEU ar trimite maine PNL, sa guverneze singur si cu majoritate in Parlament, am ramane totusi cu situatia din tara care dainuie de 28 de ani, fiindca pandemia USL a atins o pate consistenta din actualul PNL, parte care si pe 11 dec. 2016 a pus stampila, cu limba scoasa ca lupii, pe PSD. NUMAI INTREAGA OPOZITIE DEMOCRATA UNITA si intarita cu oameni patrioti si competenti ne poate salva, incat sa fie bine pentru toti cetatenii Romaniei. De asemenea, trebuie sa sprijinim miscarea nonviolenta de strada, caci numai cu vaitatul, de 28 de ani, n-am rezolvat nimic.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  05 octombrie 2017 11:46

  Asculta duduie, adica cum gest deplasat sa-i fie aratate catuse tovarasului bolsevic Dragnea? Poate ai fi vrut sa spui, ca trebuia doar simplu, impuscat nu doar speriat? Nu duduie, dreptatea se face in strada, asa s-a facut de-a lungul istoriei cand legile nu mai functioneaza iar statul nu mai e stat de drept, asta trebuie sa inteleaga toate cozile de topor din securitate, kgb si politica.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  05 octombrie 2017 11:42

  SUNT INTREBARI MARI pana la Luna de pus in tara asta 1. DE CE NU AU FOST JUDECATI PANA AZI Ion Iliescu, pt crimele din dec. 1989 si cele din iunie 1990 ?? Dan Voiculescu, pt sutele de milioane de dolari delapidati de la CRESCENT si de la EXPORTURI ?? Nastase, pt ca a vandut Romania pe spaga ?? Dragnea, pt Tel Drum ?? Tariceanu, pt Sterling ?? si Ponta, pt 690 milioane de dolari lasate Cazahstanului ?? 2. DE CE NU S-AU UNIT PANA AZI toate fortele democrate intr-o singura UNIUNE DEMOCRATA, care sa ne scoata definitiv din ghiarele bandei securistilor deveniti miliardari si a progeniturilor acestora ?? 3. POATE REPREZENTA LUDOVIC ORBAN O ALTERNATIVA LA UNIREA FORTELOR POLITICE DEMOCRATE ?? Nici vorba !! Caci este progenitura unui fost ofiter de securitate, care a purtat epitetul de calaul Brasovului. Nici vorba !! Caci, impreuna cu banditul Tariceanu, care ne-a dat resursele din M. Neagra firmei Sterling, pe spaga, au fost slugile banditului Patriciu. Si, daca Ludovic ar ajunge in fruntea bucatelor, imediat Ludovic s-ar uni cu Tariceanu, care este chiar mai periculos,si mai tradator fata de tara, decat Dragnea. 4. UNIUNEA NATIONALA a fortelor democrate, trebuie sa se constituie imediat, sub conducerea lui BASESCU si sa trimita in viitorul Parlament numai oameni patrioti si competenti. Sa nu mai avem in Parlament nici o lichea politica, chiulangie si pusa pe capatuiala. Trebuie sa castigam viitoarele alegeri si sa formam un GUVERN patriot si competent, in frunte cu CATALIN AVRAMESCU. Alminteri, riscam sa devenim o tara dezmembrata intre rusi, maghiari , bulgari si turci

  raspunde comentariului
 • Camila Rodela

  05 octombrie 2017 10:58

  Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune marturie despre lucrarile bune ale lui DR.OGAGA ??KUNTA în via?a mea. So?ul meu ?i cu mine am fost casatori?i timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capat. Am vrut so?ul meu înapoi ?i l-am rugat, dar nu a ascultat niciodata, a?a ca am dat peste câteva marturii despre aceasta vrajitoare particulara. Unii oameni au marturisit ca le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au marturisit ca restaureaza uterul ?i vindecând cancerul ?i alte boli, unii marturisind ca poate vraji pentru a opri divor?ul ?i vraja pentru a ob?ine o slujba bine platita. Este uimitor, am dat peste o marturie speciala, era despre o femeie numita Vera, ea a marturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex ?i, la sfâr?itul marturiei sale, ?i-a scapat e-mailul. Dupa ce am citit toate acestea, am decis sa-i încerce. L-am contactat prin e-mail ?i mi-a explicat problema mea. ?i mi-a spus ce trebuie sa fac, am facut-o ?i so?ul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele ?i am fost ?i mai ferici?i decât oricând. Esti un om talentat ?i nu voi opri publicarea lui pentru ca e un om minunat. Daca ave?i vreo problema ?i sunte?i în cautarea unei vraji adevarate ?i autentice, Încearca-l oricând, este raspunsul la problemele tale. Pute?i sa-l contacta?i prin e-mail ogagakuntagmail.com ?i sa va rezolva?i problemele ca mine. El poate rezolva urmatoarele probleme ?i multe altele.1 DACA VREA?I EX-BACK2 VREA?I SA CONVEN?I SOSIUNEA DUMNEAVOASTRA PENTRU ÎNCALCAREA DIVOR?IEI3 VA RUGAM SA VA PROMOVA?I ÎN OFICIUL DVS.4 VREI BARBA?I BARBA?I ?I FEMEILE CARE VOR VA CAUTA ATRACTIVA5 DACA DORI?I SA CONCEPTA UN COPIL6 VREI DUMNEAVOASTRA7 VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRA PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIE?II LUI8 Ave?i nevoie de SPELL buna LUCK9 Ave?i nevoie de un SPOT LOTTERY10 Ave?i nevoie de un loc de muncaogagakuntagmail.com

