11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAu intrat barbarii în cetate! | OPINIE

Au intrat barbarii în cetate! | OPINIE

Aș fi vrut să scriu ceva de Paște. O poveste duioasă din copilăria la țară. O întâmplare cu vremuri grele și oameni buni. Dar oamenii răi de azi nu-mi dau pace. Nu pot depăna amintiri dulcege când au intrat barbarii în cetate!

Știu, e sărbătoare mare, vine Învierea, ar trebui ca vorbele grele să fie puse deoparte. De Paște și de Crăciun, armele tac chiar și în cele mai sângeroase războaie. Așa fac creștinii oriunde în lume. Dar în războiul românilor contra românilor armele nu tac nici în Săptămâna Mare!

S-au strâns dușmanii patriei în Guvernul-de-tâlhari și în Parlamentul-borfașilor. Au votat blasfemii, au aruncat legi pline de fiere, au dat buzna în studiouri prietene pentru a ne umple viața de otravă. Cu zâmbetul pe buze, au anunțat Apocalipsa. Și se mai și laudă cu ea, prezentând-o ca pe o binecuvântare.

Nu mai există dubii: România a încăput pe mâna unor necredincioși care și-au propus să‑și răstignească propriul popor, cu excepția clientelei de partid. Niște prăduitori sălbatici, hotărâți să pulverizeze Justiția și să arunce-n aer finanțele țării doar pentru a-și păstra prada și a-și salva libertatea. Obiectivul lor suprem e să ne scoată din Uniunea Europeană, probabil și din NATO, ca să scape de chingile regulilor care definesc civilizația.

Tâlharul-șef, unul Dragnea, anticipează dezastrul spre care guvernarea sa îndreaptă România, dar dă vina pe forțe obscure, aflate în complicitate cu Comisia Europeană.

„Există un plan pentru a decredibiliza guvernul nostru, care a fost alimentat cu știri că nu avem bani ca să facem majorări de salarii, de pensii. Totul, ca să determine Comisia Europeană să declanșeze procedura pentru deficit excesiv. Ăsta este planul“.

Teoria paranoidă a șefului PSD se bazează pe o demență: aceea că „guvernul“ Europei ar putea declanșa procedura de deficit excesiv doar pe baza unor zvonuri, a unor „răutăcisme“, și nu ca urmare a unor date clare de încălcare a tratatelor europene.

În fond, pericolele expuse de baronul de Teleorman-Cumbuco, la fel ca multe altele, se găsesc chiar în programul de guvernare al PSD. Laptele și mierea promise în campanie (drept mită pentru acceptarea fărădelegilor de pe frontul Justiției) costă dureros de scump. Pentru a pulveriza Justiția, Dragnea distruge și economia. El n-ar fi vrut, dar n-are încotro. Dacă am fi priceput de vorbă bună, am fi scăpat doar cu punerea pe butuci a Justiției.

Dacă în plan extern se pregătește extragerea României din mecanismele europene, în plan intern ne așteaptă o altă nenorocire: armata de 35.000 de consultanți fiscali care ne vor măsura plomba din măsea, ne vor cântări fânul din iesle și ne vor număra ouăle din cuibar.

Vestea cea mai sumbră ne-a dat-o ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan: Guvernul va angaja 35.000 de consultanți fiscali, care să ne ajute să completăm declarațiile fiscale după ce Dragnea va introduce impozitul pe gospodărie. Un consultant fiscal ne va costa circa 10.000 de lei lunar, ceea ce înseamnă că statul român va cheltui anual 4,2 miliarde de lei, adică aproape un miliard de euro, pentru această poteră fiscală.

Va însemna încă o piatră de moară agățată de gâtul României, dar și o creștere masivă a clientelei de partid. Cu asemenea măsuri vor fi realizate, probabil, cele 200.000 de locuri de muncă promise de ministresa Olguța Vasilescu: să angajăm cât mai mulți oameni la stat!

Pe aceeași linie acționează și cealaltă vietate veninoasă din partid, Gabrielea Firea, care umflă în mod grotesc schema de personal a Primăriei Capitalei, înființând 20 de firme pe banii bucureștenilor. Asta înseamnă cașcaval pentru alte câteva mii de trepăduși de partid.

Nici n-a apucat Firea să explice de unde ia banii pentru capita­lizarea acestor firme, că ne-a și lămurit care-i sunt specialiștii: pițipoanca Alina Laufer a fost numită în Consiliul de Admi­nistrație al companiei municipale Sport Pentru Toți – București SA. Alina Laufer este soția lui Ilan Laufer, un abonat al Antenei 3, proțăpit secretar de stat în Mi­nisterul Mediului de Afaceri.

Dacă bărbățelul s-a dedulcit la bani publici, de ce să nu se înfrupte și iubita soțioară? Ce mai contează că duduia e paralelă cu sportul și că și-a câștigat notorietatea prin emisiuni decoltate? Important e că are calitatea de veche tovarășă de haiducii a Gabrielei Firea.

Despre jaful sălbatic de la Primăria Capitalei vorbește și contractul de peste 5 milioane de euro încredințat recent unui om de bază din clanul Teleorman (devenit mai periculos decât clanul Corleone).

În timp ce prăduirea banului public atinge cote apocaliptice, iar Fiscul raportează mari găuri la buget, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, umblă cu zaha­ricale: „Niciodată încrederea în economie nu a fost mai mare“. Iar ministresa de la Muncă, Olguța Vasilescu, pare grav afectată de etnobotanice: „E o fericire de fiecare dată când ne uităm la date“.

Minciunile triumfaliste vor mai prinde, poate, la creierele bine spălate cu detergentul Antena 3. Dar legea salarizării unice, gândită banditește, va fi mormântul acestei guvernări iresponsabile, iar impozitul pe gospodărie îi va fi crucea de la căpătâi.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă