19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRadu Mazăre nu poate cere azil politic în Madagascar, pentru că acolo...

Radu Mazăre nu poate cere azil politic în Madagascar, pentru că acolo nu există această noțiune

Fostul primar Radu Mazăre primeşte o lovitură neprevăzută. A plecat din România în Madagascar, cu speranţa că autorităţile de acolo îl vor proteja, însă, potrivit România TV, fostul politician ar putea întâmpina, totuşi, greutăţi în obţinerea azilului politic. Motivul? Legislația din Madagascar nu prevede noțiunea de azil politic.

Jurnalistul Victor Ciutacu a luat legătura cu Radu Mazăre, după ce acesta a plecat în Madagascar. “Stă legal în Madagascar, are permis de ședere pe termen lung. Și-a luat rezidență pe termen lung, are o afacere împreună cu mai mulți oameni.”, a declarat Victor Ciutacu, la România TV.

Pentru că are, însă, statut de investitor, Radu Mazăre are însă şanse să obţină dreptul de a locui permanent acolo.

Radu Mazare aşteaptă acum decizia judecătorilor Înaltei Curţi. Ar putea fi dat în urmărire internaţională dacă magistraţii îi vor schimba controlul judiciar cu arestarea preventivă în lipsă.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, sâmbătă, 30 decembrie, în jurul orei 12.00, poliţiştii Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă.

Contactat de poliţişti, fostul primar al Constanţei le-a spus că se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara, iar pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse, adaugă Poliţia Română.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă