Oferta este una destul de mare. Atât de mare încât unii părinți (sau bunici, mătuși, nași etc.) nu mai știu ce să aleagă și ajung să ia ceva la întâmplare de pe raftul din supermarket. Tocmai pentru a evita acest lucru, iată câteva sugestii pentru a petrece 1 Iunie cum se cuvine.
Jucării educative 2-7 ani
Vei spune că jucăriile sunt jucării și că măcar de Ziua Copilului poți uita de componenta educațională. Da și nu. Un astfel de joc îți va permite să vă jucați împreună și astfel nu doar să petreceți timp de calitate, ci și să evaluați nivelul său de cunoștințe, de aptitudini. Jocurile pot fi din sfera construcțiilor, cum sunt, de exemplu, cele Lego-Duplo sau Magplayer – un joc de construcție magnetic, în mare vogă acum printre cei mici. Ambele sunt potrivite de la vârsta de 2 ani și beneficiază de niveluri diferite de complexitate, fiind adaptabile vârstei. Alte jocuri explorează aptitudinile artistice, cunoștințele despre mediu sau abilitățile motrice. „Toate jucăriile propuse de noi sunt jucării educative, care facilitează implicarea într-un mod creativ, ludic şi cu impact în dezvoltarea personală. De la elementarele jocuri educative pentru cei mai mici la jocurile de masă educaţionale, de la cele de cunoaştere a mediului ori lingvistice până la jocurile logico-matematice sau cele de creativitate, precum MagPlayer, toate sunt stimuli care antrenează mintea copiilor şi le deschid apetitul pentru distracţie și cunoaștere”, a explicat Anca Leibovici, un manager atipic, care testează jucăriile de la EduClass.ro împreună cu copiii ei înainte de a le pune în vânzare.
Cărți pentru părinți și copii
1 Iunie este despre timpul pe care îl petreci cu copilul tău, așa că te poți orienta și către cărți care îți sugerează cum să faci acest lucru. Nu toți părinții știu cum să creeze jocuri interesante pentru cei mici, așa că astfel de „manuale” vă vin în ajutor. De la activități de tip Montessori – care stimulează creativitatea și îndemânarea – până la jocuri de rol și nu numai care să-i ajute pe copii să-și înțeleagă și să-și gestioneze emoțiile, de la jocuri sau cărți de cultură generală, care vă pot antrena într-un trivia amuzant, până la poveștile copilăriei sau mici experimente, toate sunt un prilej de a-i oferi celui mic zile de neuitat. Și, cu siguranță, și voi vă veți distra preparând slime împreună cu copilul.
Un prieten nou
Inițial aș fi zis un animal de companie, însă aceasta este o situație complicată, așa că mai bine nu ne aventurăm cu recomandările. Doar ca o paranteză, mulți psihologi recomandă ca părinții să ofere un astfel de companion copiilor pentru că îi ajută în gestionarea emoțiilor și în responsabilizarea lor. Totuși, când acest lucru nu este posibil…, puteți să-i oferiți un altfel de prieten nou. O jucărie care să poată deveni un companion. Poate că fetele rezolvă acest lucru cu o păpușă. O jucărie specială, pentru care apoi să pregătiți o casă, un loc de dormit, o bucătărie, cumva o replică a vieții de familie, vă poate ajuta să vedeți ce percepție asupra relațiilor are copilul, fie că acestea sunt de familie, de prietenie, legate de grădiniță etc. E și un motiv bun pentru a începe o colecție, ceea ce vă va ușura misiunea de a găsi pe viitor și alte cadouri potrivite.