9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăLifestyleSurse de proteine vegetale care pot pot înlocui carnea

Surse de proteine vegetale care pot pot înlocui carnea

Există și almente de origine vegetală, care sunt o sursă sigură de proteine, care cu siguranță nu te vor plictisi și, în plus, îți vor reduce și riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancer.

Fasolea neagră este o sursă bună de proteine și, în același timp, de fibre, care contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge, la îmbunătățirea circulației și reducerea constipație, dar și o sursă de antioxidanți care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi. Aceasta oferă și o senzație prelungită de sațietate, contribuind la excluderea gustărilor nesănătoase.

Semințele de cânepă conțin acizi grași Omega-3, recunoscuți pentru rolul important în reducerea inflamațiilor și pentru menținerea sănătății. Acestea sunt una dintre puținele alternative vegetale de proteină completă și conțin foarte multe minerale, cum ar fi potasiu, fier și calciu, necesare menținerii sănătății organismului.

Nucile reprezintă o sursă excelentă de proteine, iar migdalele în particular conțin foarte mulți antioxidanți, fibre, vitamina E, magneziu și potasiu.

Semințele de dovleac conțin un compus numit fitosterol care poate contribui la reducerea nivelului colesterolului și la reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Sunt foarte ușor de adăugat în salate sau în iaurturi pentru o doză în plus de proteine.

Carnea este foarte ușor de înlocuit atunci când dorești să îți schimbi alimentația, iar alimentele vegetale sunt cele mai bune înlocuitoare și de asemenea îți pot da și o stare de bine.

 

Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă