Practic, prin intermediul aplicației, unică în România, orice pacient poate să își facă programare în doar câteva zeci de secunde. Aplicaţia este conectată non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor şi cabinetelor medicale private partenere şi permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data şi forma de plată acceptată. Se pot face programări și gratuite, cu trimitere de la medicul de familie. Prin selectare, aceasta afişează medicii, ordonaţi prin geolocaţie, de la cel mai apropiat până la cel mai îndepărtat de utilizator, indicând orele şi zilele disponibile pentru programări, precum şi testimoniale despre aceştia, postate de alţi utilizatori. Programarea este gratuită şi poate fi anulată oricând.
“Clinicile în care îţi poţi face o programare online în mod direct se numără pe degetele de la o mână, în majoritatea cazurilor, fiind nevoie de completarea unui formular, urmând ca primirea confirmării să fie făcută în 24 de ore. Timpul mediul de aşteptare şi programare efectivă în call-center-uri este de 10 minute – asta în cazul în care suni la o singură clinică. Astfel, un pacient nu este obligat să se limiteze la consultarea opţiunilor dintr-o singură clinică, ci dintr-o întreagă reţea de clinici pe care le avem partenere”, a explicat Cristian Barbu, antreprenorul care a dezvoltat Docbook.
Investiţia în dezvoltarea aplicaţiei se ridică la 500.000 de euro, iar, în acest moment, reţeaua de clinici partenere 1.800 de medici afiliaţi, din 11 oraşe. Până la finele anului Barbu estimează parteneriate cu peste 300 de clinici și 8.000 de medici.