  raspunde comentariului
 • Camila Rodela

  05 octombrie 2017 10:58

  Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune marturie despre lucrarile bune ale lui DR.OGAGA ??KUNTA în via?a mea. So?ul meu ?i cu mine am fost casatori?i timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capat. Am vrut so?ul meu înapoi ?i l-am rugat, dar nu a ascultat niciodata, a?a ca am dat peste câteva marturii despre aceasta vrajitoare particulara. Unii oameni au marturisit ca le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au marturisit ca restaureaza uterul ?i vindecând cancerul ?i alte boli, unii marturisind ca poate vraji pentru a opri divor?ul ?i vraja pentru a ob?ine o slujba bine platita. Este uimitor, am dat peste o marturie speciala, era despre o femeie numita Vera, ea a marturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex ?i, la sfâr?itul marturiei sale, ?i-a scapat e-mailul. Dupa ce am citit toate acestea, am decis sa-i încerce. L-am contactat prin e-mail ?i mi-a explicat problema mea. ?i mi-a spus ce trebuie sa fac, am facut-o ?i so?ul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele ?i am fost ?i mai ferici?i decât oricând. Esti un om talentat ?i nu voi opri publicarea lui pentru ca e un om minunat. Daca ave?i vreo problema ?i sunte?i în cautarea unei vraji adevarate ?i autentice, Încearca-l oricând, este raspunsul la problemele tale. Pute?i sa-l contacta?i prin e-mail ogagakuntagmail.com ?i sa va rezolva?i problemele ca mine. El poate rezolva urmatoarele probleme ?i multe altele.1 DACA VREA?I EX-BACK2 VREA?I SA CONVEN?I SOSIUNEA DUMNEAVOASTRA PENTRU ÎNCALCAREA DIVOR?IEI3 VA RUGAM SA VA PROMOVA?I ÎN OFICIUL DVS.4 VREI BARBA?I BARBA?I ?I FEMEILE CARE VOR VA CAUTA ATRACTIVA5 DACA DORI?I SA CONCEPTA UN COPIL6 VREI DUMNEAVOASTRA7 VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRA PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIE?II LUI8 Ave?i nevoie de SPELL buna LUCK9 Ave?i nevoie de un SPOT LOTTERY10 Ave?i nevoie de un loc de muncaogagakuntagmail.com

  raspunde comentariului
 • Camila Rodela

  05 octombrie 2017 10:58

  Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune marturie despre lucrarile bune ale lui DR.OGAGA ??KUNTA în via?a mea. So?ul meu ?i cu mine am fost casatori?i timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capat. Am vrut so?ul meu înapoi ?i l-am rugat, dar nu a ascultat niciodata, a?a ca am dat peste câteva marturii despre aceasta vrajitoare particulara. Unii oameni au marturisit ca le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au marturisit ca restaureaza uterul ?i vindecând cancerul ?i alte boli, unii marturisind ca poate vraji pentru a opri divor?ul ?i vraja pentru a ob?ine o slujba bine platita. Este uimitor, am dat peste o marturie speciala, era despre o femeie numita Vera, ea a marturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex ?i, la sfâr?itul marturiei sale, ?i-a scapat e-mailul. Dupa ce am citit toate acestea, am decis sa-i încerce. L-am contactat prin e-mail ?i mi-a explicat problema mea. ?i mi-a spus ce trebuie sa fac, am facut-o ?i so?ul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele ?i am fost ?i mai ferici?i decât oricând. Esti un om talentat ?i nu voi opri publicarea lui pentru ca e un om minunat. Daca ave?i vreo problema ?i sunte?i în cautarea unei vraji adevarate ?i autentice, Încearca-l oricând, este raspunsul la problemele tale. Pute?i sa-l contacta?i prin e-mail ogagakuntagmail.com ?i sa va rezolva?i problemele ca mine. El poate rezolva urmatoarele probleme ?i multe altele.1 DACA VREA?I EX-BACK2 VREA?I SA CONVEN?I SOSIUNEA DUMNEAVOASTRA PENTRU ÎNCALCAREA DIVOR?IEI3 VA RUGAM SA VA PROMOVA?I ÎN OFICIUL DVS.4 VREI BARBA?I BARBA?I ?I FEMEILE CARE VOR VA CAUTA ATRACTIVA5 DACA DORI?I SA CONCEPTA UN COPIL6 VREI DUMNEAVOASTRA7 VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRA PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIE?II LUI8 Ave?i nevoie de SPELL buna LUCK9 Ave?i nevoie de un SPOT LOTTERY10 Ave?i nevoie de un loc de muncaogagakuntagmail.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design