Indiferent de orientarea politică a cetățenilor, aceștia își pun, tot mai mult, întrebarea dacă există, sau nu, „confuzie și corupție” în interiorul serviciilor secrete ale SUA, subliniază autorii acestei investigații jurnalistice.
Jurnaliștii precizează că nu se referă, neapărat, la fraude financiare, dar pun în discuție situații în care angajați ai Serviciilor au afectat intimitatea cetățenilor, profitând de legislația care le permite să colecteze informații.
Printre cazurile de acest gen s-ar număra cel din anul 2002, când NSA a interceptat „aproape total” comunicațiile electronice ale participanților la Olimpiada de iarnă de la Salt Lake City.
Două cazuri cu implicații politice s-au consemnat în anii 2005, respectiv 2011. Pe atunci, au fost interceptate comunicațiile congresmenei Jane Harman, suspectată că ar avea legături cu Israelul.
Ulterior, au fost interceptate, în mod similar, comunicațiile dintre congremenul Dennis Kucinich și un oficial libian. În ambele situații, din surse necunoscute, numele celor doi membri ai Congresului au ajuns în presă